2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Ofte stilte spørsmål om elbil FAQ Volkswagen

Ofte stilte spørsmål om elbil og ladbare hybridbiler.

Hvilke elbiler fra Volkswagen kommer fremover? 
Volkswagen har en klar målsetning om å være ledende på ladbare biler. Dette gjelder både i Norge og på verdensbasis. Året 2020 vil være nøkkelåret for den globale lanseringen av Volkswagens nye generasjon elbiler. Først ut av bilene som baseres på den nye såkalte MEB-plattformen (Modularer ElectroBaukasten) til Volkswagen er Volkswagen ID. som allerede er vist ved flere anledninger. Volkswagen ID. vil være på størrelse med Golf utvendig og med innvendig plass i kupèen som Passat. Denne bilen lanseres i 2020 og deretter skal Volkswagen lansere en rekke nye elbilmodeller frem mot 2025. 

Les mer: Dette er de nye ID. elbilene som kommer

Når kan de nye elbilene fra Volkswagen prøvekjøres?
Volkswagen ID. vil i følge fabrikken være hos alle våre bilforhandlerne og klar for prøvekjøring tidlig 2020, vi legger til et lite forbehold om at dette kan endres.

Når kan jeg reservere og bestille en elbil i den nye ID.-familien?
Vi planlegger å åpne en reservasjonsløsning for Volkswagen ID. i god tid før 2020, men hvordan dette blir løst er ikke noe vi kan gå ut med enda. Følg med, da vi vil oppdatere websiden fortløpende. 

Hold deg oppdatert på ID. og få siste nytt.

Registrer deg her

Hva blir prisene på de nye elbilene fra Volkswagen?
Det er foreløpig ikke kjent hva prisene på den nye generasjonen elbiler fra Volkswagen vil bli i Norge. Dette avhenger selvsagt av en rekke kriterier og rammebetingelser som ennå ikke er avklart hos norske myndigheter. Målsetningen til Volkswagen er at ID. skal få samme kundepris som en Golf med dieselmotor.

Kommer det elbil fra Volkswagen med firehjulstrekk (4x4, 4WD)?
Ja, flere av de påfølgende elbilene som lanseres etter den første elbilen ID. er også planlagt med firehjulstrekk (4x4, 4WD).

Kommer Volkswagen med elbil SUV?
Ja, Volkswagen planlegger også både Cross-over og SUV’er på den nye MEB-plattformen.

Les mer: ID. Crozz er en elbil SUV/crossover

Kommer det elbil med tilhengerfeste?
De fleste av de nye generasjonene elbiler fra Volkswagen blir utviklet med hensyn til at de også skal kunne trekke tilhenger.

Hvilken reell rekkevidde har e-Golf?
Rekkevidde for elbiler varierer ut fra en rekke faktorer, som utetemperatur, hastighet/luftmotstand, last, kjørestil og bilens klimaanlegg. Vi oppgir 200-300 kilometer (NEDC testsyklus) ved sommertemperatur og 150-200 kilometer (NEDC testsyklus) ved vintertemperatur for e-Golf. 

Hva kreves for å kunne lade en elbil hjemme? 
Vi anbefaler installasjon av hjemmeladestasjon for trygg, rask og bekvem lading av elbilen. Hvis du likevel må bruke vanlig stikkontakt, er det viktig å være klar over sikkerhetsrisikoen og hvilket regelverk som gjelder. Vi anbefaler ikke vanlig stikkontakt til regelmessig lading av elbil. 

Les mer: Lade elbil hjemme

Kan en elbil gå tom for strøm når den står parkert ute i kulden?
Nei. Elbiler taper seg minimalt når de står parkert – selv i kulde. 

Finnes det en App for å lade og å forhåndsvarme elbilen?
Ja. Med Volkswagen Car-Net kan du styre lading og forhåndsvarming/-kjøling fra smarttelefonen din. Du kan også se hvor bilen står parkert, om den er låst, tute med hornet, blinke med lysene og mye mer. Denne Car-Net tjenesten kalles e-Remote og leveres med ett års abonnement inkludert ved kjøp av ny ladbar bil fra Volkswagen (e-up!, e-Golf, Golf GTE eller Passat GTE).

Les mer: Car-Net e-Remote

Hvilken standard er rekkeviddene på elbilene fra Volkswagen oppgitt i? 
Målemetoden som er gjeldende i dag heter WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). Alle nye biler som selges i Europa, både biler med forbrenningsmotor og elbiler, måles etter denne standarden. Fra 1. januar 2019 ble NEDC (New European Driving Cycle) erstattet av den mer realistiske målemetoden WLTP.  Les mer om WLTP

Hva gjør jeg når elbilen ikke vil lade?

1. Sjekk at du har låst bilen etter at du har koblet ladekabelen til elbilen.

2. Sjekk at innstillingene for lading er korrekte på følgende måte:

 • Gå inn i elbilens meny på infotainmentskjermen - velg «Bil» og deretter «e-styring». 
 • I «e-styring» velg en av de tre avgangstidene ved å trykke på pilen til høyre. 
 • I «Avgangstid» trykk på firkanten nederst med «Ladested: Standard». 
 • I «Ladesteder» velg innstillinger for ladestedet «Standard» ved å trykke på pilen til høyre for «Standard». 
 • Sørg for at «Lading» er huket av. Vi anbefaler at du også huker av for «Klimaregulering» slik at du kan forhåndsvarme/-kjøle elbilen.

3. Forsøk å koble elbilen til en annen ladestasjon eller annet strømuttak for å utelukke at det er strømuttaket du lader fra det er noe galt med.

4. Dersom du forsøker å lade med Mode-2 ladekabel i stikkontakt - sjekk at ingenting lyser rødt på kontrollenheten på ladekabelen. Dersom noe lyser rødt på kontrollenheten gjør følgende:

 • Ny type ladekabel (sort boks med 6 lysdioder, se bildet under) - koble ladekabelen fra elbilen og hold "operating button" nede i 3 sekunder til kontrollenheten restartes.  
 • Eldre type ladekabel: 
      - Innstilling av ladestrøm på ICCB: Før ladekabel kobles til bilen trykkes 1 og 3 inn og holdes til 2 lyser, ladestrøm innstilles deretter med 1 eller 3
      - Ved feilindikasjon, f.eks. 5 lyser rødt pga. feilstrøm, må ICCB nullstilles. Det gjøres ved å skru ladekabel av (3) og på (5) før ladekabel kobles til bilen.

Plugg så ladekabelen i elbilen igjen. Dersom ovenstående ikke fungerer anbefaler vi å forsøke med en annen ladekabel for å utelukke feil eller brudd på kabelen. Dette kan du enkelt få hjelp til å teste hos din bilforhandler dersom du ikke har ekstra ladekabel eller kan låne fra noen andre.   

Hvor lang leveringstid er det på e-up! og e-Golf?
Leveringstiden på dagens elektriske biler fra Volkswagen påvirkes til enhver tid av produksjonskapasiteten og etterspørselen etter disse. Vi anbefaler derfor å ta kontakt med en av våre Volkswagen-forhandlere for en estimert leveringstid på det aktuelle tidspunktet.

Kommer e-Golf med lenger rekkevidde før den nye ID. elbilfamilien kommer?
Dagens e-Golf vil ikke få flere oppgraderinger av batterikapasiteten før den blir erstattet av den nye Volkswagen ID. i 2020.

Kommer det nye plug in hybridbiler fra Volkswagen med lenger rekkevidde?
Det er lite sannsynlig at Volkswagen vil utvikle nye ladbare plug in hybridbiler for det norske markedet med lenger elektrisk rekkevidde enn bilene vi allerede tilbyr (inntil 50 km elektrisk rekkevidde). Fra 2020 vil vi lansere helt nye fullelektriske biler med rekkevidde fra 400 km (WLTP testsyklus).

Les mer: Dette er elbilene som kommer

Hvordan påvirkes hybridbilenes rekkevidde i kulde?
Prinsippet er det samme som for fullelektriske biler, og for biler produsert etter uke 45 i 2016 er hybridbilens programvare oppdatert til å fungere basert på andre faktorer enn utetemperatur alene.

Les mer: Slik fungerer ladbare plug in hybridbiler i minusgrader

Kan jeg lade hybridbilen i hurtiglader (DC)?
Det er kun elbiler som kan lades i hurtigladere med likestrøm (DC). Plug in hybridbiler kan lades med normallading (AC) med inntil 3,6 kW ladeeffekt med vekselstrøm. 

Kan jeg velge å kjøre 100% elektrisk med hybridbilen?
Ja, i motsetning til mange andre hybridbiler kan du kjøre 100% elektrisk ved å bruke Golf GTE eller Passat GTEs "e-mode"-funksjon i bilen. Forutsatt at du har tilstrekkelig mengde strøm på batteriet. 

Snarveier.