vw klimarens merkeverksted

Klimarens
Personbil

Sommervarmen kan komme brått på, og det samme gjør behovet for aircondition. Men med varme kommer fukt, og ved fukt oppstår lett muggsopp og bakterier som via klimaanlegget kan spre både vond lukt og muggsoppsporer i luften du puster inn i bilen. 

Etter en lang og kald vinter er det derfor lurt med en god vårrens av bilens klimaanlegg ved å foreta en klimarens. Dette gir deg ikke bare et velduftende kupé, men er i tillegg en viktig del av vedlikeholdet som forlenger levetiden på bilen din.

Har vond lukt i bilen blitt et problem kan det være smart å foreta en klimarens. Våre merkeverksteder er eksperter på våre biler og står klare til å hjelpe.

Tegn på at bilen trenger klimarens

Mange er kanskje ikke klar over at klimarens er en nødvendig del av bilens vedlikehold. Derfor tar mange kontakt med oss først når problemet allerede har oppstått.

Behovet for klimarens melder seg gjerne når bilen har fått en påtrengende, vond lukt som kan sammenlignes med lukten fra en gammel gymbag, gammelt treningstøy eller våt hund. Denne lukten kan oppstå nærmest over natten, og gjerne i overgangen fra et tørt, kjølig vintervær til et varmt og fuktig vårklima.

vw luftfilter klimarens
Pollenallergikere og klimarens

Hvis du er utsatt for pollenallergi vil det være særdeles gunstig å både desinifisere klimaanlegget og bytte pollenfilteret så tidlig på våren som mulig.

Dette gjelder også dersom du kjører med barn i bilen, og vil sikre et optimalt klima i kupeen til enhver tid. I verste fall kan det være skadelig å puste inn mugg og bakterier over lang tid. Det også viktig å være oppmersom på at innhalering av mugg og bakterier over tid for enkelte kan medføre trøtthet, hodepine og influensalignende symptomer.

Problemet ligger i klimakondensatoren hvor bakteriene yngler seg under gunstige forhold på våren. Ved en klimarens av varmeapparatet brukes en kraftig fordamper til å drepe bakteriene og samtidig etterlate et stoff som gir god lukt og forebygger at problemet kommer tilbake på en stund. Du må likevel huske å gjenta denne behandlingen fra år til år. Kombinert med bytte av pollenfilter vil dette sikre et vesentlig sunnere og mer behagelig klima i bilen.

vw rent filter klimarens