2.15.90.1, 2019-05-09 00:05:56
Gratis bompassering med elbil Volkswagen

Bompenger for elbil.

En viktig fordel for alle som kjører elbil i Norge er fritak fra bompengeavgift. Du kan altså kjøre gratis gjennom offentlige bomstasjoner i hele Norge med elbil. 

Hvor lenge vil fritaket vare? 

Bompenger for elbil vil bli innført i flere norske byer i løpet av 2019, men regjeringen har bestemt at elbiler aldri skal betale mer enn 50% av satsene for bensin- og dieselbiler. Grensen er en maksgrense og lokale forskjeller kan forekomme.

Når innføres bompenger i din by?

Tidspunkt for innføring av bompenger for elbil vil variere over hele landet. Her er en oversikt i de største byene.

·       Oslo: Innføres fra mars 2019. Prisen antyder til å bli ti kroner i rushtid og fem kroner utenom. Denne vil stige i 2020 til 45 kroner og i 2025 til 71 kroner for de som reiser fra Akershus.

·       Stavanger: Halv pris i alle bomstasjoner i løpet av 2019.

·       Bergen: Bompenger blir innført når antall elbiler som passerer bommen overstiger 20 prosent. Prisen per passering når andelen har nådd denne grensen vil bli 20 kroner i rushtiden og 10 kroner utenom rush.

·       Kristiansand: Betaling innføres når antall elbil passeringer overstiger 15%. I 2018 var andelen 11%. Pris er ikke bestemt.

·       Trondheim: Tidspunkt og priser er ikke bestemt, men det planlegges en 50 prosent løsning.

·       Tromsø: Pris er ikke vedtatt, men det er bestemt at elbiler ikke skal kjøre gratis. Bompenger planlegges å bli innført i 2020 eller 2021.

Bombrikke til elbil fra Fjellinjen.

Selv om du kjører gratis gjennom bommen må elbilen allikevel ha en
bombrikke i frontruten. Har du ikke dette vil du få faktura i posten fra Fjellinjen. Slik kan du få tilgang til bombrikke:

  1. Jeg har allerede avtale med Fjellinjen, men ønsker å skaffe meg en fritaksavtale for elbil:

    Benytt enten chat-funksjon eller Min Side hos Fjellinjen for å oppgi ditt bilnummer og bilmerke. På elbiler er det ikke krav om noen dokumentasjon. Ønsker du å sende e-post med informasjonen kan du gjøre det til følgende adresse: fritak@fjellinjen.no. 
  2. Jeg har ikke avtale med Fjellinjen fra før:

    Opprett bruker og inngå avtale online på Fjellinjen.no etter at elbilen er utlevert. Send deretter inn en henvendelse via Min side hvor du ber om fritak.
Spar penger ved å kjøre elbil e-golf

Så mye kan du spare på å kjøre elbil.

Se regnestykkene.

Med alle fritakene du får ved å kjøre elbil er det mye å spare sammenlignet med en bil med forbrenningsmotor. Her kan du se konkrete regnestykker med eksempler som gir deg et godt overblikk over økonomien med en elbil. 

Snarveier.