2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Passat GTE facelift lading

Premiere på nye Volkswagen Passat facelift i Genève.

Verdens mest solgte mellomklassebil, Volkswagen Passat får en ansiktsløftning. Nye Passat bryter nye magiske grenser og vil være en betydelig videreutviklet generasjon 8 etter 30 millioner solgte biler. Faceliften får en betydelig teknisk oppgradering med de nyeste innovasjonene fra Volkswagen.  

Volkswagen Passat GTE facelift
Passat GTE

Delvis autonom kjøring

Nye Volkswagen Passat kommer med flere nye teknologier. Det blir den første Volkswagen med "I.Q DRIVE", et system som åpner opp for delvis autonom kjøring i alle ønskelige hastigheter - helt fra stillestående og opptil 210 km/h. En viktig del av "Travel Assist" er et kapasitivt ratt (også det før første gang i en Volkswagen). Rattet registrerer førerens berøringer, og utgjør dermed et interaktivt grensesnitt med førerstøttesystemene.  

Volkswagen Passat R-Line 2019
Passat R-Line.

Nye sikkerhetsoppdateringer

Nye Passat får viktige sikkerhetsoppgraderinger som «Emergency Steering Assist», som bruker bremseinngrep til økt sikkerhet ved en unnamanøver, og «IQ.LIGHT» - interaktive LED-matrix-lyskastere som gjør natt til dag. Dette er en innovativ lysteknologi som tidligere bare har vært mulig å levere i Touareg, som nå blir standard på alle utgaver av Passat i Norge. Parallelt med introduksjonen av den nye Passat, introduseres den tredje generasjon av det modulære infotainmentsystemet (MIB3). Det inneholder «App Connect» – et grensesnitt for integrering av smarttelefonapper, for første gang hos Volkswagen også med mulighet for trådløs tilkopling av «Apple CarPlay».

Har du spørsmål om nye Passat facelift? 

Volkswagen Passat digital nøkkel

Alltid online

Om ønskelig, er nye Passat alltid online, siden et integrert SIM-kort er standard. Det gir tilgang til en forbedret navigasjonstjeneste med sanntidsoppdateringer, musikkstrømmetjenester, Internett-radio, en naturlig (online-basert) stemmestyringsfunksjon, og sømløs tilknytning til online-tjenester fra «Volkswagen We». I tillegg vil det bli mulig å ta med seg bilens innstillinger via en kommende skytjeneste, og smartelefoner vil kunne brukes som «Mobile Key» for åpning og start av nye Passat.

Volkswagen Passat 2019 digital cockpit
Interiør Passat GTE

Digital cockpit

MIB3-systemet får også en ny «Digital Cockpit», en konsekvent videreutvikling av forgjengerens «Active Info Display». «Digital Cockpit» har tre forskjellige display-konfigurasjoner, som føreren kan velge mellom med et tastetrykk på multifunksjonsrattet.

Elektrisk rekkevidde

Volkswagen Passat GTE 2019 batteri
Batteripakken til Passat facelift

Nye Passat GTE får betydelig oppgradert elektrisk rekkevidde, med 55 km målt etter WLTP (70 km etter NEDC)*, samtidig som systemeffekten på 160 kW/ 218 hk gir kombinasjonen av elektromotor og turbobensin komfortable langtursressurser.

Tilfredstiller strenge utslippskrav

Nye Passat GTE tilfredsstiller allerede de kommende Euro 6d-utslippskravene (gjeldende fra 2021), mens alle andre TSI- og TDI-motorer tilfredsstiller Euro 6d-TEMP. Alle bensin- og dieselmotorer er utstyrt med partikkelfilter.

En studie av nye Volkswagen Passat vises på bilutstillingen i Genève, og den oppgraderte modellen kan bestilles fra mai måned. Nye Passat har lansering i Norge i slutten av september.

*Rekkevidde, forbruks- og utslippstall er prognoseverdier.