Volkswagen ID. Buzz ID.3 ID.4 ID.5 elbiler

Leveringstid nye biler og varebiler

Du får bilen din – selv om det kan ta litt lengre tid enn normalt 

Du får bilen din – selv om det kan ta litt lengre tid enn normalt 

Det er flere faktorer som fører til lengre leveringstid for nye biler fra Volkswagen:

 • Stor etterspørsel
 • Halvledermangel
 • Globale leveringsproblemer
 • Ettervirkninger som følger av koronapandemien

Økt bruk av netthandel og ekspresslevering har ført til at de fleste av oss forventer lynrask levering av varene vi bestiller. For biler er det under normale omstendigheter helt vanlig med en leveringstid på tre til seks måneder. Men årsakene nevnt over, som for tiden rammer bilbransjen, fører til at det i en tid fremover vil være enda lengre leveringstider enn normalt for nye biler fra Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy – uansett drivlinje. Dette er ikke et problem som kun rammer oss som merke her i Norge, men gjelder så å si alle bilprodusenter globalt.

Vi beklager til alle kunder som har blitt berørt av situasjonen, og kan forsikre alle om at vi med Volkswagen AG som sterk partner i ryggen har gode forutsetninger for å kunne løse utfordringene. Samtidig er dette altså en stor og sammensatt problemstilling som ikke løses over natten. Derfor er det grunn til å tro at mangelen på mikrobrikker kommer til å påvirke oss gjennom hele 2022.

Vi skal hele veien etterstrebe å gi kundene våre en best mulig oppfølging hele veien, og samtidig være gode rådgivere før bestilling, med mest mulig presis informasjon om når biler kan forventes produsert og utlevert. Spørsmål? Finn og kontakt forhandler

vw Transporter varebil

Konsekvensen av stor etterspørsel

I 2021 solgte Volkswagen mer enn dobbelt så mange elbiler som i 2020, blant annet takket være de populære ID.-modellene og økt internasjonal etterspørsel etter elbiler. Vi gjør alt for å levere elbilene ut til kundene så raskt som mulig, men noen ganger er etterspørselen større enn kapasiteten vår. Det er situasjonen nå, hvor flere ytre omstendigheter påvirker produksjonen av biler. 

vw ID.4 i produksjon

Globale leveringsproblemer

De globale leveringsproblemene forsterkes av situasjonen i Ukraina. Til tross for leveringssituasjonen på verdensbasis, og forsinkelser hos våre leverandører, gjør vi alt vi kan for å imøtekomme etterspørselen etter våre bilmodeller.

VW ID.5 Interiør

Effekten av halvledermangel

«Mikrobrikker», «microchips», eller «halvledere». Det er flere navn på den lille, men viktige, delen som av flere årsaker er blitt mangelvare i flere industrier over hele verden.

Halvledermangelen berører blant annet store deler av bilbransjen - noe som igjen rammer oss. Moderne biler utstyres med spesielle mikrobrikker under produktsjon for økt driftssikkerhet. Disse komponentene kan ikke erstattes av et annet produkt. Det er den begrensede tilgangen på disse komponentene som kan føre til forsinket produksjon av modellene de brukes i, og dermed føre til lengre leveringstid for deg som sluttkunde. Vi regner med at situasjonen vil vedvare, men gradvis forbedre seg betraktelig i løpet av 2023.

Hva er halvledere?
Halvledere er viktige komponenter i mikrobrikker og brukes i elektriske kretser. I moderne biler brukes de blant annet i effektelektronikken, infotainmentsystemet, digitale visninger, kameraer og sensorer. Mangel på visse typer halvledere gjør at enkeltutstyr eller hele utstyrspakker til bilen ikke kan produseres. Det øker leveringstiden betraktelig.

Spørsmål og svar

Behov for bil nå? Slik holder du deg mobil

Her er noen enkle tips mens du venter:
 • Planlegg neste bilkjøp allerede nå!
  Grunnet den ekstraordinære situasjonen kan det være smart å planlegge neste bilkjøp allerede nå. Bestill bil i god tid dersom dette er mulig for å sikre at skifte mellom gammel og ny bil går så smertefritt som overhodet mulig. For bedrifter er det spesielt viktig å tenke langsiktig når det kommer til innkjøp av firmabiler til de ansatte.
 • Forlenge leasingavtalen?
  Sjekk med forhandler om forlengelse av leasingavtale er mulig. Dette kan for noen fungere som en mellomløsning frem til du mottar din nye bil/varebil.
 • Lagerbil?
  Enkelte forhandlere kan tilby lagerbil for raskere levering. Forhør deg med din lokale Volkswagen‑forhandler om tilgjengelighet på lagerbil der du bor. Kanskje finner du en bilmodell som over en kortere periode kan løse dine behov inntil ny bil er på plass?
 • Vurder bruktbil?
  Våre forhandlere tilbyr en rekke brukte biler og varebiler fra Volkswagen med garantert korrekt kilometerstand. Du finner alle bruktbilannonser på vår bruktbilportalOpens an external link Bruktbil.no. Kanskje kan dette være en mellomløsning til du mottar din nye bil?

Spørsmål? Finn og kontakt forhandler

Kontakt forhandler

Bruk forhandlersøket og ta kontakt med oss om du har spørsmål knyttet til leveringstider. Vi hjelper deg gjerne!

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

 • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

  Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

  Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.