IONITY er framtidens lynlader-nettverk

Framtidens lynlader-nettverk fra Volkswagen i samarbeid med IONITY tilbyr hastigheter på inntil 350 kW.

IONITY lynlade-nettverk for elbil

400 lynladestasjoner over hele Europa

IONITY er et samarbeid mellom Volkswagen Group mellom Audi, Porsche, BMW, Mercedes, Hyundai og Ford. Ladenettverket skal i første omgang dekke hovedveiene med 20 ulike stasjoner, hver bestående av fire til seks lynladere. I 2020 økte nettverket 38% med hele 123 nye lynladestasjoner i Europa.

Plassering og betalingsløsninger

En kvinne lener seg til elbilen VW Volkswagen ID.3 ved en IONITY hurtigladestasjon

Lokasjoner

Ladenettverket skal på sikt plasseres langs hovedveiene med 120 kilometer fra hverandre og antallet øker fortløpende.

Se alle ladestasjoner i Norge og Europa herOpens an external link

Betalingsløsninger

Ved lading på en av IONITY sine ladestasjoner kan du velge mellom flere betalingsløsninger og abonnenter. Du kan blant annet bruke: 

 

IONITY lynlade-nettverk stasjoner for elbil

Problemfri kjøring

– Det vil bli nok lynstasjoner til at du kan kjøre helt problemfritt rundt i Norge, Sverige og Danmark med en bil som kan lade i høyhastighet. I dag kan man kjøre fra Oslo til Trondheim med ca en 20 minutters lading ved en IONITY lynladestasjon for å nå frem til Trondheim. De nye lynladerne har en kapasitet på maks. 350 kW. Det er ventet at lynladestasjonene fra IONITY vil revolusjonere elbilenes effektivitet og rekkevidde, og bidra til å eliminere de begrensningene som elbiler tidligere har hatt med tanke på langdistansekjøring.

VW Volkswagen ID.4 elbil SUV parkert utenfor en bygning

Bilferie i Norge og Europa

Ved lange turer på mer enn 300 km er det nyttig å ha lynladenettverket som gjør det enkelt å reise også lengre avstander. Eiere av elbilene ID.3, ID.4 og ID.4 GTX vil altså kunne reise på en helelektrisk langtur. Målet til IONITY er at man skal kunne kjøre mellom de store byene i Norge, i tillegg til større byer i Skandinavia og resten av Europa.