Bilbatteri fra Volkswagen

Bilbatterier fra Volkswagen Originaldeler®

Stadig flere assistentsystemer i bilen gjør at du kan kjøre mer miljøvennlig og på en mer komfortabel måte. For at dette skal være mulig, trenger bilen et kraftig og pålitelig startbatteri som forsyner den med korrekt mengde strøm.

Fordelene med Volkswagen Originale startbatterier

Volkswagen Originale startbatterier gir energi som er nøyaktig tilpasset din Volkswagen, og med Volkswagen originalt startbatteri kan du være sikker på at bilen din alltid starter, selv på en iskald vintermorgen. Batteriet muliggjør miljøvennlige funksjoner som start-stopp-system, og gjør at du kan bruke kupévarmer, radio og andre ting som gjør kjøreturen mer behagelig. 

Fordeler for deg

  • Startbatteriene er spesialtilpasset og leverer akkurat så mye energi som din Volkswagen trenger.
  • Takket være en over gjennomsnittlig høy andel bly samt materialer av høy kvalitet, gir startbatteriene mer effekt.
  • Et startbatteri med konstant energi. (Lav selvutlading i hele batteriets levetid.)

Når ble batteriet mitt produsert?

Er du usikker på hvor gammelt Volkswagen-batteriet på bilen din er? Du kan lese det av enkelt av på minuspolen -  produksjonsuke og år er preget inn. 

De ulike typene bilbatterier

Volkswagens originale startbatterier har en over gjennomsnittlig høy andel bly samt materialer av høy kvalitet som sikrer sikker tilgang på energi og økt ytelse. Trenger din Volkswagen nytt batteri, er de vedlikeholdsfrie originalbatteriene den beste løsningen. Her er en oversikt over de ulike variantene av bilbatterier. 

Nyttig å vite om bilbatterier

8 ting du kanskje ikke vet om bilbatteriet ditt.

Derfor opplever du motorstopp på bilen å fungere

Årsak nr. 1 til at bilen får driftsstans

I henhold til ADACs (Tysklands og Europas største forbund for bilister) statistikk over driftsstans, er bilbatteriet den hyppigste årsaken til at biler får driftsstans.

bilbatteriet er hjertet i bilens elektriske anlegg

Hjertet i bilens elektriske anlegg

Start-stopp-system, kupévarmer og rekuperasjon (gjenvinning av bremseenergi) –bilenes elektriske anlegg blir stadig mer komplekse og krever høyere syklusstabilitet.

korte strekningen bruker mer strøm av bilbatteriet

Korte strekninger - mer strøm

På korte strekninger bruker biler ofte mer strøm enn det generatoren klarer å stille til rådighet.

alltid på bilbatteri

Alltid på

Sikkerhetsfunksjoner og f.eks. tyverialarmen og coming and leaving home-funksjonen bruker strøm også når tenningen er slått av.

vw levetid på bilbatterier

Kortere levetid

Batteriet kan bli utladet ved sterk varme eller dersom bilen står i ro over lengre tid. Dette reduserer levetiden på bilbatteriet.

Kulde tar energi fra bilbatteriet

Kulde tar energi fra bilbatteriet

Med synkende temperatur reduseres batterieffekten. Tilleggsforbrukere, som blant annet sete- og bakrutevarme, bruker dessuten mye energi om vinteren.

bilbatteri for komfort

Jobber hardt for å ivareta komforten

I moderne biler brukes batterier ikke bare til å starte bilen, men også til blant annet ventilasjon, setevarme, kupévarmer og infotainment.

bilbatteri - energi for miljøet

Energi for miljøet

Start-stopp-system og rekuperasjon (gjenvinning av bremseenergi) sørger for at mange Volkswagen-modeller er mer skånsomme mot miljøet. De trenger derfor bilbatterier med høy syklusstabilitet som sikrer topp ytelser.

Sjekk syrenivået på bilbatteriet ditt

Med et høyt syrenivå får du høyere ytelse. Er bilbatteriet produsert etter 2009, kan du bruke syreindikatoren for å sjekke om batteriet er i orden. Er indikatoren sort? Det er et godt tegn. Hvis indikatoren er lysegul, må du kjøre til et av våre Volkswagen-verksteder.

syrenivå i bilbatteriet

6 enkle vedlikeholdstips

Slik kan du øke levetiden på bilbatteriet og unngå startproblemer på vinteren.

1

Sikker vinterdvale

Lar du din Volkswagen gå i vinterdvale? Pass på at den ikke blir stående for lenge på skjeve, for eksempel jekket opp på den ene siden. Batterier bør stå så plant som mulig når bilen skal stå i ro over lengre tid. 

Bilbatteri levetid
2
Hold batteriet aktivt

Batterier som ikke er i bruk vil bli utladet. Samtidig dannes det et belegg av blysulfat på blyplatene som hindrer strømflyten. Batteriets kapasitet reduseres. En vedlikeholdslader vil holde batteriet aktivt og forhindre ytterligere beleggdannelse.

bilbatteriets startevne gjennom vinteren
3
Renhold av batteriet er viktig

Hold batteriet rent og tørt ved hjelp av en antistatisk klut. Fuktighet i motorrommet kan medføre krypstrøm som tapper batteriet for energi.

levetid bilbatteri renhold
4
Bevar startevnen gjennom vinteren

I kulde bruker batteriet mer energi. For å opprettholde batteriets startevne bør du ikke slå på forbrukere, som oppvarming og lignende, før motoren er i gang. På samme måte bør disse forbrukerne slås av før motoren slås av. 

Bevar startevnen gjennom vinteren
5
Kjør lange turer av og til

På korte strekninger trenger din Volkswagen ofte mer energi enn generatoren kan stille til rådighet. Bilbatteriet utlades litt etter litt. Kjør derfor lengre strekninger med jevne mellomrom slik at batteriet lades opp igjen.

Kjør lange turer av og til for å lade batteriet
6
Ekstralading for å få opp energinivået

For mange korte kjøreturer reduserer batteriets energinivå litt etter litt. Gi batteriet en ekstra lading – fremfor alt før vinteren setter inn. 

Ekstralading for å få opp energinivået

Rekuperasjon og start-stopp-systemet sparer drivstoff

Vil du gjøre noe bra for miljøet og for lommeboken? Volkswagens bilmodeller som har funksjoner som start-stopp-system og gjenvinning av bremseenergi (rekuperasjon) gjør sitt for å skåne miljøet vårt. Dette forutsetter imidlertid et kraftig startbatteri.

Slik fungerer rekuperasjon

Når du tar foten av gasspedalen eller bremser, går vanligvis en del av bilens bevegelsesenergi tapt. Rekuperasjon sørger for at en del av denne energien gjenvinnes. Funksjonen belaster generatoren (dynamoen) kraftigere i denne fasen, og tilfører dermed batteriet mer energi. Generatoren omdanner bevegelsesenergien til strøm – akkurat som en sykkeldynamo. Under akselerasjon belastes generatoren lite eller ikke i det hele tatt. Det skyldes at bilen nå bruker energien som tidligere ble lagret i batteriet. Dette reduserer både utslipp og drivstofforbruk.

Spar drivstoff med bilens start-stopp-system

Med start-stopp-systemet sparer du drivstoff hver gang du står på rødt lys. Ved et stopp slår start-stopp-systemet automatisk av motoren når du tar foten av clutchen (manuelt gir) eller holder bremsepedalen inne (DSG automatgir), og starter den igjen når du trår inn clutchen eller tar foten av bremsepedalen igjen. Dermed reduserer du drivstofforbruket med inntil 0,2 liter per 100 km. Dette forutsetter at bilen har et batteri med høy syklusstabilitet, dvs. at det opprettholder ytelsen også ved hyppig lading og utlading.

rekuperasjon bilbatteri