Hvor langt kan jeg kjøre med ID.-familien i Europa
Lading og rekkevidde

Hvor langt kan jeg kjøre?

Lading og rekkevidde

Hvor langt kan jeg kjøre?

ID.-familien er en ny generasjon med elbiler som gir deg mulighet til å kjøre mellom 343 og 550 km uten å måtte stoppe for å lade. Med et attraktivt utvalg av batteristørrelser, kraftige infrastrukturløsninger og intelligente tjenester kan du i fremtiden dra nytte av alle fordelene med elektrisk kjøring i hverdagen uten utslipp, på ferie eller noe midt i mellom uten rekkeviddeangst.

WLTP-rekkevidde vs. realistisk rekkevidde

Siden september 2018 må det oppgis rekkevidde iht. WLTP-standarden for alle elbiler. WLTP står for Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure og er en internasjonal standardisert testmetode som alle bilprodusenter er pålagt å bruke, og som gjør det mulig å sammenligne de forskjellige elbilene. Her beregnes det en realistisk rekkevidde basert på kjøring i byen, på landevei og motorvei.

Les mer om WLTP

Sammenligning av rekkevidde med ulike batteristørrelser på Volkswagen VW ID.3 elbil
Sammenligning av rekkevidde for ID.3 iht. batteristørrelse
WLTP-rekkevidde og realistisk rekkevidde

Siden WLTP-rekkevidden er en gjennomsnittsverdi fra forskjellige delsykluser (by, landevei, motorvei) og uten at elektrisk utstyr som klimaanlegg eller varmeapparat er tatt med, kan den realistiske rekkevidden avvike fra denne verdien.

Derfor snakker Volkswagen også om "realistisk rekkevidde". Det forventes at 80% av alle ID.3-førere når denne rekkevidden i hverdagen uten at de trenger å lade.

I bytrafikk kan den realistiske rekkevidden ligge over den maksimale WLTP-rekkevidden på grunn av den svært effektive elektromotoren og den høye andelen bremseenergi som gjenvinnes ved kjøring med hyppig stopp og start.

Hvilke faktorer påvirker rekkevidden i praksis?

Det er flere faktorer som påvirker elbilens rekkevidde:

  1. Kjørestil, hastighet, føre og værforhold, for eksempel om du kjører på motorvei eller i byen
  2. Bruk av varmeapparat og klimaanlegg
  3. Forvarming av kupeen på vinteren og kjøling på sommeren før hver kjøretur. Forvarmes elbilen mens den lader, kommer energien fra klimaanlegget fra strømnettet og ikke fra batteriet i bilen. Forvarmes ikke elbilen før hver kjøretur, har elbilen høyere forbruk for varming eller kjøling av kupeen
Faktorer som påvirker rekkevidden på Volkswagen VW ID.3 elbil
Faktorer som påvirker rekkevidden

Perfekt i hverdagen

Hvis du, som en gjennomsnittlig pendler, tilbakelegger ca. 50 km daglig i elbilen til og fra jobben, eller kjører barna til skolen om morgenen, deretter til kontoret og til butikken om ettermiddagen, da er en ID.3 med batteri på 45 kWt (netto) og en rekkevidde i praksis på mellom 230 og 350 km tilstrekkelig ved lading hjemme ved behov og bruk av en ladeboks. Da kan du sette deg i elbilen om morgenen og starte dagen full av energi. 

Til korte turer lader du enkelt hjemme eller på jobb.

Hvis du har mulighet til å lade elbilen på jobben, er dette også et veldig godt alternativ. Da kan du bruke tiden på ettermiddagen etter arbeid enda mer effektivt. 

Bykart over kort kjøretur med Volkswagen VW ID.3 elbil

Pålitelig på helgebesøk eller en liten bilferie

Hvis du tilbakelegger rundt 200 km om dagen i jobb eller planlegger lengre turer privat – enten du skal besøke familie og venner, ta en tur til byen eller reise til sjøen eller på fjellet i ferien – er en ID.3 med batteri på 58 kWt (netto) og en realistisk rekkevidde på mellom 300 og 423 km det rette alternativet. Da trenger du bare lade bilen om natten annenhver eller hver tredje dag eller koble den til en av de nye IONITY-stasjonene langs motorveien i 20–30 minutter maks. én gang på turen. 

På helgeturerr kan du bruke We Charge for å finne ledige ladestasjoner.

Du kan altså kjøre mellomlange turer uten å måtte lade eller med bare et kort ladestopp. Du finner raskt og enkelt ledige ladestasjoner med We Charge, den nye ladetjenesten fra Volkswagen. Du trenger ikke å endre på ruten eller måten du reiser på, for du kommer sannsynligvis til å ta en liten pause innimellom uansett.

Kart over mellomlang kjøretur med Volkswagen VW ID.3 elbil

På ferie

Hvis du skal legge ut på lengre turer – enten i jobb eller privat – er en ID.3 med batteri på 77 kWt (netto) og en realistisk rekkevidde på mellom 390 og 550 km den ideelle løsningen for deg.

Visste du at du bare trenger å lade elbilen to til tre ganger på en strekning på rundt 800 til 1000 km? Det er altså ingenting i veien for å legge ut på langturer. Du kan strekke på bena eller å få deg en matbit og en kopp kaffe mens du lader bilen på en av hurtigladestasjonene i det nye høyeffekt-ladenettverket IONITY. Dette har Volkswagen grunnlagt sammen med andre bilpartnere. 

Les mer om IONITY

Kart over langtur med Volkswagen VW ID.3

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli oppdatert på ID.-familien

Bli regelmessig oppdatert på informasjon om ID.-familien og elektrisk mobilitet..