Hurtiglading av elbil

Hurtiglading av elbil er svært effektivt, og er godt utbygget i store deler av landet. Med bilens ruteplanlegger kan du enkelt kjøre lange strekninger uten tidkrevende ladestopp.

Elbil lader ved offentlig hurtigladestasjon for elbiler

Elbil ladestasjon for hurtiglading er elbilens svar på bensinstasjoner for fossilbiler. Hurtigladerne driftes av ulike ladeoperatører og betalingsalternativer kan variere fra operatør til operatør. For å kunne hurtiglade kreves en spesiell ladekabel, men alle steder med hurtiglader i Norge har slike kabler fastmontert til stasjonen slik at du ikke trenger egen ladekabel. Her får du full oversikt over operatører, nærmeste hurtigladestasjon, forventet ladetid og maksimal ladeeffekt på elbilene fra Volkswagen.

Ladetid og ladeeffekter (DC)

 

 

Bilmodell

Ladetid (5-80% SOC)

Ladetid for å oppnå 100 km rekkevidde (5%-80% SOC)

Hastighet

ID.3

Inntil 35 min (120 kW)

8 min (120 kW)

Inntil 170 kW

ID.4

29 min

7 min (135 kW)

Inntil 135 kW

ID.4 GTX 4MOTION

36 min

6 min

Inntil 1351 kW

ID.5

29 min

7 min

Inntil 135 kW

ID.5 GTX 4MOTION

36 min

6 min

Inntil 1351 kW

ID. Buzz

30 min

6 min

Inntil 170 kW

Ladetid (5-80% SOC)

Inntil 35 min (120 kW)

Ladetid for å oppnå 100 km rekkevidde (5%-80% SOC)

8 min (120 kW)

Hastighet

Inntil 170 kW

Hvordan oppnå maksimal ladeeffekt?

Hvordan du oppnår maksimal ladeeffekt avhenger av flere faktorer. Her er tre viktige faktorer på hvordan man oppnår maksimal ladeeffekt og kortest ladetid neste gang du har behov for å hurtiglade en elbil fra Volkswagen:

 1. Batteritemperatur
  Start kjøreturen med høy batteriprosent (SOC) og kjør en lengre tur, slik at batteriet er varmt når ladingen startes. Er batteriet for kaldt, begrenses ladeeffekten. Varmt batteri oppnås ved aktiv kjøring på landevei, eller ved høy hastighet på motorvei.
 2. Lav batteriprosent (SOC)
  Start ladingen når batteriprosenten er 10% eller lavere. Maksimal ladeeffekt oppnås fra tomt batteri til ca. 30% batterinivå (SOC). Ladeeffekten vil deretter reduseres for å skåne batteriet.  
 3. Ikke lad elbilen på samme lader med en annen elbil
  Noen ladeoperatører tilbyr hurtigladere med ett par ladeplugger (CCS/CHadeMO) på hver side av ladestasjonen. Her kan en elbil kobles til på hver side, slik at to elbiler kan lades samtidig. Lades to elbiler på samme lader vil tilgjengelig effekt fordeles mellom bilene som lader, slik at alle får strøm. Dette resulterer i at den maksimale effekten ofte blir lavere enn det elbilen kan ta i mot. 

Les mer: Slik oppnår du høyest mulig ladeeffekt om vinteren

Ladeoperatører

IONITY

IONITY er Europas ledende hurtigladenettverk for elbiler med ladestasjoner langs store europeiske motorveier. Et godt valg for problemfri kjøring på neste bilferie. 

Antall ladeoperatører på det norske markedet har økt de siste årene. Nedenfor har vi ramset opp de mest kjente og største på det norske markedet i dag. Registrer deg som kunde med ditt brikkenummer på ladebrikken hos de operatørene du ønsker å lade hos:

Betalingsløsninger

Betalingsløsninger for hurtiglading av VW elbil

Hurtiglading med ladebrikke, ladekort eller app

Den raskeste og enkleste måten å betale for hurtiglading er å benytte ladebrikke eller ladekort. De fleste ladeoperatørene på markedet tilbyr egne ladebrikker. Husk å registrere ladebrikken hos ønsket ladeoperatør før du drar avgårde på tur.  

Har du ikke ladebrikke tilgjengelig, kan du laste ned ladeoperatøren egen App. Det er like billig å lade med app som ved å bruke ladebrikke, men ikke like raskt, enkelt og effektivt. App for hurtiglading lastes ned fra App Store eller Play Store. 

Andre betalingsløsninger

Det finnes en rekke ulike betalingsløsninger i tillegg til ladebrikke, avhengig av hvilken operatør du hurtiglader hos. Ulike alternativ kan være SMS, ladekort, app (GoCharge, EasyPark, Bil i Oslo), bankkort eller betaling via VIPPS. Informasjon om hvilke betalingsløsninger som støttes finner du på ladestasjonen og kan variere mellom de ulike ladeoperatørene.

Priser på hurtiglading

priser på hurtiglading av elbil

Hvor mye det koster for hurtiglading av elbil avhenger av blant annet:

 1. Hvilken ladeoperatør du ønsker å lade hos. Ladeoperatørene på markedet i dag opererer med ulike priser og rabattordninger.
 2. Jo høyere den maksimale ladeeffekten på laderen er, jo dyrere blir prisen per kWh.

I dag opererer ladeoperatørene kun med pris per overførte kWh, uansett hastighet.  

Nærmeste hurtigladestasjon

Det er aldri langt til nærmeste hurtiglader i store deler av Norge i dag. Sjekk kartet under over ladestasjoner for å vite hvilken ladeoperatør som tilbyr hurtiglading der hvor du ferdes.

Finn nærmeste hurtigladestasjon her

Planlegg og finn ladestasjoner på din neste kjøretur 

Usikker på hvor mange ladestopp du trenger på din neste planlagte kjøretur? Finn ladestasjoner og planlegg ladestopp langs ruten med vår ruteplanlegger. Vår ruteplanlegger gjør reisen mer forutsigbar. 

Universelt ladesystem globalt

CCS hurtiglading ladestøpsel
CCS (Combined Charging System). 

Både dagens og fremtidens elbiler fra Volkswagen bruker CCS-løsningen og med Combo 2-ladekontakten kan du lade ved alle offentlige ladestasjoner med en ladeeffekt for likestrøm fra 22 kW. I Europa er CCS-lading (Combined Charging System) standard for hurtiglading og lynlading. Dette er rullet ut globalt og er den gjeldende standarden i Europa. 

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

1.
Under optimale forhold kan en høyere ladehastighet oppnås. 
 • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

  Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

  Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.