Volkswagen bilmotor tennplugger tannreim registerreim

Bytte av registerreim og tennplugger til din bil

Bilmotoren er hjertet i bilen din og den går spesielt rolig og driftssikkert med Volkswagens originale registerreimer (også kalt tannreim), tennplugger og kjølevæsketilsetninger.

Motorens små, men viktige deler krever service og vedlikehold, og de må også byttes ut. Så når må du skifte registerreim og når er det på tide å skifte tennplugger? Kan du gjøre dette selv hjemme i garasjen, eller bør du kontakte nærmeste Volkswagen-verksted? Svarene får du her.

Volkswagen Original registerreim

Volkswagen tennplugger til motor

Volkswagens originale tannreimer er kraftige, fleksible og utviklet for din motor. Volkswagens tannreimer er laget av et solid materiale med lengre levetid. De overfører kreftene på en sikker måte, også ved ekstrem varme eller kulde. De er likevel fleksible nok til å tilpasse seg og holde spenningen konstant. Volkswagens originale tannreimer er nøyaktig tilpasset din Volkswagen

Fordeler for deg

 • Tannreimene er perfekt tilpasset til motor, stramme- og løpehjul fra Volkswagen. Det gir mindre støy og roligere gange.
 • Tannreimene gir en pålitelig kraftoverføring. Maksimal skifteintervall på inntil 360 000 km*.
 • Tannreimene er motstandsdyktige og formstabile, i inntil 360 000 km*, takket være glass- og kunststoffibre og et slitesterkt belegg. Dette gjelder også under ekstreme forhold.

*Avhenger av motortype og årsmodell. På eldre biler, som dette er mest aktuelt for, er som regel kilometerstanden langt lavere. Våre verksteder vil kunne fortelle deg hva som er riktig for din bil. 

Funksjon, vedlikehold og bytte av registerreim (også kalt tannreim)

Her får du svarene på ofte stilte spørsmål om registerreimen på bilen:

 • Hvilken funksjon har en registerreim?
  Registerreim, også kalt tannreim, overfører veivakselens kraft til kamakselen. I den forbindelse åpnes og lukkes motorens ventiler. Drivstoff-/luftblandingen kommer inn i forbrenningskammeret hvor den forbrennes og setter fart på stemplene. Registerreimen driver ofte også vannpumpen.

 • Hvorfor er jevnlig service og skifte av registerreim/tannreim så viktig?
  En gammel eller svært slitt registerreim kan ryke og forårsake motorskade. Dette skyldes at motorens ventilstyring kommer ut av takt, stemplene slår på ventilene i svært høy hastighet Man risikerer at hele topplokket må skiftes ut.

 • Når bør man bytte registerreim? 
  Avhengig av modell, motor og kjørestil holder en registerreim i inntil 360 000 km*. Få den likevel kontrollert fra tid til annen, f.eks. av ditt Volkswagen-verksted når bilen er inne til service. Dette gjelder særlig ved mye småkjøring, hvis bilen ofte står i ro med motoren i gang (f.eks. drosjer) eller hvis bilen allerede har kjørt mer enn 240 000 km. Et lite tips: Har du ny bruktbil, er det best å få registerreimen kontrollert med det samme.

 • Bytte registerreim selv?
  En feilmontert registerreim skader motoren. Dessuten er det både komplisert og tidkrevende å bytte selv. Tann- og ledehjul må posisjoneres perfekt, og tannreimen må strammes riktig. Vannpumpe, stramme- og løpehjul bør skiftes i samme slengen. Du trenger fagkunnskap, og også spesialverktøy. Det aller beste er derfor å overlate jobben til et Volkswagen-verksted.

*Avhenger av motortype og årsmodell. På eldre biler, som dette er mest aktuelt for, er som regel kilometerstanden langt lavere. Våre verksteder vil kunne fortelle deg hva som er riktig for din bil. 

Volkswagen Originale tennplugger

Volkswagen tennplugger til motor

Med Volkswagens originale tennplugger reagerer motoren presist og med full kraftutfoldelse hver eneste gang du trår på gasspedalen. Dette skyldes at tennpluggene er spesialutviklet for motoren og nøyaktig tilpasset motorens krav. De tenner når de skal, sørger for optimal forbrenning og blir ikke overopphetet. Resultatet er rolig motorgange og lavere forbruk – i inntil 90 000 km.

Fordeler for deg

 • Tennpluggene er spesialutviklet og spesialtilpasset for motoren i din Volkswagen.
 • Tennpluggene varer lenger, inntil 90 000 km avhengig av motortype.
 • Tennpluggene gir økt komfort og lavere forbruk, takket være jevn motorgang og nøyaktig posisjonering av tenningsgnisten i forbrenningskammeret.For å sikre rolig motorgange, arrangerer tennpluggene et skikkelig fyrverkeri med tusenvis av gnister som er timet på millisekundet. 

Nyttig å vite om tennplugger

 • En tennplugg sørger i snitt for 3500 gnister per minutt.
 • Tennplugger må tåle en temperatur på inntil 3000°C
 • De utsettes for et trykk mellom 0,9 og 30 bar

Vedlikehold og skifte av tennplugger

Hvor lenge varer tennpluggene?

Avhengig av type og kvalitet varer tennpluggene mellom 30 000 og 90 000 km. Overhold serviceintervallene, slik at du får skiftet tennpluggene i tide. Dette sparer deg for ekstrakostnader.

Kan jeg skifte tennplugger selv?

Selv om det kan virke enkelt å skifte tennplugger selv, kan selv den minste feil forårsake store motorskader. Hvorfor er det slik? Hver motor trenger riktig type tennplugger. Feil type tennplugg vil skade motoren, i likhet med feil verktøy og feil tiltrekkingsmoment. Bruk ditt Volkswagen-verksted, så er du på den sikre siden.

Nyttige snarveier