2.3.47.2, 2017-10-10 18:26:25
Volkswagens ladbare hybridbiler i vinterkulde snø minusgrader

Slik fungerer ladbare hybridbiler i minusgrader

Mange er usikre på ladbare plug in hybridbiler og elektrisk kjøring i kulda. Det er ikke lenger slik at det finnes en absolutt grense for elektrisk kjøring ved minus 10 grader eller lavere ute.  For de nye ladbare bilene fra Volkswagen (produsert etter uke 45 2016) avgjør nye faktorer hvorvidt bilen kan benytte det elektriske moduset. Batteriet skal beskyttes, samt opprettholde en hensiktsmessig rekkevidde, da batteriets ytelse reduseres betydelig ved svært kaldt vær. 

 

 

For våre nye ladbare hybridbiler gjelder følgende for å kjøre i ren elektrisk drift

Volkswagens Passat GTE og Golf GTE produsert etter uke 45 i 2016 er å anse som "de nye" ladbare hybridbilene. Disse har oppgradert software som hybridbilene produsert før uke 45 i 2016 ikke er utstyrt med fra fabrikk. 

  • Høyspenningsbatteriet må være tilstrekkelig ladet
  • Førerens gasspedalstilling kan ikke overstiger tilgjengelig batterieffekt (e-Max, se eksempelbilder lenger ned)
  • Hastighet må ligge lavere enn 130 km/t
  • Utetemperatur*
  • Kjølevannstemperatur*
  • Giroljetemperatur*
  • Batteritemperatur*
  • Bensinmotorens driftstid må være lang nok for å forhindre kondensering (ved startet bensinmotor)

*Avhengig av  på Software: utetemperatur ikke under -10°c med gammel programvareversjon, eller girolje-/kjølevann-/batteritemperatur ikke under -10°c med ny programvareversjon. Du kan derfor påvirke rekkevidden positivt ved å for eksempel parkere hybridbilen i oppvarmet garasje. 

For hybridbiler gjelder de samme prinsippene som for elbiler hva gjelder elektrisk rekkevidde. Rekkevidde påvirkes også av følgende faktorer uavhengig av årstid: hastighet, kjørestil, last og bruk av klimaanlegg.

Elektrisk rekkevidde ved sommertemperatur for våre ladbare hybridbiler er mellom 35-50 kilometer. Ved vintertemperatur er rekkevidden 25-35 kilometer. Rekekvidder oppgitt er kun veiledende rekkevidder.

Dette gjelder for Volkswagens ladbare hybridbilder produsert før uke 45 2016

Ladbare hybridbiler av typen Golf GTE og Passat GTE produsert før uke 45 2016, har annen programvare enn de nyere hybridbilene. For disse eldre hybridbilene ble bensinmotoren automatisk aktivert ved utetemperatur lik eller lavere enn -10 grader og du kan derfor ikke selv velge å kjøre i elektrisk modus i så kaldt vær dersom programvaren ikke er oppdatert. 

Det er mulig å oppgradere programvaren i hybridbilen hos våre bilverksteder slik at systemet virker som beskrevet over for de nye ladbare hybridbilene. Ta kontakt med ditt bilverksted for mer informasjon om oppgradering