Reduser rekkeviddetapet med varmepumpe

Aktivt varmepumpesystem sørger for energiøkonomisk oppvarming av kupeen i elbilene ID.3 og ID.4. Det krever mindre strøm fra batteriet og reduserer rekkeviddetapet med inntil 30%, spesielt på kalde dager.

Illustrasjon: Volkswagen VW ID.3 elbil med aktiv varmepumpe

Hvordan virker en varmepumpe?

I en elbil gir drivkomponentene fra seg mindre spillvarme som kan brukes til å varme opp kupeen, enn i en bil med forbrenningsmotor.

En aktiv varmepumpe som komprimerer kjølemiddel under høyt trykk, løser dette problemet. Varmen den danner, brukes til å varme opp kald luft utenfra.

Høyvoltvarmeren bruker dermed mindre strøm fra batteriet. Elbiler med varmepumpe har derfor lengre rekkevidde enn elbiler uten varmepumpe, spesielt på kalde dager om vinteren.

I Volkswagen VW ID.3 elbil blir kald uteluft til varm inneluft
Kald uteluft blir til varm inneluft

Lavere strømforbruk, lengre rekkevidde

Varmepumpen i ID.3 og ID.4 har flere fordeler: Kjølemiddelet som brukes til å varme opp luften, er klimanøytral. Det forbrukes ca. 3–4 kWh mindre batteristrøm per 100 km. Det krever mindre strøm fra batteriet og reduserer rekkeviddetapet med inntil 30%, spesielt på kalde dager ved temperaturer på inntil -25 °C. Det gagner både føreren og miljøet. Den aller største nytten av varmepumpa oppnår man ved kjøring i temperaturer mellom -15 °C og 0 °C. Testresultatene foreligger ved kjøring med klimaanlegget i Auto på 22 °C, navigasjonssystemet påslått, setevarmen påslått og med tent kjørelys.

Det er derfor liten tvil om at det nye aktive varmepumpesystemet i ID.-familien er svært effektivt og bidrar til en solid rekkevidde også under norske vinterforhold!

Rekkevidden til Volkswagen VW ID.3 elbil kan økes med inntil 30 prosent
Reduser rekkeviddetapet med inntil 30% med aktiv varmepumpe.

Bærekraftighet har førsteprioritet

Produksjonen av ID.3 og ID.4 er CO2-nøytral, og kjølemiddelet som brukes i varmepumpen, er det naturlige og klimanøytrale middelet R744.

Dette er den første aktive varmepumpen i verden som bruker dette kjølemiddelet. Den høye virkningsgraden gjør at dette er den mest energiøkonomiske måten å varme opp en elbil på ved lave utetemperaturer.

Familie med Volkswagen VW ID.3 elbil i naturen

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her