VW Volkswagen Touareg SUV eHybrid sett skrått forfra utenfor et hus
VW Volkswagen Touareg SUV eHybrid sett skrått forfra utenfor et hus
VW Volkswagen Touareg SUV eHybrid sett skrått forfra utenfor et hus
VW Volkswagen Touareg SUV eHybrid sett skrått forfra utenfor et hus
Pressemelding Volkswagen

Åpner for bestilling av Touareg eHybrid og
Touareg R 

Pressemelding Volkswagen

Åpner for bestilling av Touareg eHybrid og
Touareg R 

Skrevet av Anita Svanes
10/21/2020

Volkswagen åpner nå for bestilling av det nye flaggskipet fra Volkswagen – Touareg, i to ladbare varianter; Touareg eHybrid og Touareg R. Disse vil kombinere enestående dynamikk med elektrisk effektivitet. 

Skrevet av Anita Svanes
10/21/2020

Volkswagen åpner nå for bestilling av det nye flaggskipet fra Volkswagen – Touareg, i to ladbare varianter; Touareg eHybrid og Touareg R. Disse vil kombinere enestående dynamikk med elektrisk effektivitet. 

  • Touareg eHybrid: Systemytelser på 381 hk (280 kW) med høyt nivå av standardutstyr.
  • Touareg R - kraftig ladbar hybrid. Systemytelser på 462 hk (340 kW), og 700 Nm dreiemoment. Touareg R blir den eksklusive og sporty nye toppmodellen fra Volkswagen, med elektrisk rekkevidde på inntil 46 km.
  • Intelligent elektrisk ytelse. Nye Touareg R har en utsøkt kombinasjon av ytelser og effektivitet.
  • Nullutslipp i lokaltrafikk. Et batteri på 14,1 kWh netto (17,9 kWh brutto) gjør det mulig å kjøre inntil 47 km helelektrisk. Kombinert rekkevidde på inntil 810 km.
Volkswagen VW Touareg SUV eHybrid
Touareg eHybrid.

Touareg nå tilgjengelig som ladbar hybrid

Touareg følger nå i sporene til ladbare hybrider fra Volkswagen, etter Golf GTE Hybrid og Passat GTE. Dette blir derimot de første firehjulsdrevne modellene i Volkswagens rekke av ladbare hybrider. Drivlinjen for Touareg R består av en V6 TSI bensinmotor 340 hk (250 kW), og en elektrisk motor med 136 hk (100 kW). Når begge enhetene yter maksimalt med en boost-funksjon, er systemytelsen 462 hk (340 kW), og dreiemomentet 700 Nm. Touareg eHybrid kommer med tilsvarende drivlinje, med 381 hk (280 kW) og dreiemoment 600 Nm. 
Volkswagen VW Touareg SUV eHybrid sett forfra kjørende på en vei
Touareg eHybrid.

Priser

Touareg 3,0 V6 381 hk TSI Elegance eHybrid fra kr 937.300
Touareg 3,0 V6 462 hk TSI R fra kr 1.078.700

Se prisliste

Nå åpner Volkswagen for bestilling av to nye ladbare Touareg-modeller. De to variantene som vil tilbys i Norge, er en 3.0 V6 381 hk TSI Elegance eHybrid og toppmodellen Touareg 3.0 V6 462hk TSI R. 

Les mer: Touareg er Volkswagens flaggskip

Interiøret i Volkswagen VW Touareg R SUV ladbar hybrid
Førermiljø, Touareg R. 

Svært effektive og godt utstyrte modeller

De to SUV-modellene med firehjulsdrift, er svært effektive og sterke biler med svært høyt standard utstyrsnivå. Modellene får blant annet 4-soners klimaanlegg, «Innovision Cockpit» med digitale instrumenter, «Discover Premium» navigasjonssystem og et panorama soltak som kan åpnes. Touareg R får i tillegg det interaktive lyssystemet IQ. Light – LED matrix headlights.

Så sant batteriet har tilstrekkelig ladenivå, starter de nye Touareg ladbare hybridene alltid i det helelektriske «E-MODE». Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 14,1 kWh netto, (17,9 km kWh brutto) nok til å tilbakelegge en gjennomsnittlig jobbpendlerreise på inntil 47 km (WLTP) med null utslipp. Det er også mulig å kjøre elektrisk i opptil 140 km/h. Touareg har et effektiv regeneringssystem som gjør at batteriet også lades under kjøring når bremsene er aktivert. V6 motoren kuttes automatisk ved oppbremsing eller kjøring i nedoverbakker.

Forbruket for Touareg eHybrid er på 2.6l/100 km og 24.2 kWh/100 km. For Touareg R er forbruket på 2.7 l/100 km og 24.4 kWh/100 km (WLTP-verdier).

Volkswagen VW Touareg SUV R ladbar hybrid sett skrått forfra
Touareg R ladbar hybrid.

Første R-modell som ladbar hybrid

Begge modellene er trekksterke og bidrar til fleksibel bruk. Den kraftfulle drivlinjen med 700 Nm dreiemoment gjør at tillatt tilhengervekt er hele 3,5 tonn, noe som også håndteres i «E-MODE». Som verdens første ladbare hybrid kan Touareg R leveres med «Trailer Assist», altså assistert rygging med tilhenger. Touareg blir nå også tilgjengelig med «Travel Assist», og vil bli den første Volkswagen som kan tilby førerassistanse – både i lengderetningen og sideveis – helt opp til toppfarten på 250 km/h (elektronisk begrenset). Touareg blir også den første Volkswagen som kan kjøres automatisk in og ut av parkingsplass med «Park Assist» som styres via en fjernkontroll i en smartphone app. «Park Assist» blir tilgjengelig senere. Både «Park Assist» og «Trailer Assist» fungerer både med V6 bensinmotoren og i den elektriske E-MODE.

Interessert? Kontakt din lokale forhandler for mer informasjon og bestilling

Det nye flaggskipet er utviklet av Volkswagen R, som tradisjonelt står for merkets mest sportslige modeller. Touareg R representerer et paradigmeskifte: Dette er den første R-modellen med ladbar hybriddrivlinje. Det er også første gang en hybrid er den kraftigste Volkswagenmodell på markedet.

Som alle Touareg-modellene, har den nye R-utgaven «4MOTION» permanent firehjulsdrift som standard. Kraftoverføringen går gjennom en åttetrinns automatgirkasse med «Tiptronic». En senterdifferensial med asymmetrisk fordeling av dreiemomentet (torsen) kan gi inntil 70% av drivkreftene til forakselen, og inntil 80% av kreftene kan leveres til bakakselen.

De nye ladbare hybridene Volkswagen Touareg R og Touareg eHybrid kommer på markedet fra januar 2021. Nye Touareg er en av verdens mest moderne biler i sin klasse. Touareg følger nå i sporene til ladbare hybrider fra Volkswagen, etter Golf GTE og Passat GTE

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her