2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen lease bil privat hva er leasing

Hva er privatleasing?

Det er ikke tvil om at privatleasing passer for mange og gir et enklere bilhold og færre bekymringer. Faktisk leaser hver 5. privatperson sin nybil og det blir stadig mer populært. Leasing er ikke lenger kun for firmaer. 

Praktisk informasjon.

Noen leasingavtaler gjøres uten startleie, mens det vanlige er minimum 12,5 % startleie av total bilpris. Dette skal betales før du kan hente bilen. Startleie er et forskuddsbetalt engangsbeløp som inngår som en del av din totale betaling, men som ikke fordeles på månedsleien. Det vil si, velger du høy startleie vil du få lavere månedspris enn ved å velge lav startleie. Vi har ingen aldersgrense for leasing av bil, men gyldig førerkort må fremvises. 

Månedsleien beregnes ut fra startleiens størrelse, lengden på leasingavtalen, utstyr, kjørelengde og bilens antatte restverdi ved avtalens opphør. Etableringsgebyr betales i starten av leasingperioden. 

Eventuelle skader og overkjørte kilometer gjøres opp i forbindelse med innlevering av leasingbil

Er leasing noe for meg?

Leasing er for deg som ønsker å bytte bil regelmessig, verdsetter forutsigbarhet og som vil slippe bekymringene rundt salg av bil. Har du spørsmål, så ta gjerne kontakt med en selger hos en av våre forhandlere. Da kan dere sammen gå igjennom ditt bilbehov for å finne det riktige finansieringsvalget for deg.

Volkswagen e-Golf Sjårfør

Priser på leasing hos Volkswagen.

Vi mottar mange spørsmål på hva det koster og privatlease en bil. For å kunne svare på det, må vi se på hvilke variabler som spiller inn på månedsleien og hvordan denne beregnes. I motsetning til på et billån hvor det er en gitt sum penger du skal låne, er hvert enkelt leasingtilfellet unikt. Den beregnes nemlig ut ifra et sett med faktorer som;

  • bilens pris inkludert leveringsomkostninger
  • startleien du betaler inn
  • lengden på leasingperioden
  • kjørelengden du velger  
  • renten på leasingavtalen
  • bilens restverdi ved tilbakelevering

Ved leasing er det differansen mellom salgssum og bilens verdi ved tilbakelevering som skal nedbetales i leasingperioden. Denne totalsummen velger du hvordan du vil fordele på startleie (max 20% av totalsummen) og månedsleie. Jo høyere startleie du velger, jo mindre er det igjen av nedbetalingssummen å fordele på månedsleiene. Men uansett om du velger høy startleie og lav månedsleie, eller lav startleie og høy månedsleie vil nedbetalingssummen være den samme.

Så før du har spesifisert hvilken bil, hvilket utstyr, hvor langt du skal gjøre, starteleien og hvor lenge du skal lease bilen, er det vanskelig å gi et konkret svar. Derfor ber vi deg om å ta kontakt med din nærmeste Volkswagenforhandler som kan gi deg et leasing tilbud på akkurat den personbilen du ønsker å lease.

Du kan søke om billån gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services hos en av våre forhandlere.

 

Autopass.

Ved leasing av ny bil, anbefaler vi at du tegner en avtale med bomselskap i ditt navn. Volkswagen Financial Services vil stå som eier av bilen, og vil motta fakturaer for bompasseringer dersom det ikke er gyldig bombrikke i bilen. Faktura vil i så tilfelle viderefaktureres deg, og inkludere et gebyr per faktura. Tegner du abonnement i eget navn, får du fakturaen direkte og slipper ekstra gebyrer.

Snarveier.