vw id vizzion konsept elbil

ID. VIZZION
Visjonen for fremtidens elbil

Den beste måten å forutsi fremtiden på er, å skape den selv. Derfor tar vi aktivt del i å skape morgendagens elbiler, med alle våre visjoner, ideer og tekniske muligheter. På den måten utvikles biler som gjør hverdagen enklere, og som beviser at fremtiden allerede har begynt.

Mennesker foran ID. Vizzion

Konseptbilen ID. Vizzion er, som navnet røper, vår visjon for fremtidens elbil: en premium sedan med progressiv design, intelligent kupékonsept og banebrytende teknologi. Elmotoren på for- og bakakselen sørger for firehjulstrekk med spesielt dynamisk akselerasjon. Det kraftige litium-ion-batteriet, som er integrert i gulvet, gir en rekkevidde på inntil 665 km.

--:--

Med ID. Vizzion er du alltid midtpunktet. Det merker du allerede før du setter deg inn. Bilen kjenner deg nemlig igjen ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og åpner dørene for deg. I tillegg blinker LED-lys som omkranser bilen. Den rommelige kupeen har komfortable og ergonomiske seter. Sidevinduene og panoramaglasstaket kan om ønskelig gjøres mørkere.

Det eneste du må klare deg uten, er rattet. Betjeningselementene er virtuelle og projiseres ved hjelp av utvidet virkelighet i kupeen. Du må ha på deg VR-briller for å kunne se dem. Interaksjonen er intuitiv og derfor svært enkel. ID. Vizzion gjenkjenner bevegelsene dine og forstår hva du sier. Etter en stund vil den også stille seg mer og mer inn etter dine preferanser og behov. Det høres ut som science fiction, men snart er dette science uten fiction.

Med ID. Vizzion blir helautomatisert kjøring en realitet. Takket være toppmoderne teknologi kan bilen selv bli fører. Da kan du gjøre det du har lyst til mens bilen kjører. Du kan for eksempel se på film, surfe på nettet, jobbe eller bare slappe av. Kupébelysning og temperatur tilpasses automatisk etter dine preferanser. Utover dette finnes det flere nyskapninger som ikke bare du, men også andre trafikanter, kan dra nytte av. ID. Vizzion tenker nemlig på alle.

ID. Vizzion sett skrått fra siden, opplyst ovenfra

Guidet projisering. Banebrytende teknologi.

ID. Vizzion tenker ikke bare på deg, men også på andre trafikanter. 8000 HD-Matrix-lysdioder, som kan styres enkeltvis, kan den projisere virtuelle fotgjengerstriper på veien.

AR-grensesnitt. Virtuell virkelighet.

ID. Vizzion er en av de første elbilene i verden som gir et innblikk i år 2030. Da vil ikke rattet finnes lenger. Du trenger det ikke, siden du vil kunne styre alt intuitivt ved hjelp av bevegelses- og stemmestyring. Betjeningselementene er virtuelle, og du ser alt med VR-briller. Det høres utrolig ut, men snart blir det en realitet.

Interiør. Romskip.

Dørene på ID. Vizzion, som åpnes i hver sin retning, gjør at du kommer deg komfortabelt inn i og ut av den fullstendig nyutviklede kupeen. “Open Space”-konseptet gir deg følelsen av å sitte midt i en rommelig designlounge. Ta plass i et av de ergonomiske setene, gjør om ønskelig vinduene mørkere, aktiver støydemping og benytt tiden til å jobbe eller å slappe av.

Kupeen i ID. Vizzion uten ratt

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli oppdatert på ID.

Bli regelmessig oppdatert på informasjon om ID.-familien.

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.