2.14.88.2, 2019-04-17 12:17:15
Volkswagen lade elbil ulike ladekabler

Slik kan du lade elbil.

Å lade elbil kan gjøres ved mange offentlige parkeringsplasser og ladestasjoner, på mange arbeidsplasser, ved hurtigladestasjoner når du er på farten, eller hjemme med en trygg og bekvem hjemmeladestasjon (vegglader). Å lade elbil på vanlig stikkontakt er mulig, men dette anbefales ikke som regelmessig lademetode av sikkerhetshensyn.

Med en hjemmeladestasjon som er forskriftsmessig installert av en kvalifisert elektriker, har det ingen betydning om det regner eller snør - batteriet og elektronikken er fullt beskyttet. Koblingen til ladekontakten er så tett at alt vann holdes ute. 

Volkswagen bruker utprøvd litiumion-teknologi. Komponenter av høy kvalitet sikrer at systemet fungerer feilfritt og viser minimalt med tegn på slitasje. Volkswagen gir derfor en spesialgaranti som dekker elbilens bilbatteri, som er kåret av Forbrukerrådet til landets beste garanti. I løpet av garantiperioden kan du lade opp batteriet flere tusen ganger.

Unngå batterislitasje.

Heldigvis er slitasje på batteri grunnet varmeutvikling et lite problem med vårt klima i Norge. Du kan likevel forhindre unødvendig slitasje ettersom batteriet trives best mellom rundt 30 % tomt batteri og 80 % fulladet batteri.

Les mer om.

Snarveier.