2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Gratis bompassering med elbil Volkswagen

Bompenger for elbil

En viktig fordel for alle som kjører elbil i Norge er fritak fra bompengeavgift. Du kan altså kjøre gratis gjennom offentlige bomstasjoner i Norge med elbil. 

Etter at regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett for 2018 ble det klart at fritaket videreføres. Det er knyttet spenning til hvor lenge fritaket vil vare, men elbileiere kan puste lettet ut i et helt år til slik det ser ut nå. Dersom regjeringen vil endre fritaket for elbil på sikt er det ventet at bompengesatsene for elbiler ikke vil overstige 50% av satsene for bensin- og dieselbiler. 

Bombrikke til elbil fra Fjellinjen

Selv om du kjører gratis gjennom bommen må elbilen allikevel ha en
bombrikke i frontruten. Har du ikke dette vil du få faktura i posten fra Fjellinjen. Slik kan du få tilgang til bombrikke:

  1. Jeg har allerede avtale med Fjellinjen, men ønsker å skaffe meg en fritaksavtale for elbil:

    Benytt enten chat-funksjon eller Min Side hos Fjellinjen for å oppgi ditt bilnummer og bilmerke. På elbiler er det ikke krav om noen dokumentasjon. Ønsker du å sende e-post med informasjonen kan du gjøre det til følgende adresse: fritak@fjellinjen.no. 

  2. Jeg har ikke avtale med Fjellinjen fra før:

    Opprett bruker og inngå avtale online på Fjellinjen.no etter at elbilen er utlevert. Send deretter inn en henvendelse via Min side hvor du ber om fritak.

Så mye kan du spare på å kjøre elbil

Se regnestykkene
Spar penger ved å kjøre elbil e-golf

Med alle fritakene du får ved å kjøre elbil er det mye å spare sammenlignet med en bil med forbrenningsmotor. Her kan du se konkrete regnestykker med eksempler som gir deg et godt overblikk over økonomien med en elbil. 

Snarveier