Nettleseren din er utdatert!

For å gi deg den beste brukeropplevelsen ber vi deg om å bruke en annen nettleser. 

Følgende nettlesere støttes (laveste versjon installert):

Chrome (75)

Safari (12)

Firefox (68 - kun desktop) 

Edge (42 - kun desktop) 

Opera (55 - kun desktop)

Samsung IE (9.2 - kun mobil)

Skifte motorolje på bilen hos et Volkswagen bilverksted

Oljeservice og skift av motorolje på din bil

Kort stopp. Lang levetid

Et kort stopp hos et Volkswagen-bilverksted for et oljeskift sikrer lang levetid for bilmotoren.

Skift motorolje hos et sertifisert Volkswagen-merkeverksted

Lavt oljenivå

Bestiller du Volkswagen oljeservice, bytter vi ut den gamle oljen med Volkswagens originale motorolje, som er svært effektiv og beskytter motoren optimalt. For at motoroljen skal holde seg ren lenger, bytter vi også oljefilter og pakninger, og vi bruker naturligvis bare Volkswagen Originaldeler®.

  • Ved et oljeskift bruker vi spesialopplært Volkswagen-personale og Volkswagens godkjente deler. Det betyr med andre ord at alt er i produsentkvalitet og oppfyller Volkswagens krav
  • Vår oljeservice er grundig. Vi skifter både oljefilter og pakninger
  • Oljeservice kan utføres som ekspresservice på våre Volkswagen-verksteder, helt uten ventetid og uten at du trenger timeavtale

Alt du trenger å vite om motorolje

Hvorfor bør motoroljen skiftes?

På hver eneste kjøretur jobber motoroljen mot et voldsomt trykk, motstand og temperaturer. Den nøytraliserer fint støv, syrer og vann. Selv den beste motoroljen brytes ned med tiden, og det samler seg rester.

Når bør motoroljen skiftes?

Oljeskiftintervallene står oppført i instruksjonsboken. Vi skiller mellom to typer intervaller:

  • Fleksibel oljeservice: I henhold til fleksibel serviceanviser (senest etter 2 år)
  • Fast oljeservice: Etter hver 15 000 km, men minst én gang i året

Viktig: Mye småkjøring og hyppig kaldstart med bilen kan forkorte intervallene.

Bør også oljefilteret byttes?

Oljefilteret fanger opp forbrenningsrester og smuss som kommer i oljen i motoren. Dermed blir filteret med tiden tilstoppet. For å sikre lang levetid for motoren, bør du derfor skifte oljefilteret samtidig som du skifter motorolje.

Velg riktig motorolje til din Volkswagen

For å beskytte motoren optimalt må du velge riktig motorolje. Din Volkswagen-forhandler hjelper deg med å finne riktig type.

Lyser servicelampen i bilen din?

Bestill oljeskift raskt og enkelt i Mitt Bilhold.

Motoren er helt avhengig av motorolje

 Flere tusen omdreininger i minuttet, trykk på mer enn 10 tonn per cm2 og temperaturer opp til 2000 ° C. En motor utfører utrolige bragder: den riktige motoroljen støtter og beskytter.

  • Reduserer friksjon og støy: Sylindere og andre motordeler beveger seg med ytterst høye hastigheter. En robust motorolje reduserer friksjonskrefter og slitasje.
  • Renser motoren: Forbrenning gir opphav til et bredt spekter av forurensninger, slik som små sotpartikler. Spesielle tilsetningsstoffer i motorolje kan binde dem og hindre skadelige avsetninger.
  • Beskytter mot syreangrep: Forbrenningsavgasser og uforbrent drvstoff kan forårsake at syrer dannes. Motoroljen nøytraliserer dem, og hindrer dermed syreangrep. 
  • Kjøler: Moderne motorstempler alene kan nå temperaturer opp til 350 ° C. Motorolje absorberer varmen raskt og løser den opp, som gjør at den kjøler ned deler av motoren som kjølevæsken ikke når.