Volkswagen ID. SPACE VIZZION elbil forfra i studio

ID. SPACE VIZZION

ID. SPACE VIZZION

08.11.2019

Nyeste medlem i ID.-familien.

08.11.2019

Nyeste medlem i ID.-familien.

Den nye konsept-elbilen ID. SPACE VIZZION er en elbil for en ny æra, en ny tenking og en ny mobilitet. Det er morgendagens stasjonsvogn, og kombinerer de aerodynamiske egenskapene til en Gran Turismo med rommeligheten til en SUV. Det nyeste medlemet i ID.-familien har verdenspremiere på bilutstillingen i Los Angeles.

Syvende medlem i ID. familien

Volkswagen ID. SPACE VIZZION konsept-elbil bakfra i studio

ID. SPACE VIZZION definerer et helt nytt elbilsegment. Den følger etter ID.3, ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY og ID. ROOMZZ. Stilistisk følger ID. SPACE VIZZION design-DNA-et til ID. familien, men den har likevel en helt selvstendig og progressiv karakter. Åpningene i fronten og på taket reduserer luftmotstanden og øker rekkevidden på inntil 590 km etter WLTP målemetoden. 

– Til nå har vi med ID. familien vist hva som er mulig med eldrift i alle de kjente bilkategoriene. Med ID. SPACE VIZZION skaper vi et nytt elbilsegment, sier Klaus Bischoff, sjefsdesigner hos Volkswagen.

Lanseres i 2021

ID. SPACE VIZZION er basert på Volkswagens modulære elektriske plattform (MEB). MEB utnytter det tekniske potensialet i en elektrisk arkitektur til fulle, og gir derfor lang rekkevidde og dynamiske kjøreegenskaper, samtidig som den digitale nettverkstilkoblingen er på et helt nytt nivå.

Designet er spesielt karakteristisk i fronten og takseksjonen, med åpninger for luftstrømmen som gir en optimal aerodynamikk. Sammen med effektiviteten til drivlinjen gir det en rekkevidde på opptil 590 km (WLTP).

Innvendig definerer studien en ny standard for intuitiv brukervennlighet med sin heldigitaliserte cockpit. Materialbruken er gjennomført basert på bærekraftige råstoff, slik som det nye «AppleSkin®», et kunstig skinn der en del er basert på overskudd fra produksjon av eplejuice.

ID. SPACE VIZZION er et konsept, men ingen fremtidsdrøm. Produksjonsutgaven vil bli lansert i 2021, og bilen vil komme i forskjellige utgaver for Nord-Amerika, Europa og Kina.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there