IONITY er framtidens lynlader-nettverk

Framtidens lynlader-nettverk fra Volkswagen i samarbeid med IONITY tilbyr hastigheter på inntil 350 kW.

IONITY lynlade-nettverk for elbil

Lynlade-nettverket IONITY

IONITY er et samarbeid mellom Volkswagen Group mellom Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Hyundai og Ford. Ladenettverket skal i første omgang dekke hovedveiene med 20 ulike stasjoner, hver bestående av fire til seks lynladere. Men dette er bare starten, skal vi tro Jan Haugen Ihle, regionsdirektør for Ionity Nord-Europa. – Når vi er ferdige med å bygge de 400 første lynladestasjonene i Europa vil jeg tro at det er behov for enda flere. Da vil vi fortsette utbyggingen av nettverket.

Plassering og betalingsløsninger

En kvinne lener seg til elbilen VW Volkswagen ID.3 ved en IONITY hurtigladestasjon

Lokasjon

Ladenettverket skal på sikt plasseres langs hovedveiene med 120 kilometer fra hverandre. 

Se oversikt over alle lynlade-nettverket i Norge og Europa her

Betalingsløsninger

Ved lading på en av IONITY sine ladestasjoner kan du velge mellom flere betalingsløsninger. Du kan blant annet bruke: 

Les mer om We Charge

Last ned IONITY-appen til din smarttelefon

Last ned App i App Store for iPhone

Last ned App i Google Play for Android

IONITY lynlade-nettverk stasjoner for elbil

Problemfri kjøring

– Det vil bli nok lynstasjoner til at du kan kjøre helt problemfritt rundt i Norge, Sverige og Danmark med en bil som kan lade i høyhastighet. Målet er at når man kjører fra Oslo til Trondheim og starter med fulladet batteri, vil du kun trenge en ca 20 minutters lading ved en IONITY lynladestasjon for å nå frem til Trondheim, forteller Haugen Ihle. De nye lynladerne har en kapasitet på maks. 350 kW. Det er ventet at lynladestasjonene fra IONITY vil revolusjonere elbilenes effektivitet og rekkevidde, og bidra til å eliminere de begrensningene som elbiler tidligere har hatt med tanke på langdistansekjøring.

VW Volkswagen ID.4 elbil SUV parkert utenfor en bygning

Bilferie i Norge og Europa

– Hoveddelen av ladingen vil skje hjemme, på arbeidsplasser eller offentlige ladestasjoner, men ved lange turer på mer enn 300 km er det nyttig å ha lynladenettverket som gjør det enkelt å reise også lengre avstander, forklarer regionsdirektøren. Eiere av en modell i ID.-familien vil altså kunne reise på en helelektrisk langtur. – Vårt mål er at man skal kunne kjøre mellom de store byene i Norge, i tillegg til større byer i Skandinavia og resten av Europa. 

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her