Steinsprutskade og lyskomponenter til bil
Steinsprutskade og lyskomponenter til bil
Steinsprutskade og lyskomponenter til bil

Volkswagen originale ruter og komponenter til bil

Sørg for å ha en frontrute, vindusviskere og lyskomponenter på bilen din som fungerer optimalt. Det viktigste av alt er at du har full oversikt og kan reagere raskt, uansett hva som måtte skje lenger fremme i trafikken. Dette hjelper Volkswagens originale glass, vindusviskere, lyskomponenter og ruter deg med.

Originale frontruter til bilen

originale frontruter til bilen fra volkswagen

Frontruten på bilen din er ditt vindu mot verden, og den gir økt komfort og sikkerhet i trafikken. Volkswagen original frontrute gjør mer enn å beskytte deg mot vær og vind. Den sørger for at kupeen ikke blir så opphetet på varme sommerdager. Det er viktig at frontruten din er montert og limt med korrekt lim for kollisjonsputenes funksjon og effektivitet. Frontruten i din Volkswagen beskytter deg og gjør bilen mer stabil.

Fordeler for deg

Stabilt sikkerhetsglass i frontruten gir optimal beskyttelse. 

Frontruten er limt til karosseriet og er dermed en bærende del som gir stabilitet. Av alt som bidrar til å forhindre at karosseriet blir deformert ved et sammenstøt, utgjør frontruten 30 % – forutsatt at den er i god stand, naturligvis.

Frontruten gir økt komfort ved at de beskytter mot støy og vind, den skjermer mot solen og dens UV-stråler, samt at den bidrar til å holde temperaturen i kupeen nede om sommeren.

Frontruten er tilpasset din Volkswagen. Det er et optimalt samspill mellom frontrute og de høyteknologiske funksjonene, som for eksempel førerassistentsystemene regnsensor og Lane Assist. 

Ruteservice

ruteservice hos volkswagen ruteskift steinsprutskade

Har du små glasskader på frontruten og dårlig tid? Det er ikke noe problem å få reparert steinsprutskader på frontruten raskt og enkelt, og det uten at du ser noe til skaden i etterkant. I de fleste tilfeller er det til og med gratis*. Med Volkswagen glasservice kan vi gjøre mange skader nærmest usynlige, hvis ikke bytter vi ut frontruten. Gjør en avtale med din lokale Volkswagen-forhandler med det samme eller les mer om steinsprutskader, hvordan de repareres og hvorfor slike reparasjoner som regel dekkes av kaskoforsikringen.

*Reparasjonskostnadene dekkes som regel av kaskoforsikringen, uten egenandel.

Volkswagen originale vindusviskere

En ren frontrute gir god sikt i regn, snø og høy hastighet, noe som betyr sikkerhet i trafikken. For å kunne reagere riktig er det viktig å ha full oversikt over trafikkbildet og veien.

Været kan raskt endre seg i landet vårt, og det kan veksle mellom snø, regn og tåke. Volkswagen originale vindusviskere takler alle værforhold. Vindusviskerne er uten bøyler og har en aerodynamisk form som sørger for at du har god sikt, selv i høy hastighet og under vinterlige forhold. Dette er vindusviskere med lang levetid, men hvis du likevel må skifte dem, er det gjort på et øyeblikk. Et lite klikk er alt som skal til.

originale frontruter til bilen fra volkswagen

Fordeler med Volkswagens originale vindusviskere

 • Vindusviskerne har perfekt passform. Fjærskinnene er nøyaktig tilpasset hvelvingen og størrelsen på Volkswagens frontruter, noe som sikrer et jevnt press mot ruten.
 • Vindusviskerne gir klar sikt og god stabilitet selv i høy hastighet. Det aerodynamiske designet, den integrerte spoileren og de doble fjærskinnene sørger for god sikt og stabilitet.
 • Vindusviskerne gir inntil 30 prosent mindre slitasje*. De har en frostsikker konstruksjon, materialer av høy kvalitet og et spesielt lettflytende belegg som reduserer slitasjen.

*Sammenlignet med vanlige vindusviskere.

Dette visste du kanskje ikke om vindusviskere?

 • Vindusviskere tilbakelegger i gjennomsnitt 714 km på et halvt år. Det er omtrent like langt som fra Ålesund til Porsgrunn
 • Kanten på vindusviskerne ikke er stort bredere enn et menneskehår, det vil si 10 -15 nanometer
 • Vannhinnen som viskerne bader i er 20–200 nanometer dyp
 • vindusviskerne er behandlet med grafitt for å gli jevnt over ruten og gi optimalt viskeresultat. De bør derfor ikke rengjøres med kraftige rengjøringsmidler, da dette kan føre til dårligere funksjon og ulyder
 • Vi anbefaler derfor også original Volkswagen spylervæske

Trenger du nye vindusviskere til din bil?

Bestill bytte av vindusviskere i Bilhold. 

Volkswagen originale lyskomponenter til bil

Volkswagen originale lyskomponenter til bil

Volkswagen originale lyskomponenter sørger for lys i høstmørket. Fordi de har ekstra høy lystetthet, har du full oversikt over veien samtidig som de andre trafikantene ser deg. Lyskomponentene blender ikke og lyser med full styrke gjennom hele sin levetid.

Fordeler for deg

 • Volkswagens lyspærer lyser med full effekt gjennom hele sin levetid
 • Volkswagens lyspærer har ekstra lang levetid

Volkswagen original spylervæske

Volkswagen original spylervæske sørger for god sikt sommer som vinter samtidig som den tar vare på din Volkswagen og miljøet. Den spesielle oppskriften beskytter mot frost og kalk. Spylervæsken er spesielt skånsom for ømfintlige materialer og for miljøet.

Volkswagen original ruterens frontrute

Tips for god sikt og ren frontrute

 1. Enkel vindusviskertest: Kontroller vindusviskerne samtidig som du fyller på spylervæske. Sprut litt vann på ruten. Slå på vindusviskerne. Lager viskerne striper på ruten? I så fall er det på tide med et skifte av vindusviskere. 
 2. Trepakning: Bakruteviskerne slites også. De bør derfor byttes samtidig som du skifter viskerblader foran.
 3. Etter en tur i vaskeautomaten: Når bilen har vært gjennom vaskeautomaten, er også ruten vokset. Slik forebygger du at viskerne lager striper og støy: Tørk av ruten med en alkoholholdig rengjøringsklut.
 4. Bør ruten forsegles? Helst ikke: I området rundt viskerne oppstår det etter hvert striper, og når vindusviskerne er i bruk, dannes det vanndråper. Disse virker som linser og kan blende deg kraftig for eksempel ved lav sol eller møtende trafikk.
 5. Oppvaskmiddel er effektivt – men bare sammen med varmt vann på kjøkkenet. Det er vesentlig bedre til å løse opp fett enn sot og insekter. På sikt kan det dessuten gi et dårligere spyleresultat.
 6. Insekter: Med våren kommer også de første insektene. Bruk spesiell spylervæske for sommersesongen. Den fjerner fluer og biller også. Her holder det ikke å bare bruke vann.
 7. Avising uten riper: Småstein, sand og støv kan danne riper i ruten. Spray på spylervæske når det er is på ruten. Skån viskerbladene og tørk over med gummidelen på isskrapen.
 8. Riktig innstilling: Beskytt viskerbladene mot nattefrost. Eldre modeller kan enkelt vippes opp. Nyere viskere må først settes i servicestilling. Les mer i instruksjonsboken.

Syv tips om lys

 1. Skift lyset på begge sider samtidig: Vi anbefaler alltid å skifte lys på begge sider samtidig. For det første har de omtrent like lang levetid. For det andre vil begge da lyse like kraftig.
 2. Fingrene av fatet: Bruk alltid hansker eller en klut når du tar på lyskomponenter. Et par fingeravtrykk på glasskolben er nok til å redusere både lyseffekten og pærenes levetid.
 3. Gratis lyktekontroll: Når vi går inn i den mørke årstiden, kan du ofte få utført en gratis sjekk av lys og lykter hos din Volkswagen-forhandler. Det offisielle lystest-merket bekrefter at du har fått lysene sjekket.
 4. Bare for eksperter: For at du skal kunne kjøre trygt og ikke blende møtende trafikanter, må hovedlyktene ha den riktige grunninnstillingen. Dette bør du overlate til din Volkswagen-forhandler.
 5. Kjørelys: Kjørelys gjør at du er lettere å få øye på i skygge og ved lav sol.
 6. Når vekten går opp, må lysene ned: Har du tung bagasje eller mange passasjerer i bilen? Når den bakre delen av bilen presses ned, vippes fronten opp, og nærlyset kan blende møtende trafikk. Tilpass lykteinnstillingen med det lille hjulet ved siden av rattet. Riktig innstilling finner du i instruksjonsboken. 
 7. Krav når du kjører i utlandet: I mange land er det ikke bare obligatorisk med kjørelys (lenke til trafikkbestemmelser i utlandet), men også å ha en boks med ekstra pærer (lenke til lyspæresett) i bilen. Det beste er å undersøke hvilke regler som gjelder i landet du skal til, før du reiser.

Nyttige snarveier

Oi sann! Nettleseren du bruker støttes ikke eller er utdatert

Vi kan ikke vise deg innholdet på denne nettsiden fordi din nettleser enten er utdatert eller ikke støttes. Nettsiden fungerer best med Firefox eller Google Chrome. Les mer og last ned Firefox nettleser her eller Google Chorme nettleser her