Forskjellen på en elbil og en konvensjonell bil

Sett fra utsiden er det fint lite som skiller Volkswagens elbiler fra en bil med forbrenningsmotor. Det er på innsiden alt skjer. 

Volkswagens MEB plattform for elbiler

Slik fungerer teknologien i en elbil

Volkswagens MEB plattform ID. Buzz elbil
 1. Elbilens strømkontakt
  Elbilen har en sikkerhetskontakt for «påfylling» av strøm der tanklokket vanligvis befinner seg.
 2. BMS (Battery Management System); batteristyringssystem
  Batterisystemet overvåkes kontinuerlig av denne styreenheten, som utgjør grensesnittet mellom bilen og batteriet. Du kan kontrollere status for elbilen og batteriet eksternt via BMS og en mobiltelefonapp.
 3. Oppvarming av elbilen
  Setevarme og oppvarmet frontrute sikrer at kupévarmen utnyttes så effektivt som mulig ved behov.
 4. Høyvoltsledning: Det går en høyvoltsledning fra ladekontakten og til batteriet, og strømmen går deretter gjennom en kabel med spenningl frem til motorrommet.
 5. Oppladbare batteripakker til elbilen
  Det oppladbare litiumionbatteriet er plassert som en sjokoladeplate på bunnen av elbilen. 
 6. Effektelektronikk
  Effektelektronikken er avgjørende for ytelsen til elektromotorer. Denne styrer energistrømmen (fra det oppladbare batteriet til elektromotoren og tilbake igjen fra elektromotoren og til det oppladbare batteriet) og gir også 12-volts strøm via en DC/DC-omformer.
 7. Energigjenvinning og rekuperasjon
  Når bilen bremser og triller uten gasspådrag, konverterer bilen bevegelsesenergi til strøm, som senere kan brukes til kjøring. Hvor mye energi som gjenvinnes, kan styres med tre trinn på girspaken. Mer rekuperasjon betyr større energigjenvinning og samtidig høyere bremseeffekt. 
 8. Motorrom i Volkswagens elbiler
  I motorrommet finner vi de viktigste komponentene i drivlinjen. Elektromotoren utgjør sammen med girkassen, differensialen og effektelektronikken selve hjertet i bilen.

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her