2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Bilbatteri fra Volkswagen

Bilbatterier fra Volkswagen Originaldeler®.

Stadig flere assistentsystemer i bilen gjør at du kan kjøre mer miljøvennlig og på en mer komfortabel måte. For at dette skal være mulig, trenger bilen et kraftig og pålitelig startbatteri som forsyner den med korrekt mengde strøm.

Ofte stilte spørsmål om bilbatterier:

 • Hvorfor er det viktig med service på bilbatteriet?
  Bilbatteriet er en slitedel og må skiftes fra tid til annen. Det skyldes at det dannes blysulfatkrystaller på batteriets blyplater når batteriet utlades. Dette reduserer på sikt strømflyten. Jo flere blysulfatkrystaller det er på platene, desto lavere kapasitet har batteriet.
 • Når bør jeg skifte bilbatteri?
  Når batteriet bør byttes, avhenger av flere faktorer, for eksempel om bilen står mye i ro eller ofte kjører korte strekninger. Som en hovedregel bør du få bilbatteriet sjekket hvert fjerde år. Dermed er du sikret at det fungerer som det skal.
 • Kan jeg bytte bilbatteri selv?
  Det sikreste for både deg og din Volkswagen er å få fagpersoner til å bytte batteriet på bilen din. Det er tross alt ikke helt ufarlig å bytte et bilbatteri. Batterisyre er svært etsende, gasser kan eksplodere og et feil montert batteri kan føre til skader på bilen.
 • Hvorfor kan det være skadelig med feil type batteri?
  Mange av Volkswagens biler har et batteristyringssystem som blant annet registrerer bilbatteriets ladenivå og regulerer bilens strømforbruk. Dette fungerer kun når batteriet er nøyaktig tilpasset bilen, og systemet gjenkjenner batteriet via en kode. Ellers kan belastningen på batteriet bli unødvendig stor eller utladingen kan bli for kraftig. Dette kan resultere i varige skader.

Fordelene med Volkswagen Originale startbatterier.


Volkswagen Originale startbatterier gir energi som er nøyaktig tilpasset din Volkswagen, og med Volkswagen originalt startbatteri kan du være sikker på at bilen din alltid starter, selv på en iskald vintermorgen. Batteriet muliggjør miljøvennlige funksjoner som start-stopp-system, og gjør at du kan bruke kupévarmer, radio og andre ting som gjør kjøreturen mer behagelig. 

Fordeler for deg

 • Startbatteriene er spesialtilpasset og leverer akkurat så mye energi som din Volkswagen trenger.
 • Takket være en over gjennomsnittlig høy andel bly samt materialer av høy kvalitet, gir startbatteriene mer effekt.
 • Et startbatteri med konstant energi. (Lav selvutlading i hele batteriets levetid.)

Når ble batteriet mitt produsert
Er du usikker på hvor gammelt Volkswagen-batteriet på bilen din er? Du kan lese det av enkelt av på minuspolen -  produksjonsuke og år er preget inn. 

Har du spørsmål eller trenger hjelp? 

Da er vi her for deg. For oss er du den viktigste. 

Nyttig å vite om bilbatterier.

8 ting du kanskje ikke vet om bilbatteriet ditt.

Slik sørger du for lengst mulig levetid på bilbatteriet.

Godt og riktig vedlikehold av bilbatteriet er avgjørende for at bilbatteriet skal fungere som det skal, og for at det skal kunne ha en så lang batterilevetid som mulig. Generelt er det vanskelig å si noe konkret om gjennomsnittlig levetid på et bilbatteri fordi det avhenger av kvaliteten på batteriet, hvordan du kjører, om du har mest korte turer eller lange turer, lagring av bilen i lengre perioder etc.

Bilbatteriet er selve hjertet i bilen fordi det sørger for strøm til motoren og det elektriske anlegget. Et flatt batteri passer aldri, så her får du flere gode tips til hvordan du kan sørge for lengst mulig levetid på bilbatteriet.

6 enkle vedlikeholdstips.

Slik kan du øke levetiden på bilbatteriet og unngå startproblemer på vinteren:

Rekuperasjon og start-stopp-systemet sparer drivstoff.

Vil du gjøre noe bra for miljøet og for lommeboken? Volkswagens bilmodeller som har funksjoner som start-stopp-system og gjenvinning av bremseenergi (rekuperasjon) gjør sitt for å skåne miljøet vårt. Dette forutsetter imidlertid et kraftig startbatteri.

Slik fungerer rekuperasjon.

Når du tar foten av gasspedalen eller bremser, går vanligvis en del av bilens bevegelsesenergi tapt. Rekuperasjon sørger for at en del av denne energien gjenvinnes. Funksjonen belaster generatoren (dynamoen) kraftigere i denne fasen, og tilfører dermed batteriet mer energi. Generatoren omdanner bevegelsesenergien til strøm – akkurat som en sykkeldynamo. Under akselerasjon belastes generatoren lite eller ikke i det hele tatt. Det skyldes at bilen nå bruker energien som tidligere ble lagret i batteriet. Dette reduserer både utslipp og drivstofforbruk.

Spar drivstoff med bilens start-stopp-system.

Med start-stopp-systemet sparer du drivstoff hver gang du står på rødt lys. Ved et stopp slår start-stopp-systemet automatisk av motoren når du tar foten av clutchen (manuelt gir) eller holder bremsepedalen inne (DSG automatgir), og starter den igjen når du trår inn clutchen eller tar foten av bremsepedalen igjen. Dermed reduserer du drivstofforbruket med inntil 0,2 liter per 100 km. Dette forutsetter at bilen har et batteri med høy syklusstabilitet, dvs. at det opprettholder ytelsen også ved hyppig lading og utlading.

Snarveier.