vw eu kontroll

Tid for EU-kontroll?

Her finner du alt du behøver å vite om EU-kontroll. Lurer du f.eks på når og hvor ofte du må utføre EU-kontroll på bilen, hva prisen er, hva som sjekkes og hvilke regler som gjelder? Her får du svarene.

Tid må bilen på EU-kontroll?

Etter at personbiler er førstegangsregistrert skal de EU-kontrolleres første gang i det fjerde kalenderåret, deretter hvert annet år. Biler med tillatt totalvekt over 3500 kg skal kontrolleres første gang i det andre kalenderåret etter 1. gangs registrering og deretter årlig.

Hos Statens Vegvesen finner du ut når fristen for EU-kontroll er for din bil.

Hva er en EU-kontroll?

EU-kontroll eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) er en lovpålagt sjekk av bilen din som har til hensikt å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Som bileier er det med andre ord ditt ansvar å sørge for at kjøretøyet ditt blir kontrollert og godkjent innen kontrollfristen for å unngå begjæring om avskilting. Vår anbefaling er at du bestiller tid for EU-kontroll i god tid slik at eventuelle reparasjoner på bilen kan foretas før fristen går ut.

Ditt Volkswagen-verksted utfører EU-kontroll etter myndighetenes retningslinjer. Dette er en omfattende kontroll av ca. 150 punkter på din bil. Her er noe av det som sjekkes:

Sjekkliste EU-kontroll

service og eu kontroll hos vw merkeverksted

Hva koster en EU-kontroll?

priser på eu kontroll vw

Pris på EU-kontroll er ikke faste, men varierer fra forhandler til forhandler.

Be om pristilbud direkte i vårt bookingsystem eller kontakt merkeverksted for mer informasjon.

Vi har oversikt over akkurat din bil og du vil få invitasjon til EU-kontroll fra oss når de nærmer seg, og i god tid før fristen utløper.

Be om pristilbud på EU-kontrollOpens an external link

Nyttige snarveier