Nye VW Polo småbil sett bakfra
Pressemelding Volkswagen

Utviklet til neste nivå: Polo blir den første bilen i klassen med autonom kjøring

Pressemelding Volkswagen

Utviklet til neste nivå: Polo blir den første bilen i klassen med autonom kjøring

Skrevet av Anita Svanes
04/22/2021

Nå videreutvikles Polo: Design, teknologi og spesifikasjonene til bestselgeren får en gjennomgripende oppdatering, tydelig synlig både foran og bak på bilen. Ny lysteknologi gir en slående signatur i mørket, men også sikker sikt langs norske veier.

Nye Polo henter inspirasjon både fra ID.-modellene og nye Golf. Disse modellene er de første fra Volkswagen som har en gjennomgående LED-stripe foran. Innvendig får nå Polo «Digital Cockpit» som standard, et nytt multifunksjonsratt, og den nyeste generasjonen infotainmentssystem, som om ønskelig alltid er online. Systemet har innebygget eSIM, og mulighet for trådløs «App-Connect». Klimainnstillingene på 2-soners Climatronic styres fra touchskjermen, slik som i de større modellene.

Interiøret og førermiljø i VW Polo

For første gang: Mulighet for autonom kjøring

«Lane Assist» blir standard i nye Polo, mens «IQ.DRIVE Travel Assist» blir tilgjengelig som ekstrautstyr. For første gang får en bil som regnes som en del av småbilklassen dermed utstyr for delvis autonom kjøring tilgjengelig, slik som Volkswagens større modeller.

Når bilen er utstyrt med begge disse systemene, vil den adaptive cruisekontrollen arbeide sammen med filskiftassistenten, og tillate delvis autonom kjøring i hastigheter fra stillestående og opptil 210 km/h. Touchsensitive flater på rattet registrerer berøringer fra føreren, slik at EU-kravene til selvkjøring på «Level 2» oppfylles.

Nye Polo vi også ha en rekke andre assistentsystemer som standard, for eksempel «Front Assist», som inkluderer nødbremsfuksjoner, også for bykjøring. Systemet kan utvides med «Side Assist». Med «Park Assist» vil nye Polo kunne parkere automatisk, både i vinkelrette parkeringsluker, og parallellparkering.

Den passive sikkerheten i nye Polo økes ytterligere med en ny senterairbag mellom forsetene.