Hvor langt kan jeg kjøre?

ID.-familien gir deg mulighet til å kjøre inntil 5511 km uten å måtte stoppe for å lade. Med et attraktivt utvalg av batteristørrelser, kraftige infrastrukturløsninger og intelligente tjenester kan du i fremtiden dra nytte av alle fordelene med elektrisk kjøring i hverdagen, på ferie eller noe midt i mellom uten rekkeviddeangst.

Hvor langt kan jeg kjøre med ID.-familien i Europa

WLTP-rekkevidde vs. realistisk rekkevidde

Siden september 2018 må det oppgis rekkevidde iht. WLTP-standarden for alle elbiler. WLTP står for Worldwide Harmonised Light-Duty Vehicles Test Procedure og er en internasjonal standardisert testmetode som alle bilprodusenter er pålagt å bruke, og som gjør det mulig å sammenligne de forskjellige elbilene. Her beregnes det en realistisk rekkevidde basert på kjøring i byen, på landevei og motorvei.

Les mer om WLTP

Kart som viser lengre distanser og forskjellige værforhold

Siden WLTP-rekkevidden er en gjennomsnittsverdi fra forskjellige delsykluser (by, landevei, motorvei) og uten at elektrisk utstyr som klimaanlegg eller varmeapparat er tatt med, kan den realistiske rekkevidden avvike fra denne verdien.

Derfor snakker Volkswagen også om "realistisk rekkevidde". Det forventes at 80% av alle ID.-førere når denne rekkevidden i hverdagen uten at de trenger å lade.

I bytrafikk kan den realistiske rekkevidden ligge over den maksimale WLTP-rekkevidden på grunn av den svært effektive elektromotoren og den høye andelen bremseenergi som gjenvinnes ved kjøring med hyppig stopp og start.

Hvilke faktorer påvirker rekkevidden i praksis?

Faktorer som påvirker rekkevidden til elbil

Det er flere faktorer som påvirker elbilens rekkevidde:

  • Kjørestil, topografi, hastighet, føre og værforhold, for eksempel om du kjører på motorvei eller i byen.
  • Antall passasjerer, bagasje, felgstørrelse, tilhengervekt og topografi
  • Bruk av varmeapparat og klimaanlegg.
  • Forvarming av kupeen på vinteren og kjøling på sommeren før hver kjøretur. Forvarmes elbilen mens den lader, kommer energien fra klimaanlegget fra strømnettet og ikke fra batteriet i bilen. Forvarmes ikke elbilen før hver kjøretur, har elbilen høyere forbruk for varming eller kjøling av kupeen.

Perfekt i hverdagen

Hvis du, som en gjennomsnittlig pendler, tilbakelegger ca. 50 km daglig i elbilen til og fra jobben, eller kjører barna til skolen om morgenen, deretter til kontoret og til butikken om ettermiddagen.

 

 

Bilmodell

Batteristørrelse (netto)

Rekkevidde

Bagasjeromsvolum

ID.3

58 kWt

inntil 4231 km

385 liter (1267 seterygg nede)

ID.3

Pålitelig på helgebesøk eller en liten bilferie

Hvis du tilbakelegger rundt 200 km om dagen i jobb eller planlegger lengre turer privat – enten du skal besøke familie og venner på fjellet i ferien eller ved kysten.

 

 

Bilmodell

Batteristørrelse (netto)

Rekkevidde

Bagasjeromsvolum

Drivlinje

ID.3

77 kWt

inntil 5511 km

385 liter (1267 seterygg nede)

Bakhjulstrekk

ID.4

77 kWt

inntil 5131 km

543 liter (1575 seterygg nede)

Firehjulstrekk

ID.5

77 kWt

inntil 5131 km

549 liter (1561 seterygg nede)

Firehjulstrekk

ID.3

ID.4

ID.5

På ferie

Hvis du skal legge ut på lengre turer – enten i jobb eller privat hvor lang rekkevidde, god plass og framkommelighet hele året er viktige faktorer. 

 

 

Bilmodell

Batteristørrelse (netto)

Rekkevidde

Bagasjeromsvolum

Drivlinje

ID.4 GTX

77 kWt

inntil 4781 km

543 liter (1575 seterygg nede)

Firehjulstrekk

ID.5 GTX

77 kWt

inntil 4871 km

549 liter (1561 seterygg nede)

Firehjulstrekk

ID.4 GTX

ID.5 GTX

På helgeturer eller i ferier kan du bruke We Charge for å finne ledige ladestasjoner.

Du finner raskt og enkelt ledige ladestasjoner med We Charge når noen i bilen har behov for et stopp. Du trenger ikke å endre på ruten eller måten du reiser på, for du kommer sannsynligvis til å ta en liten pause innimellom uansett.