Volkswagen bilmotor tennplugger tannreim registerreim

Bytte av registerreim og tennplugger til din bil

Bilmotoren er hjertet i bilen din og den går spesielt rolig og driftssikkert med Volkswagens originale registerreimer (også kalt tannreim), tennplugger og kjølevæsketilsetninger.

Motorens små, men viktige deler krever service og vedlikehold, og de må også byttes ut. Så når må du skifte registerreim og når er det på tide å skifte tennplugger? Kan du gjøre dette selv hjemme i garasjen, eller bør du kontakte nærmeste Volkswagen-verksted? Svarene får du her.

Volkswagen Original registerreim

Volkswagen tennplugger til motor

Volkswagens originale registerreim er kraftig, fleksibel og utviklet for din motor. Volkswagens registerreim er laget av et solid materiale med lengre levetid. Den overfører kreftene på en sikker måte, også ved ekstrem varme eller kulde. Den er likevel fleksible nok til å tilpasse seg og holde spenningen konstant. Volkswagens originale registerreim er nøyaktig tilpasset din Volkswagen

Fordeler for deg

  • Registerreimene er perfekt tilpasset til motor, stramme- og løpehjul fra Volkswagen. Det gir mindre støy og roligere gange.
  • Registerreimene gir en pålitelig kraftoverføring. Maksimal skifteintervall på inntil 360 000 km*.
  • Tannreimene er motstandsdyktige og formstabile, i inntil 360 000 km*, takket være glass- og kunststoffibre og et slitesterkt belegg. Dette gjelder også under ekstreme forhold.

*Avhenger av motortype og årsmodell. På eldre biler, som dette er mest aktuelt for, er som regel kilometerstanden langt lavere. Våre verksteder vil kunne fortelle deg hva som er riktig for din bil. 

Ofte stilte spørsmål om registerreimen på bilen

Volkswagen Originale tennplugger

Med Volkswagens originale tennplugger reagerer motoren presist og med full kraftutfoldelse hver eneste gang du trår på gasspedalen. Dette skyldes at tennpluggene er spesialutviklet for motoren og nøyaktig tilpasset motorens krav. De tenner når de skal, sørger for optimal forbrenning og blir ikke overopphetet. Resultatet er rolig motorgange og lavere forbruk – i inntil 90 000 km.

Volkswagen tennplugger til motor

Fordeler for deg

  • Tennpluggene er spesialutviklet og spesialtilpasset for motoren i din Volkswagen.
  • Tennpluggene varer lenger, inntil 90 000 km avhengig av motortype.
  • Tennpluggene gir økt komfort og lavere forbruk, takket være jevn motorgang og nøyaktig posisjonering av tenningsgnisten i forbrenningskammeret.For å sikre rolig motorgange, arrangerer tennpluggene et skikkelig fyrverkeri med tusenvis av gnister som er timet på millisekundet. 

Nyttig å vite om tennplugger

  • En tennplugg sørger i snitt for 3500 gnister per minutt.
  • Tennplugger må tåle en temperatur på inntil 3000°C
  • De utsettes for et trykk mellom 0,9 og 30 bar

Spørsmål og svar om tennplugger