Teknikk og utvikling

Én plattform, mange elbiler

Den modulære plattformen for elbiler fra Volkswagen (MEB), tilbyr elbiler som oppfyller alle kravene du har til en bil, enten du trenger en bybil, en SUV eller en stor 7-seter. Denne nyutviklede bilplattformen er nemlig spesielt utviklet for elbiler. Fordelen er at MEB kan brukes til å utnytte el-teknologiens muligheter optimalt. For deg betyr dette mer plass, flere tilpasningsmuligheter, økt rekkevidde, mer komfort og bedre kjøreytelser.

Elbil plattformen MEB
Mer plass til å utfolde deg

Volkswagen tenker helt nytt i utviklingen av elbiler. Det at bilene ikke lenger trenger verken forbrenningsmotor, kardantunnel eller drivstoff- og eksosanlegg, innebærer store fordeler både for deg og for våre ingeniører og designere. Lengre akselavstand, kortere overheng og små elmotorer som er montert rett på akslene, gir ikke bare elbilene et mer dynamisk utseende, men danner også et perfekte grunnlag for alt fra kompaktbiler til varebiler. Du får en helt ny romfølelse og mer plass til deg selv, passasjerer og bagasje.

Mange modeller bygget på samme MEB plattform
Illustrasjon av MEB plattformen på VW ID3
Volkswagen ID.3.
Energi med system

Kjernen i ID.-familien er det hurtigladende batterisystemet med plass til inntil 24 celler fordelt i 12 moduler. Det er integrert i gulvet for å spare plass og øke sikkerheten. Plasseringen gir lavere tyngdepunkt og bedre vektfordeling. Det gir bilen bedre balanserte og mer dynamiske kjøreegenskaper. Den nye plattformen tilbyr lynlading på inntil 125 kW og mellomrask lading på inntil 11 kW  – et nivå som aldri tidligere er oppnådd i ID.-segmentet, noe som øker ladehastigheten og korter ned ladestoppet. 

Batteriet kan også tilpasses
VW ID4 elbil plattform
Volkswagen ID.4.

Er du mindre opptatt av lang rekkevidde fordi du kjører mye i byen, har du bare behov for et lite batteri. Det gjør også bilen rimeligere. Trenger du derimot mye strøm til lengre strekninger, velger du en bil med et større batteri. 

Våre MEB elbiler i dag

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli oppdatert på ID.

Bli regelmessig oppdatert på informasjon om ID.-familien.