ID. Vizzion
Visjonen for fremtidens elbil

ID. Vizzion
Visjonen for fremtidens elbil

Den beste måten å forutsi fremtiden på er, å skape den selv. Derfor tar vi aktivt del i å skape morgendagens elbiler, med alle våre visjoner, ideer og tekniske muligheter. På den måten utvikles biler som gjør hverdagen enklere, og som beviser at fremtiden allerede har begynt.

Mennesker foran ID. Vizzion

Konseptbilen ID. Vizzion er, som navnet røper, vår visjon for fremtidens elbil: en premium sedan med progressiv design, intelligent kupékonsept og banebrytende teknologi. Elmotoren på for- og bakakselen sørger for firehjulstrekk med spesielt dynamisk akselerasjon. Det kraftige litium-ion-batteriet, som er integrert i gulvet, gir en rekkevidde på inntil 665 km.

--:--

Med ID. Vizzion er du alltid midtpunktet. Det merker du allerede før du setter deg inn. Bilen kjenner deg nemlig igjen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og åpner dørene for deg. I tillegg blinker LED-lys som omkranser bilen. Den rommelige kupeen har komfortable og ergonomiske seter. Sidevinduene og panoramaglasstaket kan om ønskelig gjøres mørkere.

Det eneste du må klare deg uten, er rattet. Betjeningselementene er virtuelle og projiseres ved hjelp av utvidet virkelighet i kupeen. Du må ha på deg VR-briller for å kunne se dem. Interaksjonen er intuitiv og derfor svært enkel. ID. Vizzion gjenkjenner bevegelsene dine og forstår hva du sier. Etter en stund vil den også stille seg mer og mer inn etter dine preferanser og behov. Det høres ut som science fiction, men snart er dette science uten fiction.

ID. Vizzion sett ovenfra med åpne dører
ID. Vizzion sett skrått fra siden, opplyst ovenfra

Med ID. Vizzion blir helautomatisert kjøring en realitet. Takket være toppmoderne teknologi kan bilen selv bli fører. Da kan du gjøre det du har lyst til mens bilen kjører. Du kan for eksempel se på film, surfe på nettet, jobbe eller bare slappe av. Kupébelysning og temperatur tilpasses automatisk etter dine preferanser. Utover dette finnes det flere nyskapninger som ikke bare du, men også andre trafikanter, kan dra nytte av. ID. Vizzion tenker nemlig på alle.

Guidet projisering. Banebrytende teknologi.

ID. Vizzion tenker ikke bare på deg, men også på andre trafikanter. 8000 HD-Matrix-lysdioder, som kan styres enkeltvis, kan den projisere virtuelle fotgjengerstriper på veien.

AR-grensesnitt. Virtuell virkelighet.

ID. Vizzion er en av de første elbilene i verden som gir et innblikk i år 2030. Da vil ikke rattet finnes lenger. Du trenger det ikke, siden du vil kunne styre alt intuitivt ved hjelp av bevegelses- og stemmestyring. Betjeningselementene er virtuelle, og du ser alt med VR-briller. Det høres utrolig ut, men snart blir det en realitet.

Interiør. Romskip.

Dørene på ID. Vizzion, som åpnes i hver sin retning, gjør at du kommer deg komfortabelt inn i og ut av den fullstendig nyutviklede kupeen. “Open Space”-konseptet gir deg følelsen av å sitte midt i en rommelig designlounge. Ta plass i et av de ergonomiske setene, gjør om ønskelig vinduene mørkere, aktiver støydemping og benytt tiden til å jobbe eller å slappe av.

Kupeen i ID. Vizzion uten ratt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli oppdatert på ID.

Bli regelmessig oppdatert på informasjon om ID.-familien.