Lading og rekkevidde

Hvor langt kan jeg kjøre? 

ID.-familien representerer en ny generasjon elbiler som kan kjøre lengre avstander på én lading. Dette gjør at elektrisk mobilitet blir et alternativ for flere, inkludert pendlere på korte og lengre turer. Og takket være de nye lynhurtigladestasjonene, tar ikke dette  så lang tid som du kanskje tror.

Strøm tar deg videre.

ID. Crozz drives along a lake

Rekkevidde er alltid et tema når man snakker om elbiler. Hvor langt kommer jeg på én fullading? Hvordan deler jeg opp lengre strekninger? Hvor kan jeg lade bilen, og hvor lang tid tar det?

I 2019 lanserte vi vår første nye elbil basert på den modulære plattformen for elbiler. Med ID.-familien blir rekkevidder fra ca. 330 til over 550 km en realitet. 

Pendling

Kjører du flere korte strekninger i løpet av en dag? Du leverer i barnehagen om morgenen, kjører til jobb, og om ettermiddagen kjører du på butikken. Hvis du kjører i gjennomsnitt ca. 50 km om dagen, trenger du bare å lade bilen én til to ganger i uken. Dette gjør du enklest hjemme fra ladeboksen (ekstrautstyr) om natten. Da kan du sette deg i en fulladet elbil om morgenen og starte dagen full av energi.

Frem og tilbake mellom barnehage og jobb

Det bygges stadig flere offentlige ladestasjoner, for eksempel på parkeringsplasser utenfor kjøpesentre. Dersom arbeidsgiveren din tilbyr parkeringsplasser med lademulighet, er det enkleste å lade på jobb. Slik kan du utnytte tiden bilen står parkert mens du er på jobb, og du trenger som regel ikke å lade mer enn én til to ganger i uken.

Illustrasjon av et hus med garasje på midten, og rundt dette en rute som forbinder jobb, barnehage og butikk.

Helgeturer og miniferier

Du kjører sikkert noen lengre turer med elbilen noen ganger i året, for eksempel for å besøke familie eller venner, oppleve en annen by eller dra på fjellet i påsken. Med ID.3 kan du få en reell rekkevidde på rundt 400 km på motorveien hvis du velger et av de større batteriene.

Du kan nå mange mellom og langdistansedestinasjoner, for eksempel når du skal på påskeferie uten å lade på veien eller ved et kort ladestopp mens du tar en kort matbit. Du trenger ikke å endre reiserute,  ettersom du trolig uansett vil ta en pause eller to på veien til målet ditt.

Helgebesøk eller en liten bilferie
Illustrasjon av et hus med garasje på midten, og rundt dette en rute som forbinder jobb i en  by og hus i en annen by.

ferie

Visste du at du bare trenger å lade elbilen maks tre til fire ganger på en strekning på rundt 1000 km? Det er altså ingenting i veien for å ta elbilen på lengre turer. Det gir deg bare en ekstra grunn til å strekke på bena eller å få deg en matbit og en kopp kaffe.

Ladestopp på lengre strekninger
Illustrasjon av et hus med garasje som startpunktet på en rute. Det er tre ladestasjoner langs ruten, èn omgitt av trær, èn ved siden av en restaurant og èn omgitt av fjell. Reisemålet er et hotell ved stranden.

Lang rekkevidde og stor fleksibilitet

Har du en elbil, eller vurderer du å kjøpe en? Veldig bra. Nå vet du at elbiler har lengre rekkevidde enn du kanskje trodde. Du er like fleksibel med elbil som med bensin- eller dieselbil, enten du kjører korte eller lange turer, i hverdagen eller på ferie. Med navigasjonssystemet i bilen kan du raskt og enkelt finne nærmeste ladestasjon, og de offentlige ladestasjonene blir det stadig flere av.

Illustrasjon av en smarttelefon med kompassnål som viser en ladestasjon på kartet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli oppdatert på ID.

Bli regelmessig oppdatert på informasjon om ID.-familien. 

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her. Du kan også gå til vår kundeserviceside her for å finne vår kontaktinformasjon.