Volkswagen VW ID.3 på testtur i Norge
Volkswagen VW ID.3 på testtur i Norge
Volkswagen VW ID.3 på testtur i Norge
Volkswagen VW ID.3 på testtur i Norge

Første Volkswagen ID.3 1ST på testtur i Norge

Første Volkswagen ID.3 1ST på testtur i Norge

Skrevet av Anita Svanes
Fotografert av Schibsted Partnerstudio

Den 7. juli 2020 kjørte Ulf Tore Hekneby fra Oslo til Trondheim med Volkswagen ID.3 1ST. Hans melding til alle som venter på bilen er klar: – Det er bare å glede seg! 

Skrevet av Anita Svanes
Fotografert av Schibsted Partnerstudio

Den 7. juli 2020 kjørte Ulf Tore Hekneby fra Oslo til Trondheim med Volkswagen ID.3 1ST. Hans melding til alle som venter på bilen er klar: – Det er bare å glede seg! 

Elbil med personlighet

– Bilen har personlighet. Den våkner til liv når du nærmer deg den, du setter deg inn, så er den er klar til å kjøre. Betjeningen er intuitiv, med norske menyer som forklarer hva du kan gjøre. Den er veldig lett å bli kjent med. Og stemmestyringen på norsk fungerer, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller.

Det første eksemplaret av ID.3 1ST i Norge er en førseriebil for intern testing. Den kan derfor ikke vises fram for publikum eller prøves av andre enn Volkswagens medarbeidere. Men siden dette er den viktigste lanseringen for Volkswagen siden Golf tok opp arven etter Bobla i 1974, har både fabrikken og den norske importøren jobbet intensivt for å få til en tidlig testtur på norske veier. 

Les mer: ID.3 er fremtidens elbil fra Volkswagen

Delaktig i utviklingen

– Vi har vært delaktige underveis i prosessen med å utvikle ID.3, på en helt annen måte enn noen gang tidligere. Vi har levert 50 000 elbiler siden 2013, og er derfor det viktigste elbilmarkedet for Volkswagen. Å få lov til å være med å påvirke morgendagens bil har vært inspirerende, det er nesten så jeg må klype meg i armen når jeg nå kjører det første eksemplaret i Norge, sier Hekneby.

Siden salget åpnet den 17. juni har flere tusen nordmenn allerede signert kjøpekontrakt på ID.3 1ST.

 – Responsen har vært stor, og entusiasmen som møter meg når jeg nå kjører på testtur rundt til noen utvalgte forhandlere lover veldig godt for fortsettelsen, sier Hekneby. 

Infotainmentskjermen i VW Volkswagen ID.3 1ST
Ulf Tore Hekneby i førersetet på VW Volkswagen ID.3 1ST
Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller.

Sportslig og komfortabel

Førsteinntrykket av bilen gir også grunn for alle som venter på ID.3 1ST til å glede seg:

– Bilen virker veldig kontant og sportslig på veien, den har ytelser i GTE-klassen. Samtidig virker den som en større bil enn det den er, nesten litt som en SUV. Du sitter nemlig høyt, har god oversikt, og fjæringskomforten er meget god. Ikke minst så er den vært stillegående, kommenterer Hekneby.

Selv om dette ikke er en ferdig produksjonsmodell, gir også den neste generasjonen av assistentsystemer som lanseres i ID.3 en god opplevelse på veien:

– Den adaptive cruisekontrollen er helt nydelig: Den leser fartsgrensene, og justerer farten deretter, helt sømløst. Og filholderassistenten er den beste jeg har prøvd – den er nettopp det den skal være: En assistent som jobber sammen med deg, den ødelegger på ingen måte kjøreopplevelsen.

Rekkevidde og ladehastighet

Volkswagen ID.3 1ST har en rekkevidde på opptil 420 km, og kan lades med 100 kW lynlading. I praksis gjør dette en tur fra Oslo til Trondheim på 500 km til en behagelig opplevelse:  

 – Det er godt å se at rekkevidden er så bra. Det var null problem å nå fram til Dombås, med variert kjøring, og en hel del på motorvei. Etter en halvtimes ladestopp var det bare å fortsette videre med full trygghet om å nå Trondheim med god komfort, sier Hekneby.

Tross kraftige regnbyger og bare 2,5 grader over Dovrefjell, lå energiforbruket på turen til Trondheim på 14 kWh/ 100 km.

– ID.3 1ST leverer virkelig, det er bare å glede seg, avslutter Ulf Tore Hekneby.

Les mer: Lynlader-nettverket IONITY

ID.3 1st sett forfra
ID.3 1st sett forfra
ID.3 1st sett forfra

Bestill ID.3 1ST og sikre deg

Garantert levering av ID.3 1ST i 2020, uansett kønummer
Komplette vinterhjul med 18" Loen Volkswagen original aluminiumsfelg kr 9.9001 til din ID.3 1ST
Deltakelse i 1ST Mover Club
Lanseringsrente 1,99%1
Sikre deg en begrenset spesialutgave med eksklusive designelementer
Rekkevidde ID.3 1ST: inntil 420 km elektrisk rekkevidde
Våre vilkår Volkswagen
1.
Pris er inklusive frakt- og leveringsomkostninger, levert hos forhandler i Oslo. Informasjonen er kun foreløpig og vi tar forbehold om at endringer kan forekomme. Eff. rente 4,06 % ved lånebehov kr 150.000 o/5år, etableringsgebyr kr 2.724,-. Totalt kr 165.674,-. Forutsetter 35% egenkapital og finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er flytende og subsidiert de tre første årene, for deretter å bli justert til normal produktrente. Tilbudet gjelder til 30.09.2020.
Alle priser er veiledende inkl. mva levert Oslo, inkludert vrakpant. Ekskludert elbiler hvor priser er veiledende eks. mva levert Oslo. Trafikkforsikringsavgift og frakt til forhandler utenfor Oslo kommer i tillegg. Oppgitt avgift er estimert på bil med standardutstyr. Ekstrautstyr kan påvirke tekniske data og avgift. Ta kontakt med forhandler for mer informasjon eller besøk vår bilkonfigurator på www.volkswagen.no for å estimere avgift. Vi tar forbehold om eventuelle feil, endringer og avvik.
Bilene som vises på nettsiden har tyske spesifikasjoner og kan avvike noe fra de bilene som leveres i Norge. Bilene kan også være utstyrt med ekstrautstyr som leveres mot pristillegg.

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her