Nettleseren din er utdatert!

For å gi deg den beste brukeropplevelsen ber vi deg om å bruke en annen nettleser. 

Følgende nettlesere støttes (laveste versjon installert):

Chrome (75)

Safari (12)

Firefox (68 - kun desktop) 

Edge (42 - kun desktop) 

Opera (55 - kun desktop)

Samsung IE (9.2 - kun mobil)

Fronten på ID.3 ovenfor

Spørsmål og svar om ID.3 1ST

Spørsmål om ID.3 1ST

01
«Når har ID.3 1ST verdenspremiere?»

Volkswagen svarer: Verdenspremieren for ID.3 1ST blir på bilutstillingen i Frankfurt (IAA) i september 2019.

02
«Hva blir prisen på ID.3 1ST?» lurer de fleste på

Volkswagen svarer: ID.3 1ST får en attraktiv startpris på under 330.000 kroner levert Oslo. 

03
«Hvilket standardutstyr får jeg for 330.000 kroner?»

Volkswagen svarer: ID.3 1ST vil være komplett utstyrt for det norske markedet med blant annet:

  • Varmepumpe
  • Adaptiv cruise-control 
  • Navigasjon
  • Full-LED frontlys
  • 18" lettmetallfelger
  • Oppvarmet ratt, seter og frontrute

ID.3 1ST blir en spesialmodell ferdig spesifisert i tre ulike utstyrsversjoner, skreddersydd for det norske markedet. Fire farger blir tilgjengelig. Alle utstyrsversjonene er riktig utstyrte modeller for Norge. ID.3 1ST Plus får i tillegg dynamiske LED-Matrix lys, 19" lettmetallfelger, ryggekamera og et oppgradert interiør. For ID.3 1ST Max følger panorama glasstak, 20" lettmetallfelger, flere førerhjelpsystemer og et innovativt AR (augmented reality) head-up display med.

04
Når vil jeg motta nøyaktige modellopplysninger?

Volkswagen svarer: Du vil løpende motta nyheter, informasjon og detaljer om Volkswagen ID.3 1ST-modellene gjennom nyhetsbrevet når du har fullført forhåndsbestillingen.

05
Når vil den produksjonsklare modellen Volkswagen ID.3 1ST vises?

Volkswagen svarer: Det er planlagt at den produksjonsklare modellen av Volkswagen ID.3 1ST vil vises på bilutstillingen (IAA) i Frankfurt 9. september.

06
Hva er forskjellen mellom spesialutgaven Volkswagen ID.3 1ST og den serieproduserte modellen?

Volkswagen svarer: Spesialutgaven skiller seg ut fra den serieproduserte modellen gjennom eksklusive utvendige og innvendige designelementer. Modellen vil være tilpasset norske forhold og komme i 3 utstyrsversjoner. Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med et batteri med 58 kWh nettokapasitet og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. ID.3 1ST har en elmoter på hele 204 hk og 310 Nm dreiemoment.

07
Hva er forskjellen mellom de tre utstyrsversjonene for spesialutgaven Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: "ID.3 1ST kommer i tre forskjellige utstyrsversjoner:

  • ID.3: Standard utstyrsnivå
  • ID.3 Plus: I tillegg IQ Light (dynamiske LED-Matrix lys), ryggekamera og mer påkostede seter og interiørdetaljer.
  • ID.3 Max: I tillegg panoramaglasstak, 20'' lettmetallfelger, Beats Soundsystem, elseter og AR head-up display.

Konkrete spesifikasjoner vil komme på et senere tidspunkt. Du vil motta informasjon på forhånd på e-post om spesifikasjonene til de enkelte utstyrsversjonene i god tid før bestillingstidspunkt. Så snart bilen åpner for endelig bestilling og signering av kjøpekontrakt kan du velge blant tre spesialutgaver, forutsatt at den respektive variant/farge ikke er utsolgt. Fordelen med et lavt kønummer vil være flere valgmuligheter ved bestillingstidspunktet."

08
Kan jeg fritt tilpasse Volkswagen ID.3 1ST-spesialutgaven?

Volkswagen svarer: Nei. Når du legger inn bestillingen din og inngår kjøpekontrakt, kan du velge én av tre forhåndsbestemte utstyrsversjoner av spesialutgaven (forutsatt at en eller flere av variantene ikke er utsolgt).

09
Kan jeg endre spesifikasjonene på min Volkswagen ID. 3 1ST?

Volkswagen svarer: Nei. Volkswagen ID.3 1ST-modellene er forhåndsdefinert, derfor kan ikke utstyret endres. Modellen vil være tilpasset norske forhold og vil komme i 3 utstyrsversjoner.

10
Hva slags drivlinje har Volkswagen ID.3?

Volkswagen svarer: Volkswagen ID.3 1ST vil ha en fullelektrisk drivlinje med bakhjulstrekk. Den elektriske motoren sitter på bakakslingen som gir økt vekt på drivhjulene og perfekt balanse. Det er ikke planlagt firehjulstrekk på Volkswagen ID.3.

11
Hva er rekkevidden på Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: Rekkevidden på ID.3 1ST vil bli inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen. WLTP rekkeverdiene for standardmodellene kan avvike avhenging av bilens utstyr. Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, hastighet, bruk av komfort- og tilleggsutstyr, utetemperatur, antall passasjerer/bagasje og topografi.

12
Hvor stort batteri vil Volkswagen ID.3 1ST leveres med?

Volkswagen svarer: Spesialmodellen Volkswagen ID.3 1ST vil leveres med det mest etterspurte batteriet med 58 kWh nettokapasitet og med en estimert rekkevidde på inntil 420 km målt etter den nye WLTP-testsyklusen.

13
Vil det være mulighet for å hurtiglade Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: De eksakte detaljene rundt lading av ID.3 1ST vil komme på et senere tidspunkt, men muligheter for hurtiglading med 100 kW DC vil være standard for Volkswagen ID.3 1ST.

14
Hvor stor blir Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: Volkswagen ID.3 1ST vil være 4,26 meter lang og 1,81 meter bred som er omtrent samme størrelse som en Golf. Den er 1,55 meter høy som er ca 8 cm høyere enn Golf. Dette innebærer høyere sittestilling og svært god takhøyde innvendig. MEB-plattformen gir Volkswagen ID.3 1ST en betydelig lenger akselavstand og dermed en svært romslig kupé med plass tilsvarende større biler.

15
Hvor stort blir bagasjerommet i Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: ID.3 1ST har et bagasjeromsvolum på 385 liter. Det er noe større enn på dagens Golf. Under det variable bagasjeromsgulvet vil det være et eget oppbevaringsrom for ladekabler etc.

16
Hvilke farger vil bli tilgjengelig for Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: Det vil være et begrenset antall farger tilgjengelig for Volkswagen ID.3 1ST. Hvilke eksakte farger som blir tilgjengelig i Norge på Volkswagen ID.3 1ST vil bli presentert på et senere tidspunkt, men fargene vil være attraktive etter dagens etterspørsel og kan være pre-definert.

17
Hvor mange seter vil Volkswagen ID.3 1ST komme med?

Volkswagen svarer: Volkswagen ID.3 1ST vil ha 5 komfortable seter med tilsvarende komfortnivå som vi kjenner til fra dagens Golf. De høyere utstyrsversjonene Plus og Max får setetrekk i Alcantara med flere innstilligsmuligheter som regulerbar korsryggstøtte og uttrekkbar lårstøtte på forsetene. På Max vil de i tillegg ha elektrisk justering. Flere detaljer vil komme på et senere tidspunkt.

18
Vil Volkswagen ID.3 1ST komme med hengerfeste eller mulighet for takstativ?

Volkswagen svarer: Nei, Volkswagen ID.3 1ST vil dessverre ikke komme med hengerfeste eller mulighet for montering av takstativ. Det vil imidlertid være mulighet for transport av ski gjennom skiluke i baksetet samt en løsning for transport av sykler og andre gjenstander på en anordning for dette bak på bilen.

19
Hva inneholder spesialtilbudet på kostnadsfri lading til kunder som forhåndsbestiller en ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: Dersom du har forhåndsbestilt en ID.3 1ST vil du få 1 års kostnadsfri lading ved offentlige ladestasjoner tilknyttet tjenesten We Carge (inntil 2000 kWh). Her vil du kunne bruke kjente ladeoperatører som hurtigladenettverket IONITY for å lade bilen din. Flere detaljer om tjenesten We Charge vil komme på et senere tidspunkt.

20
«Hvor mange ID.3 1ST blir tilgjengelig for det norske markedet?» 

Volkswagen svarer: Vi merker en enorm etterspørsel etter nye ID.3 1ST og er meget fornøyd med å ha fått tildelt en av de største andelene av bilene fra denne første ID.3 serien, som blir produsert i en begrenset utgave på 30.000 eksemplarer i Europa. 

21
«Når starter utleveringene?» spør mange

Volkswagen svarer: Produksjonen av ID.3 1ST starter opp i november 2019 og utleveringer starter i midten av 2020. Alle som forhåndsbestiller ID.3 1ST vil få utlevert sin ID.3 1ST i 2020. 

22
«Er det plass til barnevogn i bagasjerommet?» spør en småbarnsmor

Volkswagen svarer: Bagasjeromsmålene på ID.3 1ST er ennå ikke hundre prosent bekreftet, men foreløpige tall bekrefter at bagasjeromsvolumet vil bli på størrelse med en vanlig Golf, altså cirka 380 liter. Det er litt dypere og større enn på e-Golf som rommer 341 liter, så hvis barnevognen passer i en e-Golf, så vil den også passe i ID.3 1ST.

23
«Hvordan er bakseteplassen for tre barn i forhold til en Passat?» spør en trebarnsfar.

Volkswagen svarer: Den innvendige plassen, spesielt for baksetepassasjerene, vil være svært god ettersom ID.3 1ST har en akselavstand som er over 13 cm lenger enn på Golf, og tilnærmet lik som på Passat. Takhøyden anses å bli omtrent som på Golf, for selv om ID.3 1ST er omtrent åtte cm høyere enn Golf, vil også sitteposisjonen være høyere. ID.3 1ST er registrert for fem personer, og både forseter og baksetet vil være utformet tilsvarende dagens Golf.

24
«Blir det hengerfeste, og hva blir eventuelt maks hengervekt?» En annen lurer på «Hvordan kan jeg ta med en sykkel - eller to?»

Volkswagen svarer: ID.3 1ST vil dessverre ikke kunne leveres med tilhengerfeste eller trekke tilhenger. Det vil imidlertid bli mulig å transportere sykler på en innretning for dette som tilsvarer sykkelholdere for tilhengerfeste.

25
«Hvor god plass er det til et par ski i bilen, og hvordan vil det fungere å ha et par ski liggende så de stikker frem forbi forsetene?» spør en ivrig skigåer.

Volkswagen svarer: ID.3 1ST vil ikke kunne benytte lasteholdere for transport av gjenstander på taket. Det vil bli mulighet for transport av sykler på en sykkelholder bak, samt muligheter for transport av ski og andre lange gjenstander gjennom en skiluke i bakseteryggen.

26
Størrelse er en viktig faktor når man kjøper bil, og mange har sendt inn spørsmål om hvor stor ID.3 1ST egentlig er.

Volkswagen svarer: Målene på ID.3 1ST er enda ikke hundre prosent bekreftet, men bilen vil være på størrelse med dagens e-Golf, bortsett fra at den er cirka åtte centimeter høyere. Akselavstanden er imidlertid over 13 cm lenger, noe som gir en ekstra romslig kupé.

27
«Hvor lang rekkevidde vil den ha, og hvor fort kan den lades?» er et gjengangsspørsmål.

Volkswagen svarer: Lanseringsmodellen ID.3 1ST vil ha en rekkevidde på cirka 420 km basert på den nye målesyklusen WLTP. Den kan hurtiglades med en kapasitet på 260 km på en halvtime. Senere kommer en innstegsmodell med rekkevidde på cirka 330 km og fra 2021 en versjon med inntil 550 km rekkevidde. Sistnevnte vil sannsynligvis ha noen restriksjoner på utstyr. Vi anser versjonen med 420 km rekkevidde til å bli den mest solgte modellen med hensyn til pris, levering og behov.

28
«Har forstått at bilen leveres med bakhjulsdrift. Hvordan blir den da på norsk vinterføre?» spør en. «Hva i all verden er grunnen til at ID.3 1ST blir Volkswagen's første rent bakhjulsdrevne bil siden Bobla gikk ut for 45 år siden?» spør en annen.

Volkswagen svarer: ID.3 1ST leveres med elmotoren plassert rett foran bakakselen og har derfor bakhjulsdrift. Dette for å gi en optimal vektfordeling og gode kjøreegenskaper. Bilen er allerede testet og utprøvd på nordiske vinterveier og under vanskelige kjøreforhold. ID.3 1ST vil dessverre ikke komme med 4MOTION firehjulstrekk. Det vil sannsynligvis komme senere med neste modell i ID.-serien fra andre halvår 2021.

29
«Vil det være mulig å forvarme bilen når den ikke står i lader? Og hva med oppvarmet ratt på kalde vinterdager?» spør en som helst ikke vil fryse når vinteren kommer.

Volkswagen svarer: ID.3 1ST vil være svært godt tilpasset norske forhold med vinterpakke inkludert oppvarmet frontrute, setevarme foran og oppvarmet ratt. Du kan styre oppvarming av kupeen fra sofaen hjemme via en app på mobilen. I tillegg har bilen en avansert og effektiv varmepumpe med et aktivt batterivarme- og batterikjølesystem som optimaliserer batteriets prestasjon under alle kjøreforhold, også i heftige minusgrader.

Levering og produksjon

01
Når kan jeg prøvekjøre bilen?

Volkswagen svarer: Da dette er de første Volkswagen ID.3 1ST som kommer til Norge vil det ikke være mulig å prøvekjøre bilen før utlevering.

02
Vil jeg som har forhåndsbestilt være sikret en Volkswagen ID.3 1ST-modell?

Volkswagen svarer: Ja, alle kunder med et gyldig kønummer kan bestille én av de tre utstyrsversjonene, avhengig av tilgjengelighet selvfølgelig.

03
Når får jeg bilen min?

Volkswagen svarer: Vi estimerer levering av de første spesialutgavene til kundene våre fra sommeren 2020. Alle som har forhåndsbestilt bilen vil få bil i løpet av 2020, uansett kønummer. Du vil bli holdt oppdatert om leveringstid fra kjøpekontrakt er inngått. Vi tar forbehold om at opplysningene om levering kan endres. Det gjøres oppmerksom på at det vil bli tatt ut biler for internt bruk før de første kundeleveringene starter..

04
Kan jeg selv bestemme leveringsdato?

Volkswagen svarer: Volkswagen ID.3 1ST vil være de første bilene som kommer til Norge. Vi vil kontakte deg direkte for å avtale en bestemt leveringsdato.

05
Når starter produksjonen av Volkswagen ID.3 1ST?

Volkswagen svarer: Produksjonsstart på denne modellen vil være i slutten av 2019.

06
Hvor mange Volkswagen ID.3 1ST vil produseres totalt?

Volkswagen svarer: Det planlegges å produsere totalt 30.000 Volkswagen ID.3 1ST fordelt på 29 europeiske land. Vi anslår at vi får en høy andel av volumet som planlegges på Volkswagen ID.3 1ST til Norge. Totalt planlegger Volkswagen å produsere 100.000 ID.3 i 2020.

Fronten på ID.3 1ST

Forhåndsbestill ID.3 1ST

Sikre deg en begrenset spesialutgave med eksklusive designelementer
1 års lading inkludert (inntil 2000 kWh)
Få levert din ID.3 1ST i løpet av 2020, uansett kønummer
Rekkevidde ID.3 1ST: inntil 420 km elektrisk rekkevidde (WLTP)