2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
ofte stilte spørsmål faq

Ofte stilte spørsmål om billån og bilforsikring - FAQ.

Dersom du lurer på noe om bilforsikring eller billån kan det hende du finner svar på ditt spørsmål under. Skulle du ikke finne svar her kan du kontakte din bilforhandler. 

Er det trygt å kjøpe bil med pant/heftelser?
Ja, men det er visse ting du må passe på. Pantet/heftelsen bør være slettet eller at du får en bekreftelse fra panthaver (banken) at det blir slettet når aktuelle beløp er innbetalt. Du bør også undersøke om det finnes andre heftelser/utlegg i bilen. Dette kan du sjekke ved å søke på registreringsnummeret i www.brreg.no. Her vil du se registrerte heftelser på bilen. Disse bør være oppgjort før du kjøper bilen.

Tilbyr dere fakturering på EHF?
Ja, det tilbys. Det eneste kriteriet for at du skal kunne motta dette er at selskapet er registrert i ELMA-registeret.

Jeg skal selge bilen for mer enn restlånet mitt, hva gjør jeg?
Ta kontakt med vår kundeservice hos Volkswagen Financial Services på e-post (kundeservice@vwfs.no ) og informer oss om når det skal betales inn. Du vil da motta presist restlån. Kjøper av bil kan betale dette til oss og resterende til deg som selger av bilen. På denne måten er kjøper sikker på at pantet i bilen blir slettet.

Jeg skal selge bilen for mindre enn restlånet, hva gjør jeg?
Pantet må slettes før du selger bilen, og hele lånet må innfris.

Hva er billigst av leasing og billån?
Hva som er billigst av lån og leasing avhenger av flere faktorer, blant annet hvor lenge du skal ha bilen, bruks- og kjøremønster, hvordan du behandler bilen, markedsverdien på bilen ved salg og servicekostnader. Dette henger sammen med hvor lenge du har bilen og hvordan den behandles. Det er vanskelig å si her hva som vil lønne seg for deg, men våre bilforhandlere vil kunne hjelpe deg med anbefaling her, gitt dine behov.

Leasing er forutsigbart da dette baserer seg på en antatt kjørelengde, service og periode, samt en fremtidig salgsverdi. Kjøper du derimot ny bil med billån er det markedsprisen den dagen du selger bilen som til slutt bestemmer hva ditt totale bilhold har kostet.

Hvorfor bør jeg velge bilforsikringen Volkswagen Forsikring?
Når uhellet eller bilulykken er ute er det viktig at ditt kjøretøy istandsettes med originale bildeler på et av våre autoriserte verksteder. Bilens tekniske system kan skades kraftig i sammenstøt og selv om bilen ikke har store ytre skader kan svekkelsen av for eksempel sikkerhetssystemene i bilen gjøre bilen farlig å kjøre. Ved å velge Volkswagen Forsikring er du sikret reparasjon på et godkjent Volkswagen bilverksted – dermed er du sikret at du får originale bildeler, oppgradering av software og at mobilitetsgarantien opprettholdes.

Tilbyr dere flåteforsikring?
Ja, vi tilbyr flåteforsikring for næringskunder. Premien settes da basert på skadehistorikk som kan fremvises, antall biler, område og verdi på kjøretøy. Send oss en mail med nødvendig informasjon til fleetsalg@vwfs.no.

Kan jeg kjøpe bilforsikring gjennom Volkswagen Financial Services til biler jeg allerede har?
Ja, for næringskunder kan vi forsikre også disse bilene. Husk å spørre bilselger om tilbud på dette hos våre bilforhandlere. For privatkunder er det ikke mulig.

Snarveier.