Nettleseren din er utdatert!

For å gi deg den beste brukeropplevelsen ber vi deg om å bruke en annen nettleser. 

Følgende nettlesere støttes (laveste versjon installert):

Chrome (75)

Safari (12)

Firefox (68 - kun desktop) 

Edge (42 - kun desktop) 

Opera (55 - kun desktop)

Samsung IE (9.2 - kun mobil)

En familie foran ID. BUZZ elbil

Privatleasing

Hva koster det å lease en bil fra Volkswagen?

Volkswagen e-Golf kjørende på snødekte veier

Vi mottar mange spørsmål på hva det koster og privatlease en bil. For å kunne svare på det, må vi se på hvilke variabler som spiller inn på månedsleien og hvordan denne beregnes. I motsetning til på et billån hvor det er en gitt sum penger du skal låne, er hvert enkelt leasingtilfellet unikt. Den beregnes nemlig ut ifra et sett med faktorer som;

 • Bilens pris inkludert leveringsomkostninger
 • Startleien du betaler inn
 • Lengden på leasingperioden
 • Kjørelengden du velger  
 • Renten på leasingavtalen
 • Bilens restverdi ved tilbakelevering

Ved leasing er det differansen mellom salgssum og bilens verdi ved tilbakelevering som skal nedbetales i leasingperioden. Denne totalsummen velger du hvordan du vil fordele på startleie (max 20% av totalsummen) og månedsleie. Jo høyere startleie du velger, jo mindre er det igjen av nedbetalingssummen å fordele på månedsleiene. Men uansett om du velger høy startleie og lav månedsleie, eller lav startleie og høy månedsleie vil nedbetalingssummen være den samme.

Så før du har spesifisert hvilken bil, hvilket utstyr, hvor langt du skal gjøre, starteleien og hvor lenge du skal lease bilen, er det vanskelig å gi et konkret svar. Derfor ber vi deg om å ta kontakt med din nærmeste Volkswagenforhandler som kan gi deg et leasing tilbud på akkurat den personbilen du ønsker å lease.

Du kan søke om billån gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services hos en av våre forhandlere.

Skulle du være interessert i å kjøpe leasingbilen din etter at leasingkontrakten er utløpt, tar du kontakt med forhandleren du skal levere inn bilen til. 

Derfor kan leasing passe for deg

Leasing av bil blir stadig mer populært. Visste du at Volkswagen Financial services er Norges største leasingselskap og at hver fjerde privatperson leaser sin bil? Leasing er altså ikke lenger kun for firmaer, og det er ingen tvil om at privatleasing passer for mange. Her er noen av fordelene for deg ved leasing:

 • Bilen du leaser er helt ny og leveres med Mobilitetsgaranti, som betyr at du får hjelp ved driftsstans
 • Du får bytte bil ofte, gjerne hvert tredje år eller etter kjørte 30.000 km
 • Du har full bruksrett på bilen, men binder ikke opp egenkapital fordi du ikke eier bilen selv
 • Månedskostnadene er forutsigbare
 • Du har ikke ansvar for bilens markedsverdi (salgspris) når avtalen slutter og trenger ikke bekymre deg for salg av bilen
Beregning av startleie og månedsleie

Startleie ved leasing

Når det gjelder det praktiske så gjøres noen leasingavtaler uten startleie, mens det vanlige er minimum 12,5 % startleie av total bilpris. Dette skal betales før du kan hente bilen. Startleie er et forskuddsbetalt engangsbeløp som inngår som en del av din totale betaling, men som ikke fordeles på månedsleien. Det vil si, velger du høy startleie vil du få lavere månedspris enn ved å velge lav startleie.

Slik beregnes månedsleien

 • Startleiens størrelse
 • Lengden på leasingavtalen
 • Bilens utstyr
 • Antatt kjørelengde i leasingperioden
 • Bilens antatte restverdi ved avtalens opphør

Etableringsgebyr og årsavgift (hel eller halv) betales i starten av leasingperioden. Eventuelle skader og overkjørte kilometer gjøres opp i forbindelse med innlevering av bil.

Regn ut månedspris

Nysgjerrig på hva månedsbeløpet blir på leasing av elbil?  Prøv elbilkalkulatoren hos vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services

Lease elbil eller ladbar hybrid?

Leasing av elbil

Du kan lease elbil gunstig av oss. I tillegg til at leasing av din elbil gir deg forutsigbare kostnader får du glede av momsfritak ved leasing. Momsfritaket gjaldt tidligere kun ved kjøp av elbil, men gjelder nå også ved leasing. Leasing av elbil fungerer ellers som leasing av en bil med forbrenningsmotor – du har full bruksrett i hele leasingperioden. Etter endt leasingperiode tar vi hånd om bruktbilen, og du kan hente din neste Volkswagen elbil med leasingavtale. 

Utforsk våre elbiler:

ID.3e-Golf | e-up!

Leasing av ladbar hybrid

Syns du elbil er spennende, men er ikke klar for å ta steget helt ennå? Ladbar hybrid er for deg som vil ha muligheten til å kjøre elektrisk i hverdagen, men samtidig kunne legge ut på spontan langtur. Kombinasjonen mellom elmotor, forbrenningsmotor, lave utslipp og lave avgifter gjør våre GTE modeller særdeles gunstige å lease. Vi tar hånd om bilen når leasingperioden er over, slik at du kan ta ut ny bil med nyeste teknologi.

Utforsk vår ladbar hybrid:

Passat GTE

Kan kjørelengden justeres underveis?

Kjørelengden for leasingperioden avtales i forbindelse med inngåelse av en leasingkontrakt, og er en av faktorene som bestemmer månedsprisen på bilen din. Derfor anbefaler vi at du tenker over ditt kjøremønster og behov før du bestemmer denne, for at den skal bli så riktig som mulig fra starten av. Ser du underveis i avtaleperioden at kjøremønsteret ditt har endret seg, kan du justere kjørelengden for på den måten å unngå å betale for overkjørte km ved innlevering. Om det lønner seg å justere underveis eller ved innlevering avhenger blant annet av hvor langt ut i kontraktsperioden du er, prisen per overkjørte km og hvor mye du skal justere, dette vil din bilselger kunne svare på. Prisen per km er oppgitt i kontrakten din. Vår anbefaling er at du som leasingtaker sjekker faktisk kjørelengde opp mot ditt kjøremønster årlig.