Sidevisning av en blå VW ID.4, to personer prater, i forgrunnen ser man en VW ID.3 bakfra
1,2

Veihjelpen er aldri langt unna

Veihjelpen er aldri langt unna

Har du punktert et dekk eller har havnet i en ulykke? Med aktiveringen av veitjenesten3 i din ID., er hjelpen aldri langt unna. Mobil sikkerhet har aldri vært mer komfortabelt.

Nødanropstjeneste i din ID. 

Hvis din ID registrerer en alvorlig ulykke, blir det automatisk tilkalt hjelp via nødanropssystemet eCall, som er obligatorisk i EU, mens alle viktige data videresendes til nærmeste redningssentral. Du kan også bruke SOS-knappen i bilen for å sende et nødanrop manuelt. Du vil da bli sendt til nærmeste nødsentral3. Tjenesten krever ikke aktivering av We Connect. 

Blikk nedenfra på førerplassen i VW ID.4 med panoramaglasstak, mann i førersetet bruker kontroller i takkonsollen
En kvinne som bruker en smarttelefon ses gjennom sidevinduet på en VW ID.3

Veihjelp i din ID. 

Du kan når som helst aktivere veihjelp3 i din ID. hvis behovet for hjelp oppstår. Med et knappetrykk kobles du automatisk til et kundesenter som gir deg konkrete håndteringsanbefalinger eller sender en Volkswagen-servicebil til deg. Hvis du har inngått en We Connect-kontrakt, overføres bildataene dine automatisk, slik at bilens data kan analyseres.

4.
De mobile online-tjenestene fra We Connect bruker 2G-/3G-/LTE-mobilnett. 2G-/3G-mobilnettene blir slått av gradvis fra 2020 av nettverksleverandørene. Fra dette tidspunktet kan de mobile online-tjenestene bli begrenset.

ID. holder deg i kjørebanen og avstand til andre traffikanter 

Den valgfrie reiseassistenten med anonymiserte data5 kan holde din ID. midt i kjørebanen, samtidig som den automatisk opprettholder6 avstanden til kjøretøyet foran. Reiseassistenten holder i tillegg et øye med trafikken rundt for å hjelpe deg med å skifte fil på motorveien hvis du ønsker det. I kombinasjon med We Connect og en tilsvarende tilleggsavtale for anonymiserte data kan den også brukes på landeveier med kun ett kjørefelt.7

skjematisk fremstilling av kjøreassistenten “Travel Assist” i en VW ID.5

Nyttige snarveier

Ta de digitale mulighetene i din ID. Modell til et nytt nivå.

Bruk din smarttelefon for å ha oversikt over din ID.

Svar på de oftest stilte spørsmålene om våre mobile online-tjenester finner du her.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

1.
For å kunne bruke tjenestene til We Connect og We Connect Plus for ID. Familie trenger du en Volkswagen-brukerkonto og må logge deg på We Connect/ We Connect Plus med brukernavn og passord. Du inngår så en separat avtale We Connect / We Connect Plus med Volkswagen AG på nett. Avtalen for We Connect for ID. Familie er ikke begrenset til en periode på tre år. We Connect Plus er først begrenset til en periode på tre år og kan forlenges mot kostnader etter denne perioden. Etter å ha fått overlevert bilen har du 90 dager til å registrere bilen via myvolkswagen.net eller We Connect ID. appen (tilgjengelig i App Store og Google Play Store) og til å bruke We Connect Plus-tjenestene for hele varigheten av den avtalte gratisperioden. Ved senere registrering forkortes den kostnadsfrie prøveperioden tilsvarende. Enkelte mobile online-tjenester til We Connect / We Connect Plus kan kun betjenes over We Connect ID. App. Den kostnadsfrie appen kan brukes på en smarttelefon med egnet iOS- eller Android-operativsystem og et datakompatibelt SIM-kort med en eksisterende eller separat mobilavtale mellom deg og mobilnettleverandøren din. Avhengig av mobilabonnementet ditt kan datautveksling via Internett medføre ekstrakostnader (f.eks. roaming-gebyr). Dette gjelder særlig ved bruk i utlandet.De mobile online-tjenestene er tilgjengelig for den angitte avtaleperioden og kan underlegges innholdsmessige endringer i løpet av avtaleperioden. Tjenestene som er inkludert i pakkene We Connect og We Connect Plus kan variere fra land til land. Tilgjengeligheten er også avhengig av bilmodell, utstyr og installert programvareversjon. Dette gjelder også tjenester fra tredjepartsleverandører. Du finner mer informasjon på www.connect.volkswagen-we.com og hos din Volkswagen-partner. Vær også oppmerksom på de gjeldende generelle vilkår for de digitale tjenester til ID. Familie.
2.
De angitte forbruks- og utslippsverdiene er fastsatt i henhold til de lovbestemte måleprosedyrene. Siden 1. september 2017 har enkelte nye biler allerede blitt typegodkjent iht. WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure), en mer realistisk testmetode for måling av drivstofforbruk og CO2-utslipp. Fra 1. september 2018 vil WLTP gradvis erstatte den nye europeiske kjøresyklusen (NEDC). På grunn av de mer realistiske testbetingelsene er drivstofforbruket og CO2-utslippsverdiene målt av WLTP i mange tilfeller høyere enn de som måles med NEDC. Dermed kan det fra 1. september 2018 bli tilsvarende endringer i bilavgiftene. Ytterligere informasjon om forskjellene mellom WLTP og NEDC finner du på https://www.volkswagen.no/no/tilkoblings-og-mobilitetstjeneste/wltp.html. Foreløpig skal fortsatt NEDC-verdier formidles. Når det gjelder nye biler som er typegodkjent i henhold til WLTP, er NEDC-verdiene avledet fra WLTP-verdiene. De ekstra angivelsene av WLTP-verdier kan oppgis frivillig frem til bruken blir obligatorisk. Forutsatt at NEDC-verdiene er oppgitt som intervallverdier, refererer de ikke til en enkelt, individuell bil og utgjør ikke en del av tilbudet. De tjener kun til sammenligningsformål mellom de ulike biltyper. Tilleggsutstyr og tilbehør (påmonterte deler, dekkstørrelse osv.) kan endre relevante bilparametre, som vekt, rullemotstand og aerodynamikk, og i tillegg til påvirkning fra vær- og trafikkforhold og individuell kjøreadferd, kan det også påvirke drivstofforbruk, strømforbruk, CO2-utslipp og bilens kjøreytelsesverdier. Ytterligere opplysninger om offisielt drivstofforbruk og de offisielle, spesifikke CO₂-utslippene fra nye personbiler finner du i «Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO₂-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen» (retningslinjer for drivstofforbruk, CO₂-utslipp og strømforbruk), som er gratis tilgjengelig hos alle forhandlere og hos DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen (www.dat.de/co2). Effektivitetsklasser vurderer biler i henhold til CO2-utslippene med hensyn til bilens egenvekt. Biler som tilsvarer gjennomsnittet får bokstaven D. Biler som er bedre enn dagens gjennomsnitt får bokstavene A+++, A++, A+, A, B eller C. Biler som er dårligere enn gjennomsnittet får bokstavene E, F eller G. Opplysningene her gjelder EF-typegodkjenning til valgt modell og deres serieutstyr iht. direktiv 2007/46/EF. Ekstrautstyr som du har valgt for konfigurasjonen kan føre til at din konfigurerte modell tilsvarer en annen godkjent type på grunn av valgt utstyr, enn den ville ha vært uten ekstrautstyr. Derfor kan det oppstå avvik i opplysningene for din konfigurerte modell. De oppgitte CO2-verdiene er verdier som ble formidlet i rammen av bilens typegodkjenning.
3.
Kun for ID. modeller som ble leverte med minst programvare 3.0.
5.
Valgfritt ekstrautstyr for ID. -modeller som ble levert med minst programvare 3.0. 
6.
I rammen av grensene til systemet.
7.
Førerassistentfunksjonen "Travel Assist med anonymiserte trafikkdata" kan kun brukes i rammen av grensene til systemet og kun til bilens topphastighet. Personen som kjører har alene ansvar for å kjøre bilen sikkert og må alltid være klar til å overta for hjelpesystemet. Når personen som kjører griper inn, så får hen alltid tilbake full kontroll. Hjelpefunksjonen kan alltid aktiveres og deaktiveres med tasten på multifunksjonsrattet. For å aktivere tjenesten "Travel Assist med anonymiserte trafikkdata" for første gang trenger du en Volkswagen-ID og en gyldig avtaleperiode for We Connect (se detaljer om dette her: https://www.volkswagen.no/no/oppdateringer-og-systemer/we-connect/aktivieringsinstruksjoner.html). I tillegg er en separat avtale for anonymiserte trafikkdata nødvendig, den såkalte online-andelen. Etter utlevering av bilen har du 90 dager på deg til å aktivere online-funksjonen "Travel Assist med anonymiserte trafikkdata". Etter at denne fristen er utløpt begynner den første bruksperioden til online-andelen automatisk. Du har mulighet til å forlenge avtaleperioden mot et gebyr etter at første bruksperiode er utløpt.Online-andelen til Travel Assist er tilgjengelig i følgende land: Belgia, Bulgaria, Danmark, Tyskland, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Storbritannia og Nord-Irland, Irland, Italia, Kroatia, Latvia, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederland, Norge, Østerrike, Polen, Portugal, Romania, Sverige, Sveits, Slovakia, Slovenia, Spania, Tsjekkia, Ungarn og Kypros. Online-andelen til "Travel Assist med anonymiserte trafikkdata" kan kun brukes i rammen av mobilnett-dekningen og ved tilsvarende personverninnstillinger og kan alltid deaktiveres i We Connect ID. App og på myVolkswagen. Online-funksjonene, det vil si anonymiserte trafikkdata, gjøres tilgjengelig gjennom en integrert internettforbindelse i bilen. Datakostnader som tilkommer for nettdekning innenfor Europa dekkes av Volkswagen AG. Avhengig av mobilabonnementet ditt kan datautveksling via Internett medføre ekstrakostnader (f.eks. roaming-gebyr). Dette gjelder særlig ved bruk i utlandet. Tjenestene er tilgjengelig for den angitte avtaleperioden og kan underlegges innholdsmessige endringer, eventuelt fjernes i løpet av avtaleperioden. Du finner mer informasjon på www.connect.volkswagen-we.com og hos din Volkswagen-partner. Informasjon om priser på mobilnettbruk får du fra din mobilnettleverandør.
  • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

    Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

    Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.