vw id5 park assist førerassistentsystem

Assistentsystemer 
Volkswagen Personbil

Våre personbiler leveres som standard med en rekke assistentsystemer, og enda flere kan legges til mot pristillegg. Assistentsystemene våre gir både økt trygghet samtidig som de kan forhindre en bilulykke.

Førerassistentsystemer

Våre bilmodeller tilbyr en hel rekke førerassistentsystemer som gir både økt sikkerhet og komfort. Dette gjør at du og dine passasjerer kan fokusere på en behagelig kjøretur. Du må fremdeles holde hendene godt på rattet, men våre intelligente assistentsystemer sørger for å gjøre kjøreopplevelsen ekstra komfortabel og trygg. Listen over førerassistentsystemer er lang, og de ulike løsningene for sikkerhet kan hjelpe deg som bilfører med å forhindre en bilulykke. 

 • vw adaptiv cruise control acc

  Adaptiv cruise control (ACC)

  Adaptiv Cruise Control (ACC) måler avstanden og farten til kjøretøy foran deg. En sensor overvåker området foran bilen. I kø og trafikkork samarbeider systemet med DSG direktekoblingsgirkassen, som tilbys som ekstrautstyr, for å bremse bilen helt ned og kjøre i gang igjen like etterpå. ACC automatisk avstandsregulering holder trygg avstand til kjøretøyet foran ved hastigheter opptil 210 km/t⁠1.    

  Den automatiske avstandsreguleringen ACC er basert på en radarsensor med en rekkevidde på inntil 200 meter og en radarstrålevinkel på 12 grader. Radarsensoren og styreenheten er integrert i én styreenhet som er plassert bak Volkswagen-logoen i grillen. 

  Prinsippet

  Ut i fra signalene fra radarsensoren beregner styreenheten ikke bare avstanden til bilen foran, men også kjørehastigheten i forhold til avstanden. Hvis det er flere kjørefelt, beregner den også forholdet til kjøretøyer som kjører skrått plassert i forhold til bilen. Hvis flere kjøretøyer er innenfor sensorens rekkevidde samtidig, brukes denne informasjonen til å velge hvilket kjøretøy systemet bør følge. Radarsensoren er ikke i stand til å oppdage hindringer som står stille, som for eksempel bilkøer eller autovern.

  Automatisk avstandsregulering

  Hvis du tar igjen en forankjørende, eller hvis et annet kjøretøy legger seg ut foran deg, senker den automatiske avstandsreguleringen farten ved å gripe inn i motorstyringen. Om nødvendig tar den også kontroll over bremsesystemet. Hvis retardasjonen overstiger 30 prosent av bilens maksimale bremseeffekt, varsles føreren med lydsignal og melding om å bremse manuelt.

  Fordeler for deg

  Høy kjørekomfort på lange reiser. Undersøkelser viser at den automatiske avstandsreguleringen ACC reduserer stressnivået betraktelig når du sitter bak rattet
  • Sikkerheten blir mye bedre når du kan holde trygg avstand til trafikken foran
  • Automatisk akselerasjon og nedbremsning på motorveien.
  • Kjørehastigheten kan begrenses til høyeste tillatte hastighet
  • Dette gjør det mindre slitsomt å kjøre bil. Føreren kan konsentrere seg fullt og helt om det som skjer på veien
 • vw ar head up display

  AR Head-up Display

  Head-up-displayet med AR utvidet virkelighet viser nyttig informasjon i synsfeltet på frontruten og gjør kjøringen enklere for deg. Det viser deg for eksempel hastighet, fartsgrenser og navigasjonsdata. Informasjonen projiseres gjennom frontruten og smelter sammen med det som skjer foran deg på asfalten, som gir økt kjørekomfort. 

 • vw digital cockpit golf førerassistentsystem

  Digital Cockpit

  Med den heldigitale Digital Cockpit skjermen kan du få opp akkurat den informasjonen du ønsker når du selv ønsker det. Den høyoppløselige og innovative skjermen tilbyr flere visninger hvor du kan se mye mer enn bare hastighet og turtall. Skjermen har kraftigere farger, flere piksler, bedre lysstyrke og høyere kontrast sammenlignet med analoge instrumenter. Informasjonen du velger å se vises på en oversiktlig og fleksibel måte.   

 • vw passat area view førerassistentsystem

  Area View

  Omgivelsesvisningen "Area View" har fire kameraer som tilbyr en mengde visninger som gjør det vesentlige enklere å navigere bilen. Slik kan du eksempelvis se bilens komplette omgivelser i fugleperspektiv. Kameraer fra bilens fremste og bakerste punkt gjør det mulig å se inn på veien du rygger eller kjører inn på, når utsynet fra førersetet er blokkert.  

 • vw golf light assist førerassistentsystem

  Light Assist 

  Light Assist slår fjernlysene automatisk av og på, og sikrer god belysning av veibanen uten at fører må veksle mellom fjernlys og nærlys. Ved fri kjørebane kobles fjernlyset inn.

  Når systemet registrerer en bil som kjører foran eller møtende trafikk, kobler det automatisk over fra fjernlys til nærlys. Når kameraet ikke registrerer flere biler, kobler systemet over til fjernlys igjen.

 • vw id5 led matrix

  IQ. Light LED-Matrix

  «IQ. Light» – LED matrix frontlykter lyser opp veien med sterkere lys og en bredere lyskjegle uten at andre trafikanter eller gående blendes. Matrix-teknologien gjør at du kan kjøre med fjernlyset på hele tiden, uten å blende andre trafikanter⁠1. Når systemet registrerer en bil som kjører foran eller møtende trafikk, kobler det automatisk over fra fjernlys til nærlys. Når kameraet ikke registrerer flere biler, kobler systemet over til fjernlys igjen. Volkswagen anbefaler dette utstyret for deg som kjører mye på veier uten veibelysning.

 • vw parkeringsassistent

  Parkeringsassistenter

  La bilen parkere for deg når du har behov for ekstra hjelp. Med parkeringsassistent plus med minnefunksjon⁠, kan din bilen læres opp til å parkere for deg i oppkjørselen utenfor huset ditt, i en garasje, langsgående eller tverrgående parkeringsluker i byen. 

  Parkeringsassistenten kan registrere om en parkeringsluke er stor nok idet du kjører forbi, og parkerer på egen hånd⁠. Parkeringsassistenten kan også manøvrere bilen ut av parkeringsplassen om ønskelig.

  Parkeringsassistenten kan lete kontinuerlig etter passende parkeringsluker i hastigheter inntil 40 km/t. I hastigheter inntil 20 km/t leter den også etter tverrgående parkeringsluker. Når du har valgt ønsket parkeringsluke, starter du enkelt parkeringen med et tastetrykk. Du trenger bare overvåke parkeringen og gripe inn ved behov⁠⁠. 

  Ønsker du å parkere selv, men er usikker på om bilen får plass? Parkeringsassistenten kan hjelpe deg med å fullføre en påbegynt parkeringsmanøver for deg ved behov⁠⁠. 

 • vw id5 ryggekamera førerassistentsystem

  Ryggekamera

  Ryggekameraet hjelper deg å oppdage hindringer bak bilen. Kameraet er integrert i hekken eller logoen bak på bilen og overfører bilder til skjermen i infotainmentsystemet.  Ryggekameraet hjelper deg å holde oversikt over området bak bilen når du rygger inn i en parkeringsluke⁠1. Området som dekkes av kameraet, vises på skjermen til infotainmentsystemet. Med ryggekamera kan du oppdage hindringer som du ellers ikke ville sett. På skjermen vises også hjelpelinjer som gjør det enklere å vurdere avstander.

 • vw sign assist trafikkskiltgjenkjenning

  Trafikkskiltgjenkjenning

  Trafikkskiltgjenkjenningen Sign Assist er et assistentsystem i bilen med en sensor som registrerer hastighetsbegrensninger samt forbud mot forbikjøringer med et kamera. Symbolene vises i Digital Cockpit displayet og holder deg hele tiden oppdatert på gjeldende hastighet på veien.

 • vw touareg suv køassistent traffic jam assist

  Traffic Jam Assist

  Køassistenten Traffic Jam Assist bruker velkjente systemer som ACC automatisk avstandsregulering og Side Assist feltskifteassistent for å gjøre det enklere å kjøre i kø. I hastigheter opptil 60 km/t kan bilen følge bilen foran mens den automatisk styrer gass og brems⁠1. Bilen holdes i kjørefeltet. Køassistenten avlaster deg i køtrafikk med hyppige stopp og igangkjøringer, og kan bidra til å unngå typiske kørelaterte ulykker. Front Cross Traffic Assist varsler om eventuell trafikk foran.