Hurtiglading av elbil

Ta med elbilen ut på langtur.

Elbil lader ved offentlig hurtigladestasjon for elbiler

Betalingsløsninger og nærmeste hurtigladestasjon

Hurtiglading av elbil er svært effektivt og er etterhvert blitt lett tilgjengelig i store deler av landet. Med god planlegging kan du derfor kjøre over store deler av Norge og utbyggingen av nye stasjoner utvides stadig. 

Universelt ladesystem globalt

I Europa er CCS-lading (Combined Charging System) standard for hurtiglading. Dette er rullet ut globalt og er nå den gjeldende standarden i Europa. Både dagens og fremtidens elbiler fra Volkswagen bruker CCS-løsningen og med Combo 2-ladestøpslet kan du lade ved alle offentlige ladestasjoner med en ladeeffekt for likestrøm fra 22 kW.  

Det finnes to ulike ladetyper.

AC/DC lading
DC og AC lading. 

Normallading 

Ved normallading omdannes vekselstrømmen fra strømnettet til likestrøm med den innebygde likeretteren, for eksempel ved normallading hjemme. Mennekes-støpslet (type 2) brukes til normallading. Du finner en type-2-ladekontakt på alle offentlige ladestasjoner.

 

Mennekes-støpsel

Hurtiglading (Combined Charging System)

Ved bruk av den andre ladetypen, likestrømslading, omdannes vekselstrømmen til likestrøm utenfor bilen, for eksempel i ladestasjonen. Fordelen her er at det kan lades med høyere effekt og at ladetiden blir dermed kortere, for eksempel ved lading langs motorveien. Det tar opptil 30 min for e-up! og 45 minutter for e-Golf å hurtiglade til 80% ved en offentlig ladestasjon ved 40 kW. Med en likestrømsladeeffekt på opptil 100–125 kW kan du lade ID.3 opptil 80 % på en drøy halvtime.

Combo 2-ladestøpsel

Lynladestasjon

Aller raskest er HPC-ladestasjonene (High-Performance-Charging) med en ladeeffekt fra 100 kW.  Her kan fremtidens ID.-familie lade batteriet opptil 80% på bare 30 minutter. 

Hurtigladestasjoner og betalingsløsninger

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli oppdatert på ID.

Bli regelmessig oppdatert på informasjon om ID.3 og resten av ID.-familien.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there