En person polerer en Volkswagen bil
Leasing

Slik vasker du leasingbilen for en smertefri innlevering

Leasing

Slik vasker du leasingbilen for en smertefri innlevering

Nå er det like før din bil skal leveres tilbake. Start klargjøringen med en grundig vask – eller få noen til å gjøre det for deg. 

Vedlikehold og vask av Volkswagen bil

Det er selvfølgelig mulig å få vaskejobben gjort hos en profesjonell bilpleier. Men du kan også gjennomføre en grundig bilvask selv – da helst i syv separate vasketrinn, både utvendig og innvendig.  

Om du har vasket bilen jevnlig gjennom hele leasingperioden, og kanskje nettopp gjennomført en storvask i forbindelse med for eksempel hjulskift, kan du trolig forenkle den anbefalte vaskeprosedyren.

Dersom bilen derimot er «nedgrodd», anbefaler vi at du går gjennom alle rengjøringstrinnene nedenfor før bilen skal takseres før tilbakelevering. En rengjort bil har nemlig mye å si for den taksten du får.  

Det er to grunner til at du får denne anbefalingen nå:

  1. Fremdeles tid: Du har fremdeles tid til å bestille time hos oss eller hos et bilpleiefirma for klargjøringsvask av bilen. Om du velger å gjøre vasken selv, kan du finne tiden i hverdagen du trenger for å gjøre det.
  2. Fiks eventuelle problemer: Dersom noe skulle bli synlig etter vasken (riper, småbulker eller skadet skinn), er det fremdeles tid til å bestille småskadereparasjon (Smart Repair), eller få utbedret skinnskader. 

Husk at som leasingkunde av oss er du pliktig til å gjennomføre service i leasingperioden, så gjør det enkelt for deg selv - inkluder kostnaden i månedsleien.

Slik vasker du selv utvendig

1
Avfetting

Finnes som vannbasert (miljøavfetting) eller petroleumsbasert (kaldavfetting). Til denne grundige klargjøringsvasken må du gjerne bruke petroleumsbasert avfetting dersom din vaskeplass tillater det.  

Avfetting legges fra lister og nedover (unngå å få petroleumsbaserte avfettinger på krom), men helt opp bak på stasjonsvogner og kombikupéer. La kjemien virke i rundt fem minutter. 

2
Felgrens

Finnes som både syrefri og syrebasert. De syrefrie er den generelle anbefalingen, siden de er skånsomme mot alle typer felger.

Spray på felgene samtidig som du legger avfetting på de nedre delene av bilen. Spray godt også inne i felgene. La virke like lenge som avfettingen.

3
Skumvask (valgfritt)

Har du høytrykkspyler med skumkanon, kan du også skumlegge hele bilen etter at avfetting og felgrens er påført. Da får også kjemien virke lenger på overflatene. Virketid: 5-10 minutter (avhengig av værforhold). NB! Vaskekjemi må aldri få tørke på lakken.

4
Avspyling

Spyl av avfetting og felgrens (og eventuelt skum), helst med høytrykkspyler. Spyl nedenfra og opp. Spyl hele bilen godt – alt av løst smuss skal bort.

5
Metallpartikkelfjerner

Finnes i mange fabrikater med flere betegnelser (for eksempel «spot remover»), men generelt samme virkemåte: Kjemien reagerer med metall (forandrer farge til rød/ lilla), og fjerner metallpartikler som har festet seg i lakken.

Legg metallpartikkelfjerner fortrinnsvis fra listen og nedover, men også eventuelt andre flater ved behov, alt etter bilens utforming. La kjemien virke i cirka fem minutter (fargeforandring), og spyl av. 

6
Vask med berøring

Bruk en mild bilsjampo og vaskehanske eller svamp, og bruk rikelig med vann. Har du gjort alle foregående trinn, må du ikke nødvendigvis bruke to vaskebøtter (egen skyllebøtte).

Vask ovenfra og ned. Ved høy lufttemperatur og / eller sol: Spyl av etter hver flate som vaskes – såpen skal aldri tørke på lakken. Spyl uansett hele bilen grundig til slutt – alle såperester skal bort. 

7
Tørk

Bruk et tørkehåndkle eller et reint pusseskinn for å tørke bilen til slutt. 

Slik vasker du selv innvendig

1
Støvtørk

Dashbord og andre flater som ikke er tilsmusset (bare støv), kan du tørke lett av med en mikrofiberklut. Vær forsiktig med for eksempel støvsugermunnstykker på ømtålige flater som touchskjermer og flater med pianolakk. Her er det best å bruke en fin mikrofiberklut, og gjerne bare rent vann som rengjøringsmiddel (Tips: sprayflaske). 

2
Gulvmatter

Ta ut disse og vask dem. Spesialmidler finnes, men du kan også bruke vanlige vaskemidler for utvendig bilvask. Vær forsiktig med produkter som gummifornyere – de kan gi glatte overflater, noe som ikke er ønskelig på gulvmattene.

3
Støvsuging

Støvsug seter og gulvtepper. Bruk et egnet munnstykke for å komme ned i dørlommer og andre trange passasjer.

4
Vask vindu

Innvending vindusvask i bil er viktig både for god sikt og trivsel. Her kan du bruke et vanlig husholdningsmiddel for vinduer, og kluter tilpasset glass. Tips: spray i kluten, ikke på vindusflaten du skal vaske – så unngår du søl. Bruk gjerne en ekstra tørr og ren klut til å tørke av med.

5
Rens seter

Bruk egne rensemidler for skinninteriør. Til stoffseter og tepper finnes det egne tekstilrensemidler, men du kan også bruke et universalrensemiddel (All Purpose Cleaner, APC) i uttynnet blanding.

6
Ved mange flekker i stoffet på setene

Fukt det aktuelle området med tekstilrensemiddel eller APC i litt sterkere konsentrasjon (se produsentens anbefaling). La kjemien virke i noen minutter. Sug opp mest mulig væske med en våtstøvsuger.

7
For skinnseter

Avslutt renseprosessen med en lærlotion. Det gjør skinnet mykt og fleksibelt, akkurat som fuktighetskrem på tørr hud.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.