Frie verksteder vw

Frittstående verksteder

Alle seriøse aktører kan søke om verkstedsertifisering for Volkswagen.

Alle seriøse aktører kan søke om verkstedsertifisering for Volkswagen.

Hvordan søke om verkstedsertifisering?

Alle seriøse aktører kan søke om verkstedsertifisering for ett eller flere av bilmerkene Harald A. Møller importerer. Uavhengig av hvor stort du driver, vil du gjennom en sertifisering få tilgang til vår service- og reparasjonslitteratur. 

Kontakt oss for mer informasjon og søknadsskjema ved å sende e-post til kundeservice@moller.no. Så snart vi har mottatt og gått igjennom detaljene for søknaden, vil du bli kontaktet av Harald A. Møller AS for mer informasjon og videre fremdrift.

Relevant informasjon for frie verksteder

Verkstedlitteratur, verktøy, delekatalog og diagnosesystemer er også tilgjengelige for frie verksteder. Les mer og finn kontaktinformasjon om dette på pds.noOpens an external link.

VW merkeverksted

Forskjellen mellom sertifiserte og frie verksteder

Forskjellene beskrives i detalj under, men kort oppsummert er forskjellen relativt stor. Først og fremst er kravet til administrativt arbeid, regnskap samt IT- og verkstedutstyr langt mer omfattende for et sertifisert verksted.

Spesialverktøy og annet utstyr på verkstedet skal i mange tilfeller være av en spesifisert type. Dette spesifiseres av Harald A. Møller AS ved forespørsel.

Verksteder uten sertifisering:
 • Kan kjøpe tilgang til reparasjonslitteratur fra produsenten etter behov (fås gjennom erWin).
 • Kan kjøpe verktøy og verkstedutstyr som produsenten tilbyr.
 • Kan kjøpe tilgang til produsentens programvare for testere (ODIS) som gir mulighet til å gjøre normale reparasjoner, men da uten tilgang til sensitiv og sikkerhetsrelatert programvare for bilen. Merk at dette krever at verksted blir registrert i fabrikkens oversikt med et forhandlernummer, slik at det kan spores hvilket verksted som har utført jobber.
 • Kan søke om full tilgang til sensitiv og sikkerhetsrelatert programvare, men da må hver enkelt bruker registreres med personlig tilgang (GeKo).
 • Kan ikke utføre garantijobber.
 • Kan ikke bruke våre merker sine logoer etc. i markedsføring av tjenester.
Verksteder med sertifisering kan/må i tillegg:
 • Søke om sertifisering som servicepartner for ett eller flere av våre merke etter fabrikkens sjekkliste og EU-regelverkets krav.
 • Få full tilgang til produsentens deler, verktøy, verkstedutstyr og programvarer.
 • Bruke fabrikantens logoer o.l. i all markedsføring.
 • Utføre alle jobber innenfor det man er sertifisert for (eks «vanlig» service og reparasjon, bilskade, høyvolt, gassdrift etc.).
 • Utføre garantireparasjoner og oppgraderinger.
 • Få samme sertifiseringen som våre forhandlere har.
 • Bli en del av Harad A. Møller sitt forhandlernettverk med tilgang til våre IT-systemer etc.

Nyttige snarveier

Vilkår Volkswagen

 • Priser og utstyr: Avbildede bilmodeller vist på denne nettsiden kan avvike fra bilmodellutvalget som tilbys i Norge. Bilene kan også være avbildet med utstyr som medfører ekstra kostnader eller med lakkfarger/utstyr som ikke er tilgjengelig for visse bilmodeller/utstyrsversjoner som tilbys i Norge. Alle bilmodell- og utstyrspriser, med unntak av priser på våre helelektriske biler/varebiler med totalpris under 500 000 (som har mva.-fritak), er oppgitt i norske kroner inkludert mva., vektavgift, frakt- og leveringsomkostninger levert Oslo. Frakt til forhandler utenfor Oslo og årsavgift kommer i tillegg. Beregnet bilavgift er mva.-fri og oppgitt uten mva. Informasjon om priser, spesifikasjoner, standardutstyr, ekstrautstyr, setetrekk og farger kan endres uten forvarsel. Sjekk derfor alltid med din lokale Volkswagen forhandler at bil med ønskede spesifikasjoner faktisk kan leveres med det utstyret du ønsker. Vær oppmerksom på at alle tilvalg av ekstrautstyr øker totalvekten på kjøretøyet som igjen påvirker WLTP-utslippsberegning, eventuell rekkevidde og endelig pris på bilen.

  Rekkevidde: Oppgitt rekkevidde for våre hybrid og helelektriske bilmodeller er den maksimale rekkevidden oppnådd målt etter WLTP-testprosedyre. Rekkevidden påvirkes av ulike faktorer slik som; valgt ekstrautstyr, nyttelast, taklast, bagasje, tilhengervekt, drivlinje og antall passasjerer da dette er med på å øke vekten på elbilen/elvarebilen. Rekkevidden vil også kunne påvirkes ytterligere av alt fra kjørestil, hastighet, felgstørrelse og kjøreforhold til utetemperatur og bruk av komfort- og funksjonsutstyr under kjøring. Ladeeffekt: Alle oppgitte verdier for ladeeffekt er maksimalverdier. Hvilken ladeeffekt som oppnås avhenger av flere faktorer; batteritemperatur og batteriprosent ved ladestart og/eller antall brukere i en ladestruktur kan også begrense ladeeffekten. For DC lading er det helt normalt at ladeeffekten vil stige raskt for så å starte en gradvis reduksjon i ladeeffekten. For både AC og DC lading vil ladeeffekten reduseres betydelig når man overstiger 80 % SOC (batteriets ladenivå).

  Finansiering: All privat finansiering forutsetter minst 30% egenkapital og finansiering gjennom vårt finansieringsselskap Volkswagen Financial Services. Renten er flytende. Det tas til enhver tid forbehold om skrivefeil, feil i priser og bilder på nettsiden.