2.14.87.1, 2019-04-02 08:54:09
Volkswagens ladbare hybridbiler som kan lades

Fordeler med ladbar hybridbil.

  • Teknologien bak ladbar hybrid kombinerer bensin og elektrisk motor, som gir effektive løsninger og solide krefter
  • I en ladbar hybrid får du både ren elektrisk drift i det daglige og hybridteknologi med full rekkevidde til de lange kjøreturene
  • Ladbar hybrid er både økonomiske og svært komfortable å kjøre

En ladbar hybrid kan kjøres i ulike moduser, og i Volkswagens hybridbiler kan du for eksempel velge «e-mode» for ren elektrisk drift, og hvis du trykker på knappen merket «GTE» får du frem de mest sportslige kjøreegenskapene til hybridbilen. Da henter bilen ut kraften fra begge motorer, og gir et godt fraspark med ekstra høyt dreiemoment. Ved å kombinere elektromotoren og TSI-motoren får du maksimal effekt – og ikke minst maksimal kjøreglede. Du kan bruke de to motorene på ulike måter, slik at motordriften alltid er perfekt tilpasset kjøresituasjonen.

Ladbare hybridbiler akselererer fra 0-100 km/t på 7,6 sekunder.

Volkswagen har to ulike ladbar hybrid bilmodeller, Passat GTE og Golf GTE. Golf GTE akselererer fra 0-100 km/t på 7,6 sekunder mens Passat GTE akselererer fra 0-100 km/t på 8,6 sekunder og begge har en god elektrisk rekkevidde på inntil 50 kilometer med kjøring. Passat GTE 
har en 1.4 liters turbobensinmotor og en turtallsvillig elektromotor med tilsammen 218 hestekrefter, mens toppytelsen til Golf GTE er 204 hestekrefter. 

Les mer: Slik fungerer en ladbar hybridbil i minusgrader

Hvordan lade en ladbar hybridbil?

Du kan lade batteriet i elmotoren med en ladestasjon hjemme eller ved en privat eller offentlig ladestasjon med vekselstrøm (AC). Vi anbefaler ikke lading i stikkontakt på grunn av sikkerhetsårsaker.  

Våre ladbare hybrider har et annerledes system enn konvensjonelle hybrider som ikke er ladbare. Våre ladbare hybrider lader ved hjelp av rekuperasjon av bremsekraft og ved retardasjon. Det betyr at når føreren bruker bremsepedalen vil mye av bremsekraften omgjøres til elektrisitet ved at elmotoren fungerer som en dynamo. I tillegg kan føreren selv dra girspaken til seg og da skape maksimal rekuperasjon. Våre ladbare hybrider lader ikke under kun vanlig kjøring siden dette ofte medfører økt bensinforbruk. De er konstruert for å lade ved hjelp av strømnettet, samt å bruke overskuddsenergi fra bremsing, fremfor å bruke bensinmotoren som generator. I tillegg har våre ladbare hybrider et eget kjøremodus som heter "Battery Charge" og her vil bensinmotoren bli brukt som generator, på samme måte som ordinære hybrider. Vi anbefaler ikke å bruke denne funksjonen ofte da det øker bensinforbruket.

Les mer: Slik lader du en ladbar hybridbil med normallading

En ladbar hybridbil som de fra Volkswagen beviser at sportslig kjøreglede ikke trenger å gå på bekostning av miljøet. I elektrisk modus kan du kjøre utslippsfritt lokalt. Volkswagens ladbare hybridbiler har et forbruk ved blandet kjøring på kun 1,5–1,7 l/100 km og 11,4–12,9 kW per 100 kilometer. CO2-utslippet ved blandet kjøring er på 37–39 g/km.

Volkswagens ladbare hybridbiler.

Ladbar hybrid om vinteren.

Snarveier.