En kvinne sitter i en VW ID3 og kobler til App-Connect med smarttelefonen

ID.Software2.3

"Over-the-Air"-programvareoppdatering.

"Over-the-Air"-programvareoppdatering.

Her finner du informasjon om hvordan du kan få "Over-the-Air"-oppdateringen 2.3 til din elbil og hvilke forutsetninger som må oppfylles

Opplev fremtiden allerede i dag

Med "Over-the-Air"-oppdateringer blir modellene i ID.-familien oppdatert med de nyeste digitale løsningene gjennom hele livsløpet. Funksjoner og forbedringer kan installeres Over-the-Air uten at du må oppsøke en sertifisert Volkswagen-forhandler. Du finner mer informasjon om hvordan dette fungerer her.

En mann lener seg mot en VW ID3 og ser på smarttelefonen – VW Over-the-Air oppdatering

"Over-the-Air"-oppdateringer lastes ned i bakgrunnen over 4G-nettet mens du kjører. Det vises et varsel i infotainmentsystemet når en oppdatering er tilgjengelig for din bil, og du veiledes gjennom installasjonstrinnene. Installasjonen utføres mens bilen står parkert, og neste gang du starter bilen, har du tilgang til nye og forbedrede funksjoner. 

Vennligst merk: I tillegg til "Over-the-Air"-oppdateringene, oppdaterer vi også forhåndsinstallerte apper i bilen. Disse programmene kan installeres separat. I noen tilfeller må den nyeste programvare være installert for at appen skal kunne installeres.

Forutsetninger ID.Software2.3

ID.Software2.3 er den aller første oppdateringen som kan installeres "Over-the-Air", uten at du må oppsøke et sertifisert merkeverksted. På denne siden får du en oversikt om hva som er nytt.

Vennligst merk:

 • Du må ha ID.Software2.1 installert i bilen* og være en registrert We Connect ID.-bruker for å kunne installere "Over-the-Air"-oppdateringen.
 • Ny funksjonalitet kan variere avhengig av modell, modellår og ekstrautstyr.
 • ID.Software2.3 må være installert for at du skal motta framtidige oppdateringer.
 • Enkelte fremtidige programvareoppdateringer vil ikke være tilgjengelige som "Over-the-Air"-oppdateringer og må installeres hos en sertifisert Volkswagen-forhandler.

* Har du ikke har mottatt  ID.Software2.1-oppdateringen enda, kontakter du Volkswagen-forhandlerenOpens an external link din.

En kvinne sitter i sin VW ID og trykker på telefonen – VW Over-the-Air oppdatering

Du må også ha en aktiv We Connect ID.-bruker. Denne er gratis de første tre årene og gir deg mange fordeler. Du kan for eksempel med din smarttelefon varme opp eller kjøle ned kupéen eller sjekke batterinivået.

Har du ikke aktivert en We Connect ID.-bruker?
Du finner mer informasjon om tjenesten og hvordan du registrerer deg her.

Hva er inkludert i ID.Software2.3?

Infotainmentsystemet får nytt utseende med ID.software2.3. De digitale knappene har fått ny design, fontene er endret og plasseringen av meny-ikonene er optimalisert. Det gjør det enklere å se informasjonen i infotainmentsystemet, og det blir enklere å bruke. Hjem-knappen tilpasses konteksten, og kan personaliseres.

Slik oppdaterer du til ID.Software2.3

Vi viser deg hvordan du oppdaterer din ID. steg for steg*

--:--

Opplever du utfordringer knyttet til installering av ID.Software 2.3? Les mer om våre tips og råd.

Ofte stilte spørsmål ID.Software 2.3

Tips og råd ID.Software 2.3

Vennligst merk: Hvis du har installert We Connect ID.-appen og har en gyldig We Connect-avtale, kan du gå direkte til trinn 4.

 1. Last ned We Connect ID.-appen til smarttelefonen din. Du finner We Connect ID.-appen for Android i Google Play Store og for iOS i App Store.
  Gå til App StoreOpens an external link
  Gå til Play StoreOpens an external link
 2. Følg instruksjonene i appen, logg på og legg til bilen din.
 3. Aktiver We Connect-avtalen. Det gjør du ved å følge instruksjonene i appen.
 4. Dersom elbilen din er i online-modus, lastes nye oppdateringer ned automatisk under kjøring.
 5. Når du har parkert bilen, velger du den tilgjengelige oppdateringen. Du finner mer informasjon om innholdet i oppdateringen under «Mer informasjon».
 6. Du kan ikke lade bilen mens "Over-the-Air"-oppdateringen installeres. Sørg for at batterinivået er minst 50%, og ta deretter ut ladekabelen. Installer oppdateringen. Hvor lang tid installeringen tar avhenger av størrelsen på oppdateringen. Dersom det er andre ting som må gjøres før du kan installere (f.eks. lukke vinduene, slukke lysene), får du beskjed om dette i infotainmentsystemet. Oppdateringen starter når du forlater bilen og låser den.
 7. Du kan ikke bruke eller lade bilen mens oppdateringen installeres.
En mann sitter i en VW ID og ser på infotainmentsystemet
Viktig informasjon om oppdateringen

Når frontkameraet for førerassistentsystemene oppdateres, er de kamerabaserte førerassistentsystemene (Lane Assist, Travel Assist osv.) ikke tilgjengelig. Dette angis med gule advarsler og symboler på displayet i bilen. Rent teknisk kan dette sammenlignes med «snø på kameraet», noe du kanskje allerede opplevde i fjor vinter. Når programvareoppdateringen er installert, vil de ulike førerassistentsystemene være tilgjengelige igjen. Vi sender deg en e-post der du kan samtykke til å motta oppdateringen. Følg med i innboksen for e-postadressen du har lagret i din Volkswagen ID.-bruker.

Ofte stilte spørsmål – ID.Software2.3
Tips og råd – ID.Software2.3

Opplever du problemer med å installere oppdateringen har vi flere tips til hva du kan prøve å gjøre. Vi har så langt funnet flere grunner til at nedlastingen av programvaren blir forsinket, og vi fortsetter å analysere nye data hver dag. Noen av årsakene til forsinkelsene vil bli utbedret i løpet av kort tid eller til neste oppdatering, mens andre må analyseres grundigere.

Nedlastingen starter forsinket

Vilkår Volkswagen

 • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

  Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

  Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.