Volkswagen T-Cross Life i fart fra siden
Volkswagen T-Cross Life i fart fra siden
Volkswagen T-Cross Life i fart fra siden

Ta godt vare på bilen

Daglig bruk og serviceoppfølging

Bytte av originale vindusviske blader

Som leasingtaker hos Volkswagen Financial Services plikter du å følge bilens serviceprogram gjennom hele avtaleperioden. Har du ikke tatt service på bilen, vil dette kunne medføre en kostnad for deg ved innlevering. Bilen har da fått en verdiforringelse grunnet manglende service og mulighet for tap av garanti. Vi anbefaler derfor at du ved oppstart tegner en service-avtale med din forhandler.

Gode tips til daglig bruk av bilen

  • Kjør bilen kun på ordinær vei og benytt ikke bilen i hastighetskonkurranser (jfr. regler fra forsikringsselskapene).
  • Parker bilen i garasje eller carport dersom du har dette tilgjengelig. Dette vil skåne bilen mer enn om den står ute under åpen himmel.
  • Skift dekk når det anbefales i sommer- og vinterhalvåret for å unngå unødvendig slitasje på dekkene. Vask dekkene godt før oppbevaring etter et dekkskift. 
  • Har du barn i bilen? Beskytt ryggen på setene for barnespark ved å kjøpe sparketrekk. Dette er en rimelig forsikring. 

God pleie av bilen du leaser er veldig verdifullt for å unngå unormal slitasje eller skader. En regel for deg selv kan være at du behandler den som din egen. Da unngår du å få ekstra kostnader ved innlevering av bilen. 

Skulle du være uheldig å få skader på bilen din, så husk at din forhandler kan hjelpe deg med å utbedre alle typer skader. 

Fyll av drivstoff og lading av elbil

Sørg alltid for å fylle riktig drivstoff på bilen. I instruksjonsboken som følger bilen finner du all informasjon om dette. For å unngå å fylle bensin på en dieselbil kan vi anbefale montering av SoloDiesel tanklokk. Feilfylling kan koste deg dyrt.

Ved lading av elbil eller ladbar hybridbil kan det være lurt å sette kontakten i veggen før du plugger laderen i bilen. På den måten kan du unngå skader på bilen dersom noe er galt med kontaktpunktet på vegg. 

Rent glass vedlikehold av bil

Vask og polering av bil jevnlig

For å bevare lakk og holde bilens overflater fine utvendig anbefaler vi vask av bilen minimum en gang per måned. Husk at det mest skånskomme for bilen er å vaske den for hånd enn i automatiske vaskehaller. Polering av bilen utvendig bør skje to ganger per år. Regelmessig støvsuging og vask av bilen innvendig er også fornuftig for å unngå at flekker setter seg. Dette gir også en hyggeligere kjøreopplevelse. 

Vi har vel alle opplevd å komme tilbake til bilen etter at en eller flere fugler har gjort sitt fornødne på bilen. Fuglebæsj som blir liggende på lakken vil kunne skape misfarging og skader på lakk. Vask derfor over bilen raskt når du opplever dette. Det er et enkelt grep for å holde bilens lakk fin. 

Pleie av frontrute

Du vil kunne oppleve i løpet av leasingerioden at vindusviskerne bør byttes ut dersom vinduet ikke blir rent ved spyling. Skift vindusviskere med jevne mellomrom og gjerne før de begynner å vaske vindusruten dårlig. Dette for å unngå slitasje på ruten. Volkswagens originale tilbehør har aero vindusviskere. 

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there