2.14.88.2, 2019-04-17 12:17:15
Volkswagens campingbil som elbil med lang rekkevidde ID Buzz

ID. Buzz er fremtidens familiebil med stor fleksibilitet.

ID. Buzz er verdens første multifleksible elbil, med en modus for helautomatisk kjøring. Elbilen er en aldri så liten plassensasjon med inntil 7 eller 8-seter, to bagasjerom, stor fleksibilitet og alt det en familie trenger for å dra på tur. Konseptet er et godt eksempel som understreker valget Volkswagen har tatt ved å plassere batteriet i bunnen, motor på for og bakaksel som frigjør masse plass til romslig fleksibilitet. I stedet for vanlige hovedlykter har den «LED-øyne», som den åpner ved oppstart. Når elbilen svinger ut fra en vei, blinker LED-hovedlyktene i kjøreretningen. Når den registrerer personer i veikanten, vender den blikket mot dem. Den elektriske rekkevidden på konseptbilen er foreløpig estimert til 600 km. Batteriet bruker induksjonslading, men kan også kobles til en hurtiglader. Batteriet i ID. Buzz når 80 % kapasitet etter 30 minutters hurtiglading (DC) ved 150 kW ladeeffekt.

Det er ett bagasjerom foran og ett bak, takket være den elektriske drivlinjen. Rattet har en helt ny utforming i tillegg til at du verken vil finne spaker eller knapper, men en slags pekeplate med kapasitive sensorer inne i bilen.

Den fremtidige ID. Buzz Pilot styres fra et head-up-display basert på teknologi for såkalt utvidet virkelighet (Augmented Reality). Det projiserer data, for eksempel piler som viser navigasjonsretningen, på veien 7–15 meter foran bilen.

Reservasjon av den nye elbilen ID. Buzz.

Det er forventet at du vil kunne reservere din nye ID. Buzz i god tid før vi åpner for salg i 2022 for å sikre deg en bil så tidlig levert som mulig. Vi vil oppdatere nettsiden vår fortløpende når dette blir mulig - følg med! I mellomtiden kan du melde deg på vårt nyhetsbrev hvor vi vil oppdatere deg fortløpende om ID.-familien. 

Snarveier.