2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Volkswagen lade elbil ulike ladekabler

Slik kan du lade elbil

Å lade elbil kan gjøres ved mange offentlige parkeringsplasser og ladestasjoner, på mange arbeidsplasser, ved hurtigladestasjoner når du er på farten, eller hjemme med en trygg og bekvem hjemmeladestasjon (vegglader). Å lade elbil på vanlig stikkontakt er mulig, men dette anbefales ikke som regelmessig lademetode av sikkerhetshensyn.

Med en hjemmeladestasjon som er forskriftsmessig installert av en kvalifisert elektriker, har det ingen betydning om det regner eller snør - batteriet og elektronikken er fullt beskyttet. Koblingen til ladekontakten er så tett at alt vann holdes ute. 

Volkswagen bruker vel utprøvd litiumion-teknologi. Komponenter av høy kvalitet sikrer at systemet fungerer feilfritt og viser minimalt med tegn på slitasje. Volkswagen gir derfor en spesialgaranti som dekker elbilens bilbatteri, som er kåret av Forbrukerrådet til landets beste garanti. I løpet av garantiperioden kan du lade opp batteriet flere tusen ganger.

Gratis velkomstpakke fra Elbilforeningen
Alle nye elbiler fra Volkswagen leveres med Elbilforeningens velkomstpakke kostnadsfritt. I pakken vil du blant annet finne ladenøkkel til eldre gateladestasjoner, og ladebrikke for nye elektroniske ladere. Husk å aktivere ladebrikken før bruk. 

Lade elbil hjemme med ladestasjon (veggboks)

Enkel og trygg lading hjemme
Lade elbil hjemme med veggboks

Denne svært effektive hjemmeladestasjonen gir både trygg og supereffektiv lading. Med fast ladekabel integrert i veggladeren, er det bare å plugge kontakten inn i bilen, lås bilen, og ladingen er i gang. Når det blinker grønt øverst til venstre, betyr det at elbilen lader.

Komplett pakke med hjemmeladestasjon og installasjon kan bestilles hos din Volkswagen bilforhandler, og vi leverer over hele landet. Strømmen kommer fra din private strømforsyning og avregnes på den vanlige strømregningen din.

 

 

Hurtiglading av elbil ved ladestasjon med likestrøm (DC)

Lad elbilen raskt ved CCS-ladestasjoner
Lade elbil med turbolader


Ved hurtiglading, føres likestrøm (DC) direkte inn i bilens batteri. Ettersom likestrøm gir høyere ladeeffekt, lades batteriet betydelig raskere ved denne typen lading. I motsetning til ved normallading som bruker bilens "onboard-lader", sitter alltid selve laderen innebygd i hurtigladestasjonen i tillegg til ladehåndtak og kabel.

Volkswagen sine elbiler leveres som standard med ladekontakten CCS (også kalt CCS Combo) som står for Combined Charging System. Dette er den etablerte standarden i Europa, og praktisk talt alle offentlige hurtigladestasjoner har denne kontakttypen. Husk at lading på de fleste hurtigladestasjoner krever at du registrerer deg på forhånd. 

Ladetider for våre to elbiler:
e-up!: 30 min (40kW) | e-Golf: 45 min (40kW)

Lading av elbil med vanlig stikkontakt

Sørg for at kursen tåler belastningen elbilen krever av anlegget
Lade elbil med vanlig stikkontakt

Med den medfølgende Mode 2-ladekabelen kan du lade bilen i vanlig stikkontakt, men det er viktig å være klar over sikkerhetsrisikoen og regelverket rundt denne type elbillading. Vi fraråder å bruke vanlig stikkontakt som regelmessig lading av elbil og plug-in hybridbil, og anbefaler å få installert en hjemmeladestasjon med fast kabel for tryggere, raskere og enklere lading. I tillegg bidrar dette til verdiøkning på boligen din.

Snarveier