vw bulli og vw transporter

Volkswagen Nyttekjøretøy i Norge

Volkswagen Nyttekjøretøy er et eget bilmerke med kjente og kjære varebilmodeller samt store personbilmodeller i porteføljen. I 2021 ble vi Norges mest kjøpte varebilmerke for 17. år på rad! Bilmodellene våre importeres til Norge av bilimportøren Harald A. Møller, et selskap eid av det norske bilkonsernet Møller Mobility GroupOpens an external link.

Det globale perspektivet Volkswagen Commercial Vehicles

Som en ledende produsent av lette nyttekjøretøyer gjør Volkswagen Commercial Vehicles grunnleggende og bærekraftige endringer i måten varer og tjenester distribueres på i byer for å forbedre livskvaliteten, spesielt i indre byområder. Det er grunnen til at merket er Volkswagen-konsernets leder innen autonom kjøring så vel som innen mobilitetstjenester som Mobility-as-a-Service og Transport-as-a-Service. For disse løsningene vil Volkswagen Commercial Vehicles utvikle spesialkjøretøyer som robottaxier og robovaner i fremtiden. Hanover-nettstedet vil være hjemsted for produksjon av kjøretøy fra konsernets Artemis-prosjekt, samt karosseri for en ny Bentley-modell. På denne måten vil merket fortsette å holde morgendagens verden i bevegelse, med alle dens krav til ren, intelligent og bærekraftig mobilitet. Det er dette Volkswagen Commercial Vehicles står for med sitt merkeløfte: Vi transporterer suksess, frihet og fremtiden.

ID-en. Buzz, den helelektriske versjonen av den ikoniske «Bulli» og en av de viktigste nye modellene fra merket Volkswagen Commercial Vehicles, står klar og venter i startblokkene. Og etterfølgeren til Amarok, utviklet i samarbeid med Ford, står også i kø for 2022.

Historien vår

I 2021 presenterte Volkswagen Commercial Vehicles den syvende generasjonen av bestselgeren sin: Multivan. Den nyeste versjonen av «Bulli» har et forbedret sete- og lasteromssystem, et interiør i lounge-stil, et nydesignet instrumentpanel og et integrert displaylandskap. En første for modellutvalget er den nye 160 kW (218 PS) plug-in hybriddriften, som kombinerer lokal utslippsfri kjøring med stor rekkevidde og et lavt totalt drivstofforbruk. Den nye Multivan innleder dermed en ny æra for merket på vei til null. Caddy Maxi ble også presentert i rapporteringsåret. Caddy Maxi er 35 cm lengre enn basisversjonen og tilbyr mer plass og flere alternativer: en problemfri måte å transportere store gjenstander på eller frakte opptil syv personer.

vw nyttekjøretøy sin fabrikk i Hannover Tyskland
Fabrikken vår i Hannover, Tyskland

Leveranser av Volkswagen nyttekjøretøy i regnskapsåret 2021 var på 360 tusen enheter (–3,2 %). Salget økte i Spania (+3,3 %), Tyrkia (+17,0 %) og Argentina (+44,6 %). Volkswagen nyttekjøretøy solgte 326 tusen kjøretøy i rapporteringsperioden, 5,6 % færre enn året før. Imidlertid så veksten fremfor alt av Crafter og Multivan/Transporter. California-modellene var også veldig populære, med salget som økte til 29,2 %. I 2021 produserte Volkswagen Commercial Vehicles-merket 335 tusen kjøretøy, 2,5 % færre enn året før.