2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Volkswagen T-Cross R-Line

Her er nye Volkswagen T-Cross.

Volkswagens SUV modellrekke blir nå komplett med den helt nye T-Cross - en praktisk, moderne og fleksibel SUV i Polo-segmentet. T-Cross lanseres i Norge 2. kvartal 2019.

Volkswagens helt nye modell T-Cross SUV har verdenspremiere i Amsterdam 25. oktober 2018. Med introduksjonen av Volkswagens minste SUV, vil Volkswagen fremover tilby SUV-modeller i størrelser fra Polo-segmentet helt opp til Touareg, som ble lansert våren 2018 i ny utgave. SUV-modellrekken er den raskest voksende delen av Volkswagen-familien.

T-Cross SUV er sofistikert med et iøyenfallende design. T-Cross blir Volkswagens kompakte, praktiske og kule innstegsmodell i merkets nå komplette SUV-rekke. Lanseringsslagordet til Volkswagens nye SUV er "I am more" - T-Cross skal tilby mer enn andre, uten å koste mer. 

Volkswagen T-Cross R-Line

Utstyrsnivåer og lansering.

Ved lansering i Norge våren 2019, vil T-Cross tilbys med motoralternativet 115 HK TSI DSG. T-Cross vil i Norge komme i to utstyrsvarianter, Life og Style. Prisene er ikke endelig fastlagt, men frapris vil trolig bli fra under kr. 280 000.-. T-Cross vil sette mange nye standarder i sitt segment og tilbys til attraktive priser.

Det skal være enkelt å bestille en T-Cross, og det blir godt utstyrte biler som tilbys i utstyrsvariantene Life og Style. Tilvalg blir begrenset til noen få pakker og enkelte valgmuligheter. T-Cross vil i Norge tilbys med 16“ Rochester lettmetallfelger for utstyrsnivået Life og 17“ Manila lettmetallfelger på utstyrsnivået Style.

Volkswagen planlegger å åpne for forhåndssalg i Norge i desember 2018.

Volkswagen T-Cross

Størrelse.

T-Cross er en urban SUV som er større enn Polo som den er bygget på. Den er 4,11 meter lang (54 mm lengre enn Polo) og har en høyde på 1,56 meter (112 mm mer enn Polo).

T-Cross er ca 12 cm kortere enn T-Roc. Den er lett å gå inn og ut av takket være fire store dører. En av de mange fordelene til MQB-plattformen gjør at frontakselen er posisjonert lenger framme. Akselavstanden på 2,56 meter åpner opp for et romslig interiør, med mye plass for opp til fem personer. Bagasjerommet kan ta mellom 385 og 455 liter. Baksetet som kan skyves og deles gjør at T-Cross enkelt kan gjøres om til en liten "varebil" med flatt lastegulv og opp til 1,281 liters lagringsplass.

Volkswagen T-Cross innvendig plass

Fleksible løsninger og god plass.

Den høye sittestillingen til T-Cross sørger for god sikt for fører og passasjerer (fører og frontpassasjer sitter 597 mm over veien, og passasjerene bak 652 mm over veien). Den innvendige plassen er god og gir inntrykk av å sitte i en langt større bil.

Den fleksible seteløsningen gjør T-Cross til en praktisk og anvendelig bil, også til å frakte større gjenstander. Bakre setebenk kan skyves fremover eller bakover opp til 14 cm, og derfor kan plassen tilpasses til å gi mer benplass eller gi plass til mer bagasje. Bakre setebenk kan deles 60:40 og enten legges helt eller delvis ned.

T-Roc tilbys med en rekke flotte fargevalg og muligheter for å individualisere interiøret. Designpakkene gir ulike uttrykk med fargede panel i dashbordet og senterkonsoll, ulike fargevalg for setetrekk mm. (I Norge vil vi mest sannsynlig tilby designpakke "Black").

Volkswagen T-Cross R-Line

Produksjon samme sted som Polo.

T-Cross skal produseres på MQB plattformen, samme som for Polo, på Volkswagens fabrikk i Navarra i Spania (for leveransene til Europa). Volkswagen investerer over en milliard innen 2019 for å tilby attraktive modeller i kompakt-SUV markedet. Studier viser at dette segmentet er forventet å doble seg i størrelse i løpet av det neste tiåret.

Stor SUV-offensiv.

Volkswagen har fornyet og utvidet sin SUV-modellrekke kraftig fra 2016 og frem til nå. Den nye Tiguan ble lansert i 2016 og ble en stor suksess. Senere kom syv-seteren Tiguan Allspace og den helt nye modellen T-Roc i 2017. I USA har Volkswagen lansert Atlas og modellen Teramont for Kina. I tillegg til er flere spennende SUV konseptbiler vist fra Volkswagen det siste året. Det er også knyttet store forventninger til ID. CROZZ – Volkswagens elektriske SUV som skal lanseres i 2020.