2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Volkswagen lease bil innlevering

Innlevering av leasingbil.

Når det gjenstår omkring 3 måneder av leasingavtalen vil du bli kontaktet av Volkswagen Financial Services med praktisk informasjon rundt tilbakelevering og vurdering av leasingbilens tilstand og taksering. Taksering av leasingbilen kan gjøres hos valgfri forhandler, men må tilbakeleveres til forhandleren hvor bilen ble utlevert da det er de som har garantert for den og som har retten til å kjøpe bilen tilbake.

Dersom du har behandlet bilen pent og som din egen i leasingperioden kan du unngå helt å få ekstra kostnader ved innlevering av bilen. Er det derimot fremkommet skader som defineres som unormal slitasje, faktureres dette som egen kostnad på sluttfaktura.

Ønsker du å levere inn bilen tidligere? Les mer om overdragelse av eksisterende leasing avtale. 

Bransjestandard for taksering av leasingbil.

Vi ønsker selvfølgelig at du skal oppleve innleveringen som trygg og forutsigbar. Derfor følger Volkswagen bransjestandarden for taksering av bil. Taksten er en tilstandsrapport som definerer bilenes tilstand ut i fra hva som regnes som normal slitasje. Vi anbefaler at du behandler bilen godt og vedlikeholder den fortløpende. 

Nøytral tredjepart ved taksering.

Skulle du være uenig i de vurderinger som er gjort av din bilforhandler anbefaler vi at en nøytral tredjepart/takstmann (for eksempel NAF) vurderer saken, og at takst etter fremstilling for nøytral tredjepart gjøres gjeldende.

Før takstmann kan gjøre sin vurdering må du komme til enighet med din bilforhandler om hvilke forhold som ønskes vurdert. Kostnader knyttet til fremstilling for takstmann faktureres leietaker.

Huskeliste ved innlevering av leasingbil.

  • Bilen skal være normalt rengjort inn- og utvendig
  • Fjern bombrikke
  • Utstyr som fulgte med bilen
  • Fullt nøkkelsett
  • Sommer- og vinterhjul
  • Servicehistorikk (signert/stemplet)
  • Alle originaldokumenter (eksempel: brukerhåndbok)
  • Skiboks, skipose, takstativ også videre
  • Bilen skal leveres tilbake til samme forhandler hvor bilen ble utlevert

Så fremt demontering av eget utstyr ikke gjør skade på bilen kan du selvsagt beholde dette.

Bestillingstid på ny leasingbil
Husk at det ofte er bestillingstid på nye biler og at det derfor lønner seg å være ute i god tid ved bestilling av din neste bil. Våre forhandlere hjelper deg gjerne med dette. Innlevering etter avtalt tid vil faktureres per dag.

Snarveier.