Lade elbil

Her finner du informasjon om hvor og hvordan du lader elbilen din, hvordan du betaler for ladingen, hvordan lade raskest mulig og hvor langt du kommer med elbilene fra Volkswagen.

Lade elbil hjemme

Les mer om våre tips og råd for hvordan du lader en elbil fra Volkswagen trygt og raskt hjemme. Her får du full oversikt over ladehastigheter og forutsetninger. 

Hurtiglading av elbil

Fyll batteriene raskt og enkelt på lengre turer. Få full oversikt over tilgjengelige ladeoperatører, ladetyper og ladeeffekter på elbilene fra Volkswagen

Lade elbil om vinteren

Lave temperaturer påvirker ytelsen til batteriet i en elbil. Dette bør du passe på når temperaturen kryper under null for å oppnå maksimal ladeeffekt.

Ladekalkulator

Hvor lang tid det tar å lade batteriet avhenger av flere faktorer som utetemperatur, batteritemperatur og ladetype. Med vår ladekalkulator kan du estimere ladetid med vanlig stikkkontakt (nødlading), normallading (AC) og hurtiglading (DC). 

"Plug & Charge"

Med "Plug & Charge", den nye standarden for autentifisering av ladeøkten, er det enda enklere å lade elbilen ved offentlige ladestasjoner.

IONITY hurtigladenettverk

IONITY er Europas ledende hurtigladenettverk for elbiler med ladestasjoner langs store europeiske motorveier. Et godt valg for problemfri kjøring på neste bilferie. 

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80% SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.