Steinsprutskade og lyskomponenter til bil

Volkswagen originale vindusviskere

God sikt er essensielt, særlig på mørke høstkvelder og i vinterhalvåret vi går i møte. Sørg for å ha en frontrute og vindusviskere på bilen din som fungerer optimalt. Det viktigste av alt er at du har full oversikt og kan reagere raskt, uansett hva som måtte skje lenger fremme i trafikken. Dette hjelper Volkswagens originale glass, vindusviskere, spylervæske og ruter deg med.

Volkswagen original spylervæske

Volkswagen original ruterens frontrute

Volkswagen original spylervæske opprettholder sikkerheten og sørger for god sikt sommer som vinter, samtidig som den tar vare på din Volkswagen og miljøet. Spylervæsken er spesielt skånsom for ømfintlige materialer og for miljøet. Den spesielle oppskriften beskytter mot frost og kalk. 

Fordeler med orginale vindusviskere til bilen fra volkswagen
Fordeler med Volkswagens originale vindusviskere
 • Vindusviskerne har perfekt passform. Fjærskinnene er nøyaktig tilpasset hvelvingen og størrelsen på Volkswagens frontruter, noe som sikrer et jevnt press mot ruten.
 • Vindusviskerne gir klar sikt og god stabilitet selv i høy hastighet. Det aerodynamiske designet, den integrerte spoileren og de doble fjærskinnene sørger for god sikt og stabilitet.
 • Vindusviskerne gir inntil 30 prosent mindre slitasje*. De har en frostsikker konstruksjon, materialer av høy kvalitet og et spesielt lettflytende belegg som reduserer slitasjen.

*Sammenlignet med vanlige vindusviskere.

Dette visste du kanskje ikke om vindusviskere?

 • Vindusviskere tilbakelegger i gjennomsnitt 714 km på et halvt år. Det er omtrent like langt som fra Ålesund til Porsgrunn
 • Kanten på vindusviskerne ikke er stort bredere enn et menneskehår, det vil si 10 -15 nanometer
 • Vannhinnen som viskerne bader i er 20–200 nanometer dyp
 • vindusviskerne er behandlet med grafitt for å gli jevnt over ruten og gi optimalt viskeresultat. De bør derfor ikke rengjøres med kraftige rengjøringsmidler, da dette kan føre til dårligere funksjon og ulyder
 • Vi anbefaler derfor også original Volkswagen spylervæske

Bestill byttte av vindusviskereOpens an external link

Hvorfor velge originale vindusviskere?

En ren frontrute gir god sikt i regn, snø og høy hastighet, noe som betyr sikkerhet i trafikken. For å kunne reagere riktig er det viktig å ha full oversikt over trafikkbildet og veien. Været kan raskt endre seg i landet vårt, og det kan veksle mellom snø, regn og tåke. Volkswagen originale vindusviskere takler alle værforhold. Vindusviskerne er uten bøyler og har en aerodynamisk form som sørger for at du har god sikt, selv i høy hastighet og under vinterlige forhold. Dette er vindusviskere med lang levetid, men hvis du likevel må skifte dem, er det gjort på et øyeblikk. Et lite klikk er alt som skal til.

Tips for god sikt og ren frontrute

Tips for god sikt og ren frontrute

 1. Enkel vindusviskertest: Kontroller vindusviskerne samtidig som du fyller på spylervæske. Sprut litt vann på ruten. Slå på vindusviskerne. Lager viskerne striper på ruten? I så fall er det på tide med et skifte av vindusviskere. 
 2. Trepakning: Bakruteviskerne slites også. De bør derfor byttes samtidig som du skifter viskerblader foran.
 3. Etter en tur i vaskeautomaten: Når bilen har vært gjennom vaskeautomaten, er også ruten vokset. Slik forebygger du at viskerne lager striper og støy: Tørk av ruten med en alkoholholdig rengjøringsklut.
 4. Bør ruten forsegles? Helst ikke: I området rundt viskerne oppstår det etter hvert striper, og når vindusviskerne er i bruk, dannes det vanndråper. Disse virker som linser og kan blende deg kraftig for eksempel ved lav sol eller møtende trafikk.
 5. Oppvaskmiddel er effektivt – men bare sammen med varmt vann på kjøkkenet. Det er vesentlig bedre til å løse opp fett enn sot og insekter. På sikt kan det dessuten gi et dårligere spyleresultat.
 6. Insekter: Med våren kommer også de første insektene. Bruk spesiell spylervæske for sommersesongen. Den fjerner fluer og biller også. Her holder det ikke å bare bruke vann.
 7. Avising uten riper: Småstein, sand og støv kan danne riper i ruten. Spray på spylervæske når det er is på ruten. Skån viskerbladene og tørk over med gummidelen på isskrapen.
 8. Riktig innstilling: Beskytt viskerbladene mot nattefrost. Eldre modeller kan enkelt vippes opp. Nyere viskere må først settes i servicestilling. Les mer i instruksjonsboken.

Er frontruten din skadet?

Har du små glasskader på frontruten og dårlig tid? Det er ikke noe problem å få reparert steinsprutskader på frontruten raskt og enkelt, og det uten at du ser noe til skaden i etterkant. I de fleste tilfeller er det til og med gratis*. Med Volkswagen glasservice kan vi gjøre mange skader nærmest usynlige, hvis ikke bytter vi ut frontruten. Gjør en avtale med din lokale Volkswagen-forhandler med det samme eller les mer om steinsprutskader, hvordan de repareres og hvorfor slike reparasjoner som regel dekkes av kaskoforsikringen.

*Reparasjonskostnadene dekkes som regel av kaskoforsikringen, uten egenandel.