2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Ofte stilte spørsmål om firmabil faq

Ofte stilte spørsmål om leasing av firmabil.

Dersom du lurer på noe om leasing av firmabil håper vi du finner svar under. Dersom du ikke finner det du leter etter kan du kontakte din bilforhandler. 

Hvorfor må jeg betale for unormal slitasje når bilen tilbakeleveres, det trenger jeg ikke når jeg skal selge en bil jeg eier?
Det stemmer at unormal slitasje på en leasingbil må betales ved innlevering. Eier du bilen selv vil slitasjen medføre at restverdien går ned og at du opplever denne kostnaden som tapt salgsinntekt.

Er det firmaet eller leasingselskapet som sørger for bombrikke i bilen?
Det er du som bruker som må anskaffe bombrikke, og vi anbefaler deg å skaffe dette så fort du har hentet bilen. Har du ikke bombrikke, er det vi som viderefakturerer deg for dine passeringer, og tar et administrasjonsgebyr for dette. Har du biladministrasjon fra oss kan dette belastes via månedsbeløpet. 

Hva er startleie (forskudd) og er det penger jeg får igjen?
Startleien er et forskuddsbetalt engangsbeløp som inngår som en del av din totale betaling, men som ikke fordeles på månedsleien. Det vil si, velger du høy startleie vil du få lavere månedspris enn ved å velge lav startleie. Ergo, dette er ikke penger du får igjen.

Tilbyr dere fakturering på EHF?
Ja. Det eneste kriteriet for at du skal kunne motta dette er imidlertid at selskapet er registrert i ELMA-registeret.

Kan kjørelengden justeres underveis?
Kjørelengden er fleksibel, men gå igjennom ditt behov og kjøremønster og sett så riktig kjørelengde som mulig fra starten av. Ser du underveis i avtaleperioden at kjøremønsteret endrer seg, anbefaler vi at du justerer kjørelengden med en gang. Slik unngår du å betale for overkjørte kilometer ved innlevering. Ta gjerne en årlig sjekk for å se om du kjører i henhold til avtalt kjørelengde.

Hva er overkjørte kilometer?
Ved inngåelse av en leasingavtale avtaler du sammen med selger en gitt kjørelengde for leasingperioden basert på ditt behov og kjøremønster. Kjører du lenger enn den avtalte kjørelengden kalles disse kilometerne overkjørte kilometer.

Hva er billigst av leasing og billån?
Hva som er billigst av lån og leasing avhenger av flere faktorer, blant annet hvor lenge du skal ha bilen, bruks- og kjøremønster, hvordan du behandler bilen, markedsverdien på bilen ved salg og servicekostnader. Dette henger sammen med hvor lenge du har bilen og hvordan den behandles. Det er vanskelig å si her hva som vil lønne seg for deg, men våre bilforhandlere vil kunne hjelpe deg med anbefaling her, gitt dine behov.

Leasing er forutsigbart da dette baserer seg på en antatt kjørelengde, service og periode, samt en fremtidig salgsverdi. Kjøper du derimot ny bil med billån er det markedsprisen den dagen du selger bilen som til slutt bestemmer hva ditt totale bilhold har kostet.

Snarveier.