Par foran Volkswagen Polo
Par foran Volkswagen Polo
Par foran Volkswagen Polo

Innlevering av leasingbil

  1. Innlevering av leasingbil

Når det gjenstår omkring tre måneder av leasingavtalen vil du bli kontaktet av Volkswagen Financial Services med praktisk informasjon rundt tilbakelevering og vurdering av leasingbilens tilstand og taksering. Taksering av leasingbilen kan gjøres hos valgfri forhandler, men må tilbakeleveres til forhandleren hvor bilen ble utlevert da det er de som har garantert for den og som har retten til å kjøpe bilen tilbake.

Dersom du har behandlet bilen pent og som din egen i leasingperioden kan du unngå helt å få ekstra kostnader ved innlevering av bilen. Er det derimot fremkommet skader som defineres som unormal slitasje, faktureres dette som egen kostnad på sluttfaktura.

Bransjestandard for taksering av leasingbil

Vi ønsker selvfølgelig at du skal oppleve innleveringen som trygg og forutsigbar. Derfor følger Volkswagen NAFs bransjestandard  for taksering av bil. Taksten er en tilstandsrapport som definerer bilenes tilstand ut i fra hva som regnes som normal slitasje. Vi anbefaler at du behandler bilen godt og vedlikeholder den fortløpende. 

Nøytral tredjepart ved taksering

Taksering av bruktbil

Skulle du være uenig i de vurderinger som er gjort av din bilforhandler anbefaler vi at en nøytral tredjepart/takstmann (for eksempel NAF) vurderer saken. Det vil da være denne taksten som gjøres gjeldende ved tilbakelevering av bilen.

Før takstmann kan gjøre sin vurdering må du komme til enighet med din bilforhandler om hvilke forhold som ønskes vurdert. Kostnader knyttet til fremstilling for nøytral tredjepart faktureres leietaker. 

Huskeliste ved innlevering av leasingbil

  1. Bilen skal være normalt rengjort inn- og utvendig
  2. Fjern bombrikke
  3. Utstyr som fulgte med bilen
  4. Fullt nøkkelsett
  5. Sommer- og vinterhjul
  6. Servicehistorikk (signert/stemplet): Husk at som leasingkunde av oss er du pliktig til å gjennomføre service i leasingperioden, så gjør det enkelt for deg selv - inkluder kostnaden i månedsleien.
  7. Alle originaldokumenter (eksempel: brukerhåndbok)
  8. Skiboks, skipose, takstativ m.m.
  9. Bilen skal leveres tilbake til samme forhandler hvor bilen ble utlevert

Bestillingstid på ny leasingbil

Husk at det ofte er bestillingstid på nye biler og at det derfor lønner seg å være ute i god tid ved bestilling av din neste bil. Våre forhandlere hjelper deg gjerne med dette. Innlevering etter avtalt tid vil faktureres per dag.

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her