En person polerer en Volkswagen bil

Slik vasker du leasingbilen for en smertefri innlevering

Slik vasker du leasingbilen for en smertefri innlevering

Nå er det like før din bil skal leveres tilbake. Start klargjøringen med en grundig vask – eller få noen til å gjøre det for deg. 

Vedlikehold og vask av Volkswagen bil

Det er selvfølgelig mulig å få vaskejobben gjort hos en profesjonell bilpleier. Men du kan også gjennomføre en grundig bilvask selv – da helst i syv separate vasketrinn, både utvendig og innvendig.  

Om du har vasket bilen jevnlig gjennom hele leasingperioden, og kanskje nettopp gjennomført en storvask i forbindelse med for eksempel hjulskift, kan du trolig forenkle den anbefalte vaskeprosedyren.

Dersom bilen derimot er «nedgrodd», anbefaler vi at du går gjennom alle rengjøringstrinnene nedenfor før bilen skal takseres før tilbakelevering. En rengjort bil har nemlig mye å si for den taksten du får.  

Det er to grunner til at du får denne anbefalingen nå:

  1. Fremdeles tid: Du har fremdeles tid til å bestille time hos oss eller hos et bilpleiefirma for klargjøringsvask av bilen. Om du velger å gjøre vasken selv, kan du finne tiden i hverdagen du trenger for å gjøre det.
  2. Fiks eventuelle problemer: Dersom noe skulle bli synlig etter vasken (riper, småbulker eller skadet skinn), er det fremdeles tid til å bestille småskadereparasjon (Smart Repair), eller få utbedret skinnskader. 

Husk at som leasingkunde av oss er du pliktig til å gjennomføre service i leasingperioden, så gjør det enkelt for deg selv - inkluder kostnaden i månedsleien.

Slik vasker du selv utvendig

1
Avfetting

Finnes som vannbasert (miljøavfetting) eller petroleumsbasert (kaldavfetting). Til denne grundige klargjøringsvasken må du gjerne bruke petroleumsbasert avfetting dersom din vaskeplass tillater det.  

Avfetting legges fra lister og nedover (unngå å få petroleumsbaserte avfettinger på krom), men helt opp bak på stasjonsvogner og kombikupéer. La kjemien virke i rundt fem minutter. 

2
Felgrens

Finnes som både syrefri og syrebasert. De syrefrie er den generelle anbefalingen, siden de er skånsomme mot alle typer felger.

Spray på felgene samtidig som du legger avfetting på de nedre delene av bilen. Spray godt også inne i felgene. La virke like lenge som avfettingen.

3