Hurtiglading av elbil

Hurtiglading av elbil er svært effektivt og er etterhvert blitt lett tilgjengelig i store deler av landet. Med god planlegging kan du derfor kjøre over store deler av Norge og utbyggingen av nye stasjoner utvides stadig. 

Elbil lader ved offentlig hurtigladestasjon for elbiler

Elbil ladestasjon for hurtiglading er elbilens svar på bensinstasjoner for fossilbiler. Hver enkelt hurtiglader driftes av én ladeoperatør og betalingsalternativer kan variere fra operatør til operatør. For å kunne hurtiglade kreves en spesiell ladekabel, men alle steder med hurtiglader i Norge har slike kabler fastmontert til stasjonen slik at du ikke trenger egen ladekontakt.

Ladehastigheter (DC-lading)

Hvor raskt elbilene fra Volkswagen kan hurtiglade avhenger av blant annet hvor høy kapasitet hurtigladeren kan levere, batterinivå og batteritemperatur på elbilen. Her får du full oversikt over maksimal ladehastighet på elbilene fra Volkswagen

 

 

Bilmodell

Hastighet

e-up!

Inntil 401 kW

e-up! Range 

Inntil 401 kW

e-Golf 190

Inntil 401 kW

e-Golf 300

Inntil 401 kW

ID.3

Pure 45 kWt inntil 501 kW (1101, kW)
Pro/Pro Performance 58 kWt inntil 1201 kW
Pro S 77 kWt inntil 1351 kW

ID.4

Pure 52 kWt inntil 501 kW (1101,)
Pro 77 kWt inntil 1351 kW

ID.4 GTX

Inntil 1351 kW

ID.5

Inntil 1351  kW

ID.5 GTX

Inntil 1351 kW

Hastighet

Inntil 401 kW

2.
Ekstrautstyr.

Betalingsløsninger og nærmeste hurtigladestasjon

Betalingsløsninger for hurtiglading av VW elbil

Hurtiglading og lynlading med ladebrikke

Den raskeste, enkleste og billigste måten å hurtiglade på er med ladebrikke. Ladebrikke kan du få fra hver enkelt ladeoperatør. Du trenger kun én ladebrikke, men du må huske å registrere ladebrikken på ladeoperatørenes nettsider for å kunne betale med denne over alt. Slik går du frem: 

Sjekk kartet over ladestasjoner for å vite hvilken ladeoperatør som tilbyr hurtiglading der hvor du ferdes.

Finn nærmeste elbil ladestasjon i kartOpens an external link (ekstern side).

Andre betalingsløsninger for hurtiglading av elbil

Andre betalingsløsninger

Det finnes en rekke ulike betalingsløsninger i tillegg til ladebrikke, avhengig av hvilken operatørs du hurtiglader hos. Et av alterativene er SMS, som koster mer enn en ladebrikke og ladingen blir trukket via din mobilregning. Andre alternativer kan være ladekort, App (GoCharge, EasyPark, Bil i Oslo) eller bankkort. Informasjon om de ulike betalingsløsninger finner du på ladestasjonen og kan variere mellom de ulike ladeoperatørene.

 

Operatører

We Charge

Med We Charge lader du raskt og effektivt din Volkswagen ID.-modell elbil på farten med ett ladekort på over 200 000 ladepunkter over hele Europa, inkludert IONITY, BKK/Lyse og Recharge. 

Les mer om We Charge

Universelt ladesystem globalt

Både dagens og fremtidens elbiler fra Volkswagen bruker CCS-løsningen og med Combo 2-ladestøpslet kan du lade ved alle offentlige ladestasjoner med en ladeeffekt for likestrøm fra 22 kW.  I Europa er CCS-lading (Combined Charging System) standard for hurtiglading og lynlading. Dette er rullet ut globalt og er den gjeldende standarden i Europa. 

Det finnes tre ulike ladetyper

  • Combo 2-ladestøpsel

    1. Normallading 

  • CCS hurtiglading ladestøpsel

    2. Hurtiglading (Combined Charging System)

  • CCS lynlading hurtigladestøpsel

    3. Lynlading