Nettleseren din er utdatert!

For å gi deg den beste brukeropplevelsen ber vi deg om å bruke en annen nettleser. 

Følgende nettlesere støttes (laveste versjon installert):

Chrome (75)

Safari (12)

Firefox (68 - kun desktop) 

Edge (42 - kun desktop) 

Opera (55 - kun desktop)

Samsung IE (9.2 - kun mobil)

Volkswagens SUV-familien på fjellet

Det finnes en SUV for alle – fra Volkswagen

Uansett hvilken vei du tar i livet. Snarvei, omvei, på rød løper eller humpete grusvei. Det finnes en SUV for alle behov fra Volkswagen. SUV-familien til Volkswagen består nå av fem medlemmer: T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg. Vi gir her en liten innføring i hva som skiller modellene fra hverandre og hva som er hver enkelt modells fordeler. 

Uansett hvilken vei du tar i livet. Snarvei, omvei, på rød løper eller humpete grusvei. Det finnes en SUV for alle behov fra Volkswagen. SUV-familien til Volkswagen består nå av fem medlemmer: T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg. Vi gir her en liten innføring i hva som skiller modellene fra hverandre og hva som er hver enkelt modells fordeler. 

T-Cross – den fleksible

Volkswagen T-Cross parkert i gate

Den nye T-Cross utmerker seg med en allsidig, praktisk og urban stil. Dette er Volkswagens andre kompakt-SUV som med en total lengde på 4,11 meter er 12 cm kortere enn storebror T-Roc. Bilen har en lett gjenkjennelig design med et uttrykksfull støtfanger og en stor og bred grill der de brede og flate hovedlyktene er plassert i hver sin ende. Dette gir bilen et bestemt uttrykk.

Takket være standard førerassistentsystemer (inkludert avstandskontrollsystem med fotgjengerregistrering, City-nødbremsfunksjon og kjørefeltassistent etc.) som tidligere var forbeholdt høyere bilklasser, er dette en av de sikreste SUV-ene i sin klasse. Fire USB-porter og induktiv lading av smarttelefoner legger til rette for fremragende kontakt med omverdenen, samtidig som enhetene lades tråløs. T-Cross leveres i tre utstyrsversjoner (Life, Style og Style Exclusicve) som alle omfatter mer enn det som er vanlig i denne klasse, men den koster likevel ikke mer enn en liten SUV. 

Bakseter og god plass i Volkswagen T-Cross

To karakteristiske sidelinjer danner et nytt designelement, nemlig reflektorlisten som strekker seg på tvers av hekken, innrammet av et stort felt. Et stort utvalg av farger og en designpakke kan kombineres. T-Cross har funksjonelle og fleksible løsninger i kupeen, blant annet baksetet som kan forskyves 14 cm, slik at beinplassen eller bagasjeromsvolumet øker, alt etter behov. Bagasjerommet rommer 385 til 455 liter, et volum som med de sammenleggbare baksetene kan økes til 1281 liter. Motorutvalget til T-Cross består av to turbobensinmotorer som leverer kraftige, økonomiske og effektive kjøreegenskaper. 

T-Roc – den modige

Volkswagen T-Roc forfra i fart ned gate

T-Roc har beriket Volkswagens modellspekter siden 2017 med sin individuelle, selvsikre og uttryksfulle personlighet. Med 4,23 meter er den litt lengre enn T-Cross, men fortsatt kortere enn Tiguan. Denne SUV-en er litt mer robust, og føler seg hjemme også utenfor byen. 4MOTION firehjulstrekk (ekstrautstyr) sørger for at bilen kan forsere røft terreng. De effektive bensin- og dieselmotorene bidrar med de nødvendige krefter. T-Roc har en slående design med sportslig coupesilhuett og offroadelementer. Blant Volkswagens modeller er T-Roc dessuten en av dem som gir kunden flest valgmuligheter innen design.

Femseteren er større innvendig enn T-Cross, blant annet med et bagasjerom på 427 liter som kan økes til 1290 liter ved å slå ned den delbare seteryggen. Dette er en kompakt-SUV som med sine mange digitale grensesnitt og standard førerassistentsystemer appellerer til mange målgrupper. T-Roc fås i tre utstyrsversjoner (T-Roc, Design og Sport) som alle har en sportslig stil og gjør et godt inntrykk fra første blikk. 

Tiguan – allsidighet på sitt beste

Volkswagen Tiguan parkert i gate i natten

Tiguan kom på markedet i 2007 som en elegant, komfortabel og robust bil. Den har inntatt en ledende posisjon blant kompakte SUV-er og er en av Volkswagens mest solgte modeller. Dagens modell er andre generasjon som får som sportslig R-Line, klassisk onroad-modell og en allsidig SUV skreddersydd for offroad-kjøring. 

Den kompakte SUV-en er populær, noe som blant annet skyldes overlegne kjøreegenskaper. Avanserte førerassistentsystemer og komfortløsninger gjør bilen til en pålitelig og innovativ partner. Den fås i flere utstyrsversjoner slik at den kan utstyres både for bykjøring og for kjøring utenfor allfarvei. 4MOTION Active Control inngår for eksempel i Tiguans firehjulstrekk (ekstrautstyr). Systemet styres med en dreiebryter og brukes til å tilpasse firehjulstrekk til ulike kjøreforhold ved hjelp av kjøreprogrammene Onroad, Offroad, Snow og Offroad Individual. Tiguan egner seg også svært godt til tilhengerkjøring, den kan trekke hengere på inntil 2,5 tonn.

Stor bagasjeplass i Volkswagen Tiguan

Med et lastevolum på 615 til 1655 liter, et baksete som kan forskyves 18 cm og justerbare seterygger, har Tiguan plass i massevis for både bein og bagasje. Høy skulderlinje og kraftige proporsjoner sørger for at bilen gjør et kraftfullt og dynamisk inntrykk også utvendig. Bilen har et bredt utvalg av ekstrautstyr med blant annet panoramasoltak, adaptivt understell og head-up display, og er dermed mer enn bare en klassisk flerbruksbil. Tiguan fås i fire utstyrsversjoner (Businessline, Businessline +, Highline og Exclusive R), har fremragende kjørekomfort og avansert utstyr. Den kjennetegnes av høy kvalitet i tillegg til at den er romslig, allsidig og praktisk.

Tiguan Allspace – fem eller syvseter

Tiguan Allspace er lang, bred, stor og allsidig, og har betydelig bedre plass enn den vanlige Tiguan. Akselavstanden er økt til 2,79 meter, noe som gjør Tiguan Allspace til plasskongen blant SUV-er. XL-utgaven av Tiguan er omtrent 20 cm lengre enn den vanlige modellen. Femseteren har et lastevolum på 760 liter, inntil 1920 liter når baksetet er slått ned. Baksetet kan forskyves med 18 cm. Syvseteren med en ekstra seterad har plass nok også til store familier. Plassforholdene posisjonerer Tiguan Allspace mellom den vanlige Tiguan og den større Touareg. 

Volkswagen Tiguan Allspace parkert på fjellet mann foran SUV

Tiguan Allspace kan leveres med flere kraftige diesel- og bensinmotorer, mens 4MOTION firehjulstrekk er standard. I tillegg til standardutstyret kan bilen leveres med en rekke førerassistentsystemer og digitalt utstyr som er ekstrautstyr. Tiguan Allspace fås i fire utstyrsversjoner (Businessline, Businessline +, Highline og R-Line Exclusive) og er en romslig SUV som passer for store familier. Bilen har materialer av høy kvalitet, moderne design samt praktiske og allsidige løsninger.

Touareg – flaggskipet blant offroaderne

Volkswagen Touareg SUV parkert utenfor et hus

Touareg er en fremragende, elegant og kraftfull bil som anses å være det høyteknologiske flaggskipet blant Volkswagens SUV-er. Utstyrt med kraftige turbodieselmotorer og 4MOTION firehjulstrekk oppfyller bilen høye krav. Bilen er lett på foten også i røft terreng. Den 4,88 meter lange og 1,98 meter brede SUV-en er elegant og dynamisk med dominerende front, høyreist grill, langt panser og brede baklykter. 

Høyteknologisk sett er Touareg en ener. Den leveres med et bredt spekter av infotainment- og førerassistentsystemer samt Innovision Cockpit – et heldigitalt instrumentpanel uten brytere, som betjenes med berøringsskjermen. Bilen har også innovative Matrix LED-frontlykter. Touareg imponerer også med sine allround egenskaper og passer utmerket for alle som setter pris på god plass og komfort. Utstyret spenner fra panoramasoltak til LED-belysning og komfortseter med massasjefunksjon. Touareg er en luksus-SUV med høyteknologiske løsninger, komfort og atmosfære som hører hjemme i premiumklassen. Samtidig har den en SUVs funksjonelle, praktiske og sportslige egenskaper. 

Volkswagen tilbyr både liten SUV, kompakt-SUV og luksus-SUV, og har som mål at annenhver Volkswagen-modell skal fås som SUV innen 2025. I 2020 lanseres for øvrig ID. CROZZ, Volkswagens første helelektriske SUV.