2.16.93.1, 2019-06-21 00:13:24
Garanti og mobilitet med bil

Alt om nybilgaranti og mobilitetsgaranti ved bilulykke eller driftsstans.

Det skal være trygt å kjøre og å eie en bil fra oss. Du som allerede kjenner til Volkswagen er kanskje kjent med hvilken kvalitet som kjennetegner våre biler. Dette bidrar til lavere servicekostnader og en høy andrehåndsverdi. Alle nye Volkswagen personbiler har en Norgesgaranti som gjelder i 5 år/100.000 km, avhengig av hva som først inntreffer.

Les mer om tiltak og hjelp fra oss ved bilulykke og driftsstans

Volkswagen mobilitetsgaranti på bil

Mobilitetsgaranti.

Utvidet sikkerhet.

Hva er mobilitetsgaranti?

Ved å følge Volkswagens anbefalte service- og vedlikeholdsprogram får du automatisk 24 timers mobilitetsgaranti. Dette gir deg trygghet hele veien, hele døgnet!

24 timers mobilitetsgaranti.

Alle Volkswagen personbiler fra modellår 1986 kan ha/få mobilitetsgaranti, forutsatt at Volkswagen serviceprogram følges og at anbefalte reparasjoner blir utført. Mobilitetsgarantien fornyes ved hver service, men det forutsetter at servicen utføres av et Volkswagen verksted for at mobilitetsgaranti skal være gyldig til enhver tid. 

Mobilitetsgarantien i korte trekk.

Hva dekker mobilitetsgarantien?

  • Overnatting på hotell: Er det hensiktsmessig å vente på bilen, dekker mobilitetsgarantien overnatting på hotell for både fører og passasjerer i 1 døgn (kan ikke kombineres med erstatningsbil). 
  • Starthjelp: Både starthjelp og hjelp til skift av defekt hjul eller eventuell inntauing ved punktering dekkes av Mobilitetsgarantien.
  • Gratis erstatningsbil: Kan ikke merkeverkstedet vårt reparere bilen din umiddelbart, dekkes erstatningsbil med fri kjørelengde i inntil 3 dager (med unntak av drivstoff og bompenger) for personbil. 

Hva dekker mobilitetsgarantien ikke?

  • Punktering: Leiebil dekkes ikke ved punktering.
  • Selvforskyldte uhell:  Drivstoffmangel, feilfylling eller utelåsing, dekkes ikke. Det samme gjelder ved kollisjon, utforkjøring, drivstoffmangel på grunn av is eller voksdannelse i drivstoffsystemet eller driftsstans med bakgrunn i reparasjoner utført ved et ikke-merkeverksted. Kostnadene for reparasjon av feilen som er årsaken til driftsstansen, dekkes ikke av mobilitetsgarantien. Her foretas de samme vurderinger som ved et vanlig verkstedbesøk som ikke er forårsaket av uforutsett stopp.
  • Gjentatt starthjelp: Dekkes ikke dersom bilen ikke har vært innom 

Hjelp fra Viking redningstjeneste med bilberging.

Volkswagen Tiguan service

24 timers mobilitetsgaranti er et samarbeid med Viking Redningstjeneste, og hjelp tilkalles ved å ringe 91504444/+4791504444 for utland. Dette nummeret kan også benyttes for å få hjelp selv uten gyldig mobilitetsgaranti, men da vil bileier bli belastet kostnadene for assistansen.

Trygg med mobilitetsgaranti.

God beskyttelse og praktisk hjelp.

Et stort utvalg av tjenester, fra hjemtransport til lån av bil i utlandet.

Internationalt.
Gjelder i Vest-Europa og mange av de østeuropeiske landene

Gratis for biler som følger serviceheftets intervaller

Volkswagen nybilgaranti

Nybilgaranti – 5 års Norgesgaranti på nybil.

Det er fint å vite om garantiordningene som følger med bilen.

Nybilgarantien gjelder i 5 år eller 100.000 km, avhengig av hva som først inntreffer, og gjelder for biler importert av Harald A.Møller AS. For at garantien skal være gjeldende må service, vedlikehold og reparasjoner til enhver tid utføres i henhold til Volkswagens fastsatte normer.

Garantien begrenser ikke garantitakerens lovfestede rettigheter i hht. norsk lov (Lov om kjøp, Lov om Forbrukerkjøp) overfor selger ved mangler, og heller ikke eventuelle krav i hht. lov om produktansvar.

Direkte slitasjedeler og justeringsarbeider er unntatt fra garantien.

5 års Norgesgaranti på Volkswagen originaldeler®.

Garantien gjelder i 5 år eller 100.000 km, avhengig av hva som først inntreffer og gjelder for deler importert av Harald A.Møller AS. Direkte slitasjedeler er unntatt fra garantien.

Lakkgaranti.

Alle nye Volkswagen personbiler garanteres i 3 år fra leveringsdato mot skader i lakken som kan føres tilbake til feil i produksjonen. Skader som er oppstått på grunn av ytre påvirkning, faller naturlig nok utenfor.

Batterigaranti på plug in hybrider og elbiler.

Volkswagen er kåret til best i test av sin batterigaranti av Forbrukerrådet. Du kan lese testen om batterigaranti her.

Alle nye ladbare hybridbiler og elbiler fra Volkswagen leveres fra fabrikk med 8 år/160.000 km garanti på batteripakken. Volkswagen garanterer at batteriet skal holde minst 70% kapasitet i inntil 8 år/160.000 km. Garantien forutsetter lading i henhold til bilens instruksjonsbok og med originalt ladeutstyr.

12 års garanti mot gjennomrusting.

Alle nye Volkswagen leveres med 12 års garanti mot gjennomrusting av karosseriet. Med gjennomrusting menes her at det er oppstått hull i karosseriplatene som har utviklet seg innenfra (fra hulrom) som ikke kan forventes å bli oppdaget tidligere i forbindelse med lakkvedlikehold ihht anbefalinger i bilens instruksjonsbok.
Skadene må ikke være forårsaket av ytre påvirkning.

Bremsegaranti.

Som karosseriet og en del andre komponenter utsettes også bremserklosser for saltskader. Dette kan f.eks forårsake rust på bremseskiver. Rustne bremseskiver dekkes generelt ikke av garantien i tilfeller hvor dette skyldes ytre påvirkning. Det er derfor viktig at bremsene brukes aktivt, gjerne med en litt kraftig oppbremsing i blant, spesielt hvis du har elbilen e-Golf eller e-up!. Det er viktig å følge bilens serviceintervaller for å redusere skadeutviklingen ved at slike ev. skader oppdages i tide. Saltskader kan det til dels forebygges mot ved regelmessig renhold ved spyling av bremsene. 

3 fakta om mobilitetsgaranti.

Snarveier